Avrupa maraton rekoru kırıldı

Hafta sonunda koşulan Fukuoka Maratonu’nda Norveçli Sondre Nordstad Moen 2:05:48 ile birinci olurken Kaan Kigen Özbilen’e ait 2:06.10’luk Avrupa maraton rekorunu kırmış oldu. Aslında Afrika dışında doğup da Avrupa rekoru kırmış olanlara bakarsak önceki rekor Portekizli Antonio Pinto’ya ait olan ve ondan 3 yıl sonra aynı süre ile bu başarıyı paylaşan Fransız Benoit Zwierzchiewski’ye ait 2:06:36’ydı diyebiliriz.

Moen aynı zamanda Afrika dışında doğup 2:06’nın altına inebilen ilk insan oldu (Ryan Hall’un 2011’de koştuğu 2:04:58, rüzgar desteği ile çıkmış ve zaten rekora uygun olmayan point-to-point bir parkurda koşulmuştu).

Not: 63:19 ve 62:29 yarı dereceleri güzel bir yarış çıkardığının göstergeleri.
Not2: Ayaklarında Vaporfly olduğuna dikkat çekmek gerek. Bu ayakkabı ilginç şeylere neden oluyor son zamanlarda.

12 Beğeni

vaporfly ile ilgili şöyle bir şey okumuştum. yarışlarda kullanılan ayakkabı teknolojisi ile ilgili acaba yakinda f1 misali bir sınırlama gelir mi, merak ediyorum.

1 Beğeni

Bahsi geçen ayakkabı ile şu an piyasada bulunan modeli aynı değil.Elitler kendileri için özel hazırlanan model ile koşuyorlar.

Rekorlar kırılmak içinmiş, sportstv yarımaraton izlerken (2019 Şubat ayına aitmiş) Avrupa maraton rekorunun Kaan Kigen Özbilen tarafından Aralık 2019 da kırıldığını öğrendim. http://www.taf.org.tr/2019/12/01/kaan-kigen-ozbilen-maratonda-avrupa-rekorunu-kirdi/
Avrupa yarımaraton rekorunu İsviçreli Julien Wanders kırmış. Bu iki rekorun eski sahibi Mo Farah.Bakalım bu yıl 1 martta geri alacak mı?(Dahası Bekele ile olan mücadelesi)

Eğer yanlış okumadıysam Vaporfly ve benzeri ayakkabılar yarışlarda yasaklandı.

Vaporfly yasaklanmamış.

Evet sonradan gördüm, diğer model (Alphafly) yasaklanmış.

1 Beğeni

Okuduğunu anlayamayan basın yüzünden ortalıkta böyle bir hatalı bilgi dolaşıyor. Sosyal medyada da çok gördüm hatalı haberin paylaşıldığını. Sizin de belirttiğiniz gibi, Vaporfly değil, Alphafly modeli yarışlarda kullanılamayacak.

3 Beğeni