Aşil tendonu desteği

Spor sırasında da kullanılabilen, ayakkabı içine giyilebilen aşil dendonu destekli bileklik vb. önerebilecek var mı ? Ya da ayakkabı içine giyilemese bile kullanıp memnun olunan bir model ?

Teşekkürler.

Açıklamamı da yapayım :slight_smile:

Koşarken yaşamadığım sakatlık beni tenis oynarken yakaladı. :slight_smile:

İlk olarak tenis antrenmanlarının ertesi günü, sabah kalkarken hafif hafif kendini belli etmeye başladı ama kısa sürede geçtiği için ciddiye almadım, koşu başlangıçlarında da ben buradayım dese de 1,2 K sonrasında ısınınca hiç problem çıkarmıyordu. Uzun süre hareketsiz kalınca da ilk adımlarda kendini belli ediyordu ama çabuk geçiyordu. Ta ki uzun süren bir tenis maçının gecesinde beni uykudan uyandırana kadar. Maç gece geç saatte bitti, eve döndüğümde fark ettim ki topuğuma basamıyorum. Gece uyutmayacak derecede ağrıdı, sabah ise yere basmıyorken bile ağrıyordu.

Aklıma ilk Aşil tendiniti geldi. Doktora göründüm. Şişme, aşilde ağrı vs yoktu. Aşil sağlam dedi. Röntgen istedi. Sen de bir çeşit Plantar fasiit oluşmuş dedi. Topuk dikeni. Ama topuğun arka üst kısmında. Dinlendirme ve iğne tedavisi oldum. Ani hızlanma, yön değiştirme olan sporlarda aşırı yüklenme sonucu oluşabilir dedi. (tenis, voleybol, basketbol v.b.)

İğne sonrası ağrı hemen kesildi. 1,2 hafta dinlendirme sonrası zorlamadan yavaş yavaş tekrar denemelere başladım. Ağrı, sızı olmasa da bir şeyler hep ben oradayım diyordu. 1 ay böyle devam ettikten sonra ilk ciddi antrenmanda ağrının tipinin değiştiğini, aşile vurduğunu fark ettim.

Bu sefer MR çekildi ve aşilde 4 mm yırtık bulundu. 3 hafta dinlenme verildi, sonrasında tekrar kontrol edilecek. Her şey iyi giderse de yüzme ve hafif bisiklet ile hafif hafif tekrar spora dönüş olacak. (En iyi senaryo :slight_smile: )

Bu sefer daha sağlam gidip, destekleyici bileklik benzeri bir şey arıyorum. Her türlü spora şu an için ara versem de destekleyici bir bilekliğin faydası olur diye düşünüyorum.

1 Beğeni

bundan 3-4 sene once, haftaici kosularimi pratik olmasi acisindan kosu bandinda yaparken devamli, hatali kosu formu sebebi ile asil tendonumda agri hissetmeye baslamistim…CEP’in asil destekli coraplarindan almis ve kullanmistim duzenli…sonra agri falan kalmadi…bu surecde kosu formumu iyilestirmeye de dikkat etmistim…tekil bir etki oldugunu dusunmuyorum fakat cevremde kim asil tendonu dese mutlaka paylasiyorum bu tecrubemi…

3 Beğeni