Ayak bilek kemiğimde iki aydır geçmeyen sızlama

Arkadaşlar merhaba. 4 aydır pomem için parkura gidiyorum ve hafta içinde 2 defa falan da koşu yapıyoruz. Belirttiğim zamandan beridir sol ayak bilek kemiğinde şiddetli şekilde sızlama ve ağrı var. Dokundukça fena sızlıyor. Yürürken, merdiven inerken vs. de çok sızlıyor. Koşuya hala devam ediyorum. Acıyı unutarak koşmaya çalışıyorum ama verimimi yüzde 40 götürüyor. Moralim bozuluyor geçmiyor bir türlü. İnternetten araştırdığım kadarıyla orasının ne ağrısı olduğu hakkında net bir isim de bulamadım. Bulabildiğim iki ayrı isim “Posterior Tibial Tendonitis” ve “medial malleol” fakat bunlar mı benim yaşadığım durum bilemedim. Konuyla alakalı video çektim ağrının nerede olduğunu gösterdiğim. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Ekran görüntüsü 2024-04-25 002334

Öncelikle geçmiş olsun ben de bu sorunu yaşamıştım. ‘Posterior tibialis tendon’ egzersizleri problemi büyük oranda rahatlatmıştı. Kısa boy olan direnç bandı lazım olabilir. Eğer geçmiyorsa bir doktora gözükmenizde fayda var.

2 Beğeni

Değerli cevabınız için çok teşekkür ederim. Artık aylardır geçmeyince randevu aldım fakat parkur sınavı birkaç haftaya gelecek bir anlamı olmayacak yine de gidicem artık doktora. Siz bu ağrıdan kurtulabildiniz mi? Bu süreçte koşuya vs.devam ettiniz mi? Ve dediğiniz travma ismi benim ağrımın adı mı emin misiniz? Tekrardan teşekkür ediyorum.

İlk mesajım fazla emin bir edayla olmuş, bunun için kusura bakmayın. Ben doktora görünmedim. Randevu almakla iyi yapmışsınız. Bu işin net cevabını verecek olan doktor. Kendi deneyimim bu. Sizin ki gibi bir noktada ağrı vardı. Özellikle dönüşlerde hissettiriyordu, parmakla bastırınca vs. Koşuya devam ettim. Kendi kapasitem için uzun koştuysam bazen hissettiriyor ama ilk zamanlardaki gibi asla değil ve genelde koşu sonrası. Ben de sizin gibi çözüm arayışında iken ‘Recover Athletics’ üzerinden bu egzersizleri buldum ve uyguladım sonuç benim adıma olumlu oldu.

2 Beğeni