Ayak Terlemesi - Su Toplama Problemi ve Çorap Tavsiyesi

Merhaba arkadaşlar,

Yakın zamanda basış problemlerimj çözmek için özel tabanlık yaptırdım ve kullanmaya başladım. Ancak bununla birlikte özellikle sıcak havalarda ve uzun kosularda ayağımın arc bölgesinde su toplama problemi olmaya başladı. Zaten el ayaklarımda sürekli terleme problemi var, çok terleyen biriyim. Kosuda Decathlon’da aldığım Kiprun marka çoraplar kullanıyorum ancak sanırım ter emiciligi yeterli gelmiyor. Benim gibi özellikle arc bolgesinde su toplama problemi yaşayan var mı? Siz nasıl cozdunuz? Nike / Adidas markalarinin kaliteli ve ter emiciligi yüksek modellerini kullansam sorun çözülür mü sizce?

Sizin önereceğiniz bir çorap modeli ya da farklı bir ekipman (koruyucu bant vs) var mıdır?

Yardımcı olursanız çok sevinirim, tabanliklari kullanmaya devam etmek istiyorum ancak ciddi canımı yakmaya başladı bu su toplama sorunu :roll_eyes::roll_eyes:

Şimdiden teşekkürler.

1 Beğeni

20-30 tane koşu çorabı var Decathlonda.Tek tek bakılabilir, bu denk geldi,su toplamasına engel.

Ayağınızda su toplama olacağı zaman bir ısınma hissediyorsanız, antremanı daha kısa tutun.Belki hava alan ayakkabı, tabanlığı belki çıkarmak denenebilir.

Bende atıyorum, 30km yürümek su toplatıyorsa öncelikle 5-10km yürüyorum.Alıştıkça mesafe artıyorum. 15km yürü, evde dinlen, 10km yürü ile mesafeyi bölüyorum.Sonuçta su toplama kıvamına gelmeden, ayaklar birçok yürüyüşe maruz kalıyor.

Hissediliyor.Su topladıysa anestol yanık kremi veya tıp merkezlerinde ayak tabanına sargı, tedavi patlatmaktan daha iyi.
Not:Ayakkabı fileli, delikli olsun hava alan.Çorap ve mesafe hız azaltmak da bir süre iyi gelebilir.

Ben bi cok sekilde cozmeyi denedim. Bazi yerlerdeki su toplamasini cozemedim. Son care olarak denediğim flaster bantlar ise yaradi. Kalite bi flaster bant veya eklem bandi sorununuzu çözebilir

1 Beğeni

Hocam flaster bant dediğiniz Decathlon’daki şu ürün mü? Bundan almıştım zaten ama kullanmadım açıkçası

FORCLAZ Su Toplamasını Önleyen Bant
70,00₺

1 Beğeni

Bunlari kullanmadim, eczanelerden bulabilirsiniz.

1 Beğeni

Bir süredir bu kremi deneyimliyorum,
Koşu öncesi ve mesafeye bağlı koşu aralarında tekrarlıyorum. Gerçekten faydasını gördüm.
Hem eczanedeki ipek flaster hem de decathlon bantlar bir süre sonra farklı sorunlar yarattı bende daha öncesinde.

3 Beğeni

Hocam süper yaa, tam aradığım malzeme. Çok teşekkür ederim cevabın için. Siparişini veriyorum hemen.