Ayakkabı Önerisi Bel Ağrısına Karşı

Merhaba, uzun süredir çözemediğim bir bel ağrım vardı sanırım artık ayakkabımdan olduğuna eminim. Pistte koşuyorum ve şimdiki ayakkabım Nike Run Fly 5 ve birazcık içe basıyorum. Önceki ayakkabılarım olan Nike LunarGlide 9 ve Zoom Turbo Pegasus 35’da böyle bir sorun olmamıştı. Koşu ayakkabılarının fiyatı malumunuz, çok da eskimediler ancak belim hassas olduğu dönemlerde Run Fly 5 ile yürümek bile birazcık belimi yormaya yetebiliyor. ‘‘Yeni ayakkabı almadan önce bir süre tabanlıkla bir şans daha ver’’ mi dersiniz yoksa yeni mi almalıyım. Ve hangi Nike ayakkabısını önerirsiniz?

1 Beğeni

Merhabalar. Ayakkabı bel ağrısını ne kadar etkiler bilemiyorum ama eğer siz öyle hissediyorsanız, rutini bozup farklı birşey denemek adına farklı marka bir ayakkabı deneyebilirsiniz belki. Ayakkabıların tabanında asimetrik aşınma varsa o da dengesiz basışa sebep olup ağrı yapabilir. Ayakkabı dışında da basışınızda ve/veya bacak kaslarınızın kuvvetinde bir dengesizlik varsa da bel ağrısı yapıyor olabilir. Belki asimetrik egzersizlerle test yaparsanız o ihtimali eleyebilirsiniz.

2 Beğeni