Aşil tendonu ve topuğun birleştiği yerde ağrı

Koşu yapmaya yaklaşık 2 hafta önce başladım,bahsettiğim bölgede (alt aşil tendonu) rahatsız etmeyecek ufak bir ağrı var ama ilerlemesinden korkuyorum.Koşarken elastik bandaj sararak önüne geçebilir miyim ya da önüme geçmenin bir yolu var mı?

Aşil tendonunun topuk içine dallanıp bağlandığı yer ise bence zorlamayın, dinlendirin.

Aşil tendiniti hep bildiğimiz gibi daha üst tarafta aşilin şişmesi, aşırı hassasiyet, ayak bileğinin hareketiyle ağrı şeklinde olmayabiliyor böyle topuk tarafında da olabiliyor ama ben zorlamaya devam ettim ve üstüne bir de yırtık oldu.

Ben aynı ağrıyı yaşıyorken koşuda biraz zorladım nasıl olsa ısınınca geçiyor diye, çok olumsuz etki yapmadı kanımca ama asıl problem tenis gibi daha aktif bir sporda zorlayınca oldu . Ağrı ilerledi ve 1 senedir maalesef düzelmedi. Aşil rahatsızlıkları da biraz dertli oluyor o nedenle benim şahsi önerim zorlamamak ve dinlendirmek akabinde de güçlendirmek.

4 Beğeni

Esnetme, dinlenme, yeniden baslayinca mesafe ve hiz azaltma…

3 Beğeni

İlk akla tendinit gelir ama başka şeylerde olabilir. Haglund’s Deformity ya da bursit gibi. (çeken bilir)
Ciddiye almakta her zaman fayda var bu bölgeyi.

2 Beğeni

Televizyon izlediğiniz zamanlarda vs, kanepenin üstüne(vücuttan yukarıda) ayağı atarak ağrıyan bölgeye buz uygulayarak uzanmak çoğu sakatlıkta çok faydalı oluyor.

3 Beğeni

Önce dinlenme, sonra imkan varsa SWT tedavisi deniyor bir fizyoterapist aracılığıyla bu işe girilebilir. Tabi aşildeyse ağrılar. Gayet etkili oluyor. Masaj tabancanız varsa bu da rahatlatıyor. Desteklemesi bakımından üç günü geçmeyecek şekilde kinesioloji bandı normal yaşantınıza da iyi gelecektir. Son olarak ayakkabınızı da değerlendirin, zira farklı destekle çıkan ayakkabı türleri herkes için aynı kolaylığı sağlamıyor, bu tarz durumlara da sebebiyet verebiliyor. Bunlar benim yorumlarım sadece. Geçmiş olsun.

2 Beğeni