Dün elmas ligde tarihteki en hızlı ikinci 800m koşulmuş, trt spordan duyduğum.2. olan da en hızlı 4. derecenin sahibi oldu.
RankMarkCompetitor
1 1:40.91David RUDISHA
2 1:41.11Wilson KIPKETER
2 1:41.11Emmanuel WANYONYI
4 1:41.20Marco AROP
Dün elmas ligde tarihteki en hızlı ikinci 800m koşulmuş, trt spordan duyduğum.2. olan da en hızlı 4. derecenin sahibi oldu.
RankMarkCompetitor
1 1:40.91David RUDISHA
2 1:41.11Wilson KIPKETER
2 1:41.11Emmanuel WANYONYI
4 1:41.20Marco AROP
Diamond League Silesia an itibariyle SSport 2 de canli yayinda. 3000 metrede dunya rekoru kirmis Ingebrigtsen diye soyledi yayini anlatan spiker. Ben actigimda Yaris tamamlanmisti.
@Orkun evet rekoru kırmış, total running YouTube saydasında görğnce doğal olarak inanmadım (tıklanma almak için sandım).
Duplantis 6.26 Ile sirikla atlama dunya rekorunu kirdi. Inanilmaz bir sporcu.
Her yeni rekor 50.000-100.000$ arası bonus ödül alıyormuş,
Bolt un zamanında yaptığı gibi yavaş yavaş devam ediyor,
Hesaplamalar 2.60 ı bulabileceğini söylüyor
Bende dusunuyordum neden surekli yavas yavas kiriyor diye, odul yuzundenmis. Mesela bugun 2.26 yi kirdi, devam edebilirdi mantik olarak bir sonrakine. Sergey Bubka ile yetisen bir nesil olarak severim Sirikla Yuksek Atlamayi
Mantıklı olan 1cm geliştirip üstüne eklemek.Düşünsenize 6.15 dünya rekoru iken 6.23 ile herşey mükemmel iken büyük sıçrama ile rekoru kırdı.Sonraki birkaç yıl 6.19 6.21 atlasa bile rekorun gerisinde olurdu. Böylesi daha zevkli.
bubka sanirim kariyeri boyunca 30un uzerinde dunya rekoru kirdi…duplantis sanirim 10 civarinda…
Bubka kariyeri boyunca 35 kez erkekler sırıkla atlama dünya rekoru kırdı.
Ama açık hava dünya rekorunu 17 kez, kapalı alan dünya rekorunu ise 18 kez kırdı.
Acik havada 5.85’den aldi 6.14’e tasidi > 30 cm
Duplantis dun 10. rekorunu kirdi 6.17’den aldi 6.26’ya tasidi. > 10 cm
https://www.instagram.com/p/C_IdwaMtyv6/?igsh=MTBuYW95b2psNm1hbA==
Edirne Maratonu başlangıç saati 09:00 dan 07:00 ye alınmış. Katılacaklara arkadaşlara önemle duyurulur.
Dikkat KPSS SINAVI sebebiyle START SAATİ DEĞİŞİKLİĞİ. 9. Uluslararası Edirne Maratonu KPSS sınavında Herhangi Bir mağduriyet Yaşanmaması için İl koordinasyon kurulu Kararınca yarış saat değişmiştir.
https://www.instagram.com/p/C_IdwaMtyv6/?utm_source=ig_web_button_share_sheet
Sabah erken saatte olması sıcaktan bunalan atletler için güzel bir saat olmuş bence.Özel talep gelse o saate alınmazdı belkide.Şenlik havası içinse biraz daha geç saat ideal gibi.
Aslında bence Duplantis zaten Bubka’nın izinden gidiyor.
Santim santim rekor kırmak bir sporcunun hem repütasyonunu hem de her rekor için verilen ödülleri düşünürsek; sponsorlar, devlet ve organizasyonlardan gelen kazancını artırıyor.
Ama tabi sanki bunu yapıyor olmalarının tek nedeni zirvede yanlız olmaları. Duplantis ile Bubka (ya da Duplantise sevşyesinde bir atlet) aynı anda yarışsa neler olurdu merak içerisindeyim hep.
HOKA UTMB Mont-Blanc
https://www.youtube.com/live/H2cu7bT645c
Bugün 9.30’da canlı yayın başlıyor (ne çok yayın var farklı dillerde,parkurlarda).
Courtney Dauwalter destekte…
https://youtube.com/clip/UgkxxIOPmhoyyPJkBJZTrWgftukYxywe6Q3p?si=DGXY5Wvz1GofFev-
Telefondan arada izliyorum. Yanlış görmediysem 170. Km’deki son cp’de, birinci sıradaki sporcunun çantasındaki malzemeleri çıkarttırıp, zorunlu malzeme kontrolü yaptılar
Edit: Sıcak havadan dolayı, 2 litrelik suluk taşıma zorunluluğu gelmiş utmb yarışına. Son cp’de herkese bu kontrol yapılmış. Favoriler arasında değilken yarışı kazanan Fransız Vincent Bouillard, burada ikinci suluğunu başta bulamadığı için küçük bir panik yaşamış.
Duplantis 10.37 ile kazandı. Sırıkla atlamayı kolay gösterince arkadaki patlayıcı güç ve bunun için yapılan antrenmanlar pek akla gelmiyor ama büyük bir atlet gerçekten.
10.37 ile Paris Olimpiyatlarin katilmis olsa on elemeleri gecip bir ust tura kalabiliyor ve sonrasina devam edemiyormus. Yari finale kalan en yavas derece 10.16 , gerci o seviyede daha farkli bir sonuc cikardi yuksek ihtimal.
turkiye u23 rekoru 10.33…
ali ekber’in 2011’de ismail nezir tarafindan kirilan turkiye rekoru 10.38, 1995’te bu dereceyi kosmustu…