Yazıp yazıp sildim ama dayanamadım, 1-2 şey de ben yazayım. Genelde kimseye doğrudan temas etmeden yazmaya çalışıyorum, hele konu sağlık olunca daha da çekiniyorum. Ama 2 yıllık Aşil tendiniti geçmişi olan biri olarak affınıza sığınarak yazıyorum (aslında sayfalarca yazabilirim).
Öncelikle, evet, yazdığınız belirtiler Aşil tendinitini düşündürüyor. Bu rahatsızlığa kesin teşhis koymak tabii ki benim gibi sade bir koşucuya düşmez, fakat şu an yaşadıklarınız bende bu izlenimi bıraktı. Benim durumumda, tendinite dokunamayacak kadar şiddetli bir ağrı, bölgede şişlik gibi belirtiler vardı. İlk etapta iki Aşil arasında gözle görülür bir kalınlık farkı oluşmuştu. Ama sizin durumunuz bu seviyede değilse, belki sorun Aşil tendiniti olmayabilir.
Bu ve benzeri koşu kaynaklı rahatsızlıklardan dolayı kapı kapı dolaşmış, maddi-manevi epeyce harcama yapmış biri olarak; süreçte koşu sakatlıkları hakkında makaleler bulmaya, çevirmeye ve maalesef saatlerce YouTube videoları izleyerek kendimce öğrenmeye çalıştım.
Residans katlarındaki 1+1 doktor muayenehanelerinden, “Parol verip gönderen” özel hastanelere kadar her yeri denedim. 
Neyse, burayı kısa kesip Aşil tendinit konusuna gelelim: Bu, tamamen geçen ve hastanın tamamen unuttuğu bir rahatsızlık değil. Aşil tendiniti PRP veya benzeri enjeksiyonlarla tedavi etmeye çalışmak pek önerilen bir yol değil; çünkü bu tür işlemler Aşil bölgesinde telafisi zor zararlar verebiliyor. Zaten konusuna hâkim ve “umut satmayan” bir doktora denk gelirseniz, o da benzer bilgiler verecektir.
ESWT gibi uygulamalar da dahil olmak üzere çok çeşitli yöntemler denedik. Hatta tendon kılıfı arkasına, tendonu bir miktar rahatlatan küçük enjeksiyonlar bile yaptık. Ama sonuç müspet olmadı.
Sonunda bu rahatsızlığı kabul ederek koşulara (30-40-50-60+)devam ettim.(Sakatlıklara aldırış etmeden spora devam etmek/etmemek konusundaki forumda yazılanlar gerçekten çok güzel.) Yarışlar öncesinde kinesio bant gibi palyatif önlemler aldım. Ve evet, başlarda ağrıyan ayak ilerleyen kilometrelerde ağrımamaya doğru evriliyordu.
Taa ki, geçtiğimiz ay bir sakatlık nedeniyle spora 4-6 hafta ara verene kadar!
Koşmamanın sakatlıklara hiçbir faydası olmayacağını düşünen ben, bu verdiğim ara sonrası o ağrıyı –siz yazana kadar– unutmuştum!
Bugün koşu sonrası masaj tabancasıyla tendinit bölgesine geçerken alarm çaldı :)) Şu an koşarken, sabah kalkınca vs. ağrı yok ama masaj sırasında ince ince bir sızı var. “Ben gitmedim, hâlâ buralardayım” diyor