Trtspor Yildizda su anda Glasgow 24 Dunya Salon Sampiyonasi canli yayinlaniyor, izlemek isteyenler kacirmasin.
Az once Hollandali kadin atlet Femke Bol 49.17 Ile 400 metre dunya rekoru kirdi. Canli yayin devam ediyor.
Bende gecen interval antrenmaninda 200 metreyi 35 Ile gectim diye seviniyordum, utandim sampiyonayi izlerken
200m 35sn eşittir 3dakikanın altı pace ile interval demek.Onların mesleği, eğitimi, antrenmanları böyle; çok doğal ve çok azımızın uzağından yaklaşıp hayranlık duyduğumuz şeyler.
İmza:5 yıl önce en hızlı 400m 91sn koşan biri
Usenmedim hesap ettim 49.17 Ile 400 metre yaklasik 2.03 pace ediyor, agzim acik kaldi tabi
Ben de az önce şöyle paylaştım:
“Her şampiyonun böyle günleri olur.” mu, yoksa “Düşüşün başlangıcı.” mı?
Hangi manşet uygun bilemiyorum ama Eluid Kipchoge bugün Tokyo’da 2:06.50 ile 10. sırada bitirdi.
İşin kötüsü önündeki 9. koşucunun 4’ü Kenyalı. Akla hemen Paris’e kim gidecek sorusu geliyor?**
Not: Bu arada 5 Kenyalı varmış önünde.
@spinodal Paris’e gitmesi kesin gibi değil mi,
2:02:42 yapmış Eylül 2023 Berlin’de.
Bugün 1 Kenyalı önüne geçti, 2. sırada Paris’e katılabilecekler arasında.
2024’de önünde 1 kişi olmuş oldu.
Yaptıkları derecelerle ülkenin kontenjan kazanmasına sebep oluyorlar. Kimin gideceğine form durumlarına göre ülke federasyonu karar veriyor.
Asics Tokyo maratonu t-shirtlerde finish yerine funish yazdığı için hatasından dolayı özür dilemiş.
Fun’ish kelimesinde Fun eğlence demek, güzel tercih olurmuş kasıtlı yapsalardı.
@spinodal’ın sorusu…bence olimpiyat madalyasını alınca zirvenin zirvesinde bırakmalı;Bekele yaşının yüksekliğini anlamadı, Kipchoge anlamıştır;her yıl sub 2 daha da zorlaşıyor.
Ne demiş:
“That’s how it is — not every day is Christmas Day,”
Kipchoge said “something happened in the middle of the race,” without elaborating.
“I will go back, relax and start training,” he said.
Otomatik çevirisi:
“İşte böyle - her gün Noel günü değil,”
Kipchoge detay vermeden “yarışın ortasında bir şey oldu” dedi.
“Geri döneceğim, dinleneceğim ve antrenmana başlayacağım” dedi.
Bir kaç yorumcu dinledim; yarışın başlarında segmentler rekor derecenin altında oluşmuş, bu Kipchoge’ ye karşı bir taktik olabilir mi? Bilemedim…
Sosyal medyada motivasyon videoların “yaş bir rakamdır” diye vurgu yapıyorlar,
ama gerçekler hiç öyle değil.
Kelvin Kiptum yaşın bir rakam olmadığının, gençlik ile master atletlerin bir olmadığını bize gösterdi.
Elioud yavaş yavaş sönüyor.
Gençler kaptırdı geliyor gümbür gümbür
femke ulusal sampiyonada 49.24 ile ulusal rekoru kirmisti…nazar degmesin
kipchoge, kosmaya devam ettigi surece kenya adina olimpiyatlara gider, kolay degil onu disarda birakmasi kenya federasyonunun…
dusus(!) konusuna gelirsek…kostugu dereceye 1 saat eklesek kosamayacak coook kisi merakla bekliyor gecilmesini…londra’da da aynisi oldu, kosu camiasinda, sporun guzelliginden cok baskalarinin basarisizliklarina odaklananlar da var…ilk dunya rekorunu 21 sene once kosmus birisinden bahsediyoruz, yirmi bir sene…11 senedir maraton kosuyor (ilk maratonu 2.05.30 ile hamburg)…hayatinda 11 sene duzenli spor yapmamis insanlarin ellerni ovusturarak beklemesi kadar iki yuzlu bir durum olamaz…spor her zaman, jenerasyondan jenerasyona gecisi barindirir icersinde…bu sebeple de elbet bir gun kipchoge de parkurlardan silinecek…fakat kariyeri boyunca yaptiklari her var olacak…
Unutmayalim daha 4-5 ay once 2:02 kostu Berlin’de… Ben de yasliyim, biliyorum, 3-4 ay icinde o kadar yaslanilmiyor.
Sayenizde haberim oldu, son km leri izliyorum, erkeklerde lider 2.5km kala atak yapti. Son kmlerde yerler parke tas o dikkatimi cekti, acaba profesyonel atletleri etkiyormudur diye merak ettim.
Yaris sona erdi. Son 200 metreye viraj koymuslar Lider az kalsin parkurun disina cikiyordu, gorevliler engel oldu. 2.05.40 civarlarindaydi birincinin derecesi, eurosport sagolsun sabitlemedi kazanan ve sonucunu.
Bu arada bayanlar son 3.5km de.
Kanalı göremedim, 2024 Elmas Lig başladı,program:
20 APR 2024 | Wanda Diamond League Xiamen | Egret Stadium, Xiamen (CHN) | CHN | GW | Track and Field | Result |
---|---|---|---|---|---|---|
27 APR 2024 | Yangtze Delta Athletics Diamond Gala | Suzhou Olympic Sports Centre, Suzhou (CHN) | CHN | GW | Track and Field | |
10 MAY 2024 | Doha Meeting | Doha (QAT) | QAT | GW | Track and Field | |
19 MAY 2024 | Meeting International Mohammed VI d’Athlétisme de Rabat/Marrakech | Le Grand Stade, Marrakesh (MAR) | MAR | GW | Track and Field | |
25 MAY 2024 | Prefontaine Classic | Hayward Field, Eugene, OR (USA) | USA | GW | Track and Field | |
30 MAY 2024 | Oslo Bislett Games | Bislett Stadion, Oslo (NOR) | NOR | GW | Track and Field | |
02 JUN 2024 | BAUHAUS-Galan | Olympiastadion, Stockholm (SWE) | SWE | GW | Track and Field | |
07 JUL 2024 | Meeting de Paris | Stade Charléty, Paris (FRA) |
Londra maratonu devam ediyor. Kadınlarda ilk 5 25kmyi bitirirken 2:14 projeksiyonunda, erkeklerde ise 10 kişi 15kyı 2:03 prokesiyonda devam ettiriyor. Malesef canlı izleyemediğim için istatistik takip edebiliyorum. 41 yaşındaki Bekele henüz ilk gruptan kopmamış durumda.
Güncelleme: kadınlarda Jepchirchir 2.16.16 ile birinci bitirdi. Erkeklerde 35. Km tamamlandı. Kenenisa Bekele ile Alexander Mutiso Munyao 2.03.06 projeksiyonuyla devam ediyor. Bekele yarışı bu şekilde bitirirse bence çok büyük bir iş.
40k güncellemesi: Bekele Munyao’nun 7 saniye arkasında kaldı. Fakat bir aksilik olmazsa 2.04ün altında ve 2. Olarak bitirecek.
Finish: 2.04.01 ve 2.04.17 olarak bitirdiler. 3. Olan Emile Cairess ise uzun süredir bu maratonda kürsüde gördüğümüz ilk Doğu Afrika kökenli olmayan koşucu.
Ahh bee Bekele! Alsin isterdim 41 yasinda, harika bir centik olurdu kariyerinde. Bakalim Olimpiyat bileti alabilecek mi?