Ayağımın basma türünü çözemedim+Ayakkabı öneri

Merhaba kilo vermek adına spora başlayacağım, gündelik ayakkabımı eskitmemek adına yeni bir ayakkabı alacağım ve ayakkabımla yürüyüş-koşu yapacağım(yürüyüş bandında) Ayakkabı seçerken ayağımızın basış şekline göre ayakkabıyı seçmek önemliymiş bende nasıl basıyorum diye fotoğraf çektim ama nasıl bastığımı anlamadım(İnternetteki foto ile karşılaştırıyodum(internetteki foto çizim şeklindeydi) fakat nasıl bastığımı anlamadım)
Benim 2 isteğim var;
1.Atacağım fotoğraf ile nasıl bastığımı söylemeniz
2.Yaklaşık 1000 ila 3000 Lira arasında ayakkabı önerisi
Şimdiden teşekkürler :slight_smile:

Unuttuğum ufak bilgidir:Ayağım DüzTaban

Selamlar, fotoğrafa bakınca bir fikir oluşuyor kafamda fakat işin uzmanı olmadığım için sadece kendi tecrübemi yazacağım sana. Bende içe basma ve düz tabanlık var. Nike structure 25 kullanıyorum.

1 Beğeni

Açıklama cümlelerinde stability kelimesi yazan ayakkabılara bakacaksınız. Nike Structure, Asics Kayano, Mizuno Wave Inspire gibi. veya footbalance gibi bir yere gidip ayağınıza özel tabanlık yaptırıp istediğiniz ayakkabıyı giyeceksiniz. Tabi o tabanlıklar da ucuz değil ve ayakkabı gibi belirli bir kilometre ömürleri var.

Doğru ayakkabıyı bulmak için bir servet de dökebilirsiniz, 2. sefer de bulabilirsiniz. Buldum dedikten sonra bir üst model de hüsrana da uğrayabilirsiniz.

Dizlerinizi güçlendirin, esnemelerinizi mütemadiyen yapın, ayak parmakları arasında sinir sıkışması olmamasına dikkat edin. Spora başlamadan önce mutlaka ortopediste, kalp doktoruna görünün ve bu basış şekilleriyle alakalı bir fizyoterapistle danışın ki sakatlıklarınızı minimuma indirgesin.

Özet: Sorununuzu çözecek olan ayakkabı değil, bütün olarak bakmanız gerekiyor.

Sevgiler.

3 Beğeni

en azından nasıl bastığımı anlatsaydın,ona göre ayakkabı bakardım​:no_mouth:

Bilgi almak istediğiniz yeni tanıştığınız birine sen diye hitap edemezsiniz.

İçe basıyorsunuz ama bunun net kararını ortopedist verir. Ki uzun uzun da yazmışım. Başka bir arkadaş içe basmakla ilgili yazmış.

Bu tip davranış biçimlerine artık doyduğum için artık hoş göremiyorum kusura bakmayın. Chat GPT ile konuşmuyorsunuz.

7 Beğeni

Haklısınız fakat yazdıklarınızı yapamam, doktorlardan randevu bulmak+hastahane uzak dertte dert. Zamanında ayaklarım iki adım atınca hemencicik yoruluyor diye gitmiştim ondada düztaban olduğumu söyledi.Doktor öyle deyince bende Düztaban tabanlık aldım Flo’dan rahatladım. Şimdide spora başlayayım diye ayakkabı alıcaktım , iki adım atınca Dizimi-Ayağımı koşu bandında bırakmıyım diye bi foruma sorayım dedim. Üstteki arkadaş -sen içe basıyosun/aa benim gibi içe basıyosun dememiş. Sadece kendi tecrübesini yazıp gitmiş. Sizde nasıl bastığım hakkında bilgi vermemişsiziniz. Forumda 1 Soru var 2 yorum var fakat 2’side cevap değil. :slightly_frowning_face:

Düz tabansınız.Bunu hem siz hem cevaplayanlar anlatmış.Hangi tür ayakkabı olacağına da cevap verilmiş.

2 yorumda da sorunuzun cevapları var.

1 Beğeni

Forumun genel tutumu kesin kanılardan uzak durması, şöyle sorununuz var, şunu giymelisiniz gibi yorumlardan ben kendi adıma kaçınırım. O yüzden doktor önerisi yapmak zorundayız. Ben de düz tabanım ve içe basıyorum ama önerdiğim ayakkabılar sizde işe yaramayabilir. Dediğim gibi çözümünüz net olarak ayakkabı değil. Dilerim sorununuza bir çözüm bulursunuz.

Sevgiler.

2 Beğeni

ChatGbt’ye fotoğrafı yükleyince (@Anon balık tutabilirsin.Aradığın cevap, kabul edersen tabii-ama deneyim değil):

Ayaklarınızın fotoğrafına dayanarak, görünüşe göre düz tabanlı (pes planus) bir yapınız olabilir. Bu durum ayak kavisinin normalden daha düz olması anlamına gelir. Düz tabanlı kişiler için koşu ayakkabısı seçerken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta vardır:

1. Destek ve Stabilite: Düz tabanlı ayaklar için ekstra destek ve stabilite sağlayan ayakkabılar tercih edilmelidir. Bu, ayak kemerinin düşüklüğünü telafi etmeye yardımcı olur.

2. Düzeltici Tabanlık: Bazı koşu ayakkabıları, düz tabanlı kişilere özel ortopedik tabanlıklarla birlikte gelir. Bu tabanlıklar, ayak kemerini destekler ve doğru hizalamayı teşvik eder.

3. Motion Control Ayakkabılar: Bu tür ayakkabılar, aşırı pronasyon (ayak bileğinin içe dönmesi) sorununu kontrol etmek için tasarlanmıştır ve genellikle düz tabanlı kişiler için önerilir.

4. Yastıklama: İyi bir yastıklama, koşu sırasında ayaklara binen baskıyı azaltmaya yardımcı olur ve konforu artırır.

Bu tür özelliklere sahip bazı popüler koşu ayakkabısı markaları ve modelleri şunlardır:

• Asics Gel-Kayano
  • Brooks Adrenaline GTS
  • New Balance 860
  • Saucony Guide

Bir ayakkabı almadan önce mutlaka bir uzman veya ortopedik ayakkabı mağazasında denemeniz ve mümkünse ayak analizi yaptırmanız faydalı olacaktır. Ayak yapınıza en uygun ayakkabıyı bulmak, uzun vadede ayak sağlığınızı korumanıza yardımcı olur.

Not:Ama ChatGPT “Dizlerinizi güçlendirin, esnemelerinizi mütemadiyen yapın, ayak parmakları arasında sinir sıkışması olmamasına dikkat edin. Spora başlamadan önce mutlaka ortopediste, kalp doktoruna görünün ve bu basış şekilleriyle alakalı bir fizyoterapistle danışın ki sakatlıklarınızı minimuma indirgesin.” demez eğer o konuda sormazsanız; deneyim de önemli, o kalp doktoru denen 2 kelime belki daha da önemli eğer koşuya başlayacaksınız.

4 Beğeni

1 Beğeni