Aşil Tendonu Sorunu

Merhaba arkadaşlar.Koşuda yeniyim.Spor geçmişim var tenis oynuyorum aynı zamanda.Kendimi koşu konusunda geliştirmek istiyorum.Ayak tabanımda ağrılar vardı onlar geçti.Fakat aşil tendonunun olduğu kısım ağrıyor.Dün 5km koştum.Sıcağı sıcağına sorun yoktu.Fakat bugün haraket ettiğimde merdiven inerken vs orasının baya gerildiğini ve acıdığını farkettim.Normal yürürken pek anlaşılmıyor.Koşarken merdiven inerken yani tendonun olduğu kısım aktif çalışmaya başladığında açıyor.Koşarken ayağımın ilk yere temas yerini orta ya da ön kısım olması İçin uğraşıyorum.Böyle bir ağrı normal midir?Ya da o tendonun olduğu yeri güçlendirmek için egzersiz var mıdır?Uzun bir yazı oldu.Yardımınızı rica ediyorum…

Merhaba @hakbay. Yazı uzun olmamış.

Türkçe veya İngilizce “aşil tendon germe egzersiz” diye arattığınızda çıkan videolardan zaten ortak olanları hemen anlıyorsunuz;duvarı itme, ayak ucu yükselme vs. Bunlara bakarsınız.

Koşarken taban ortası yada ayak ucu diye koşu şeklinizi değiştirmek bune neden olmuş olabilir. Nasıl adımlar rahatsa akışında adımlamalı.

Hız, antrenman sayısı, alınan mesafedeki artış bir önceki haftayla kıyasla çok fazla olmasın. Yürümekte zıplamakta zorluk çekerken önce iyileşmeye,iyileşme sonrası temkinli devam etmeye bakın.
Keyifli sağlıklı koşular.

6 Beğeni

Teşekkür ederim değerli yorumunuz için.Koşu şeklini değiştirmek neden oldu benim de tahminim o yönde.Egzersizleri araştırıp başlayacağım.

1 Beğeni