selamlar herkese forumda yeniyim
koşuya yabancı değilim skorum genelde 7 km 45 dk civarı haftda 2 koşmaya çalışıyprum
hafif içe basma sorunum var genellikle asfalt veya sert zeminde koşuyorum
yaşım 50 boks ve fitness ile uğraşıyorum
zamanında yanlış ayakkabı seçimim nedeni ile aşil tendonumda tendinit oluştu koşular sonrası özellikle sağ ayak bileğim tendon kısmı ve topuğumda yanmalar oluyor
koşuları daha rahat yapabileceğim ayakkabı arayışı içindeyim . rocket tabanlı ayakkabılerdan bahsetmişler bazı yerlerde aşil tendonuna daha az baskı yapıyor diye falan ama malum ayakkabıler pahalı kaliteli olanlar yanlış bişi de almak istemiyorum tavsiye edebileceğiniz modeller var mı yada benim gibi sorunlar yaşayıp fayda gören arkadaşlar var mı
tşk ederim
Nedenin bu oldugunu nasil biliyorsunuz? Tamamen merak ettigim icin soruyorum.
rocket mi rocker yada rockered mı ? rocker sanırım
selamlar
şöyleki 5 -6 yıldır boks ile uğraşıyorum boks ayakabıları genelde topuksuz ve düz tabanlı kaymaz şekilde oluyor boks da hızlı ve ani refleks bacak hareketlerinde aşillere aşırı yük biniyor tabi yaşın da etkisi var eskisi gibi çabuk geçmiyor kesinlikle vücüt yaşına uygun davran diyor anlık olarak buralarda başladı bu sızılar sonra kondisyonumu yüksek tutmak amaçlı yaptıgım koşularda çok yumuşak tabanlı olmayan ayakkabılar kullandım yine koşu bantlarını çok kullandım koşmak için en sonunda doktara gittim tabiki ve emar vs sonucu aşilleri fazla zorlamışsın dedi bana ve günlük kullanım için ev terliği yüksek tabanlı yine dışarısı için ayakkabı içine koymam için topuk yükseltici slikon destek verdi hafif azaldı gibi ama uzun koşularda buradayım diyor uzundan kastım en fazla 45 dk koşuyorm zaten 7 km gibi en son koşumda son 6-7 dakikalarda 30 saniyelik deparlar yaptım belki anlık baskıyı bunlar arttırmıştır diye düşünüyorum
doğru diyorsunuz rocker taban klavye düzeltmiş kendi farketmedim
Kendi ayakkabılarımı seçerken gözönüne aldığım noktaları yazıyorum. Tavsiye yâda tedavi olarak değil paylaşım olarak kabul edin.
Sorunun ayakkabı kaynaklı olduğu söylendiyse rahat ettiğiniz modeli bulana kadar araştırmanız gerekebilir .
Asics kayano , puma forever run nitro , New balance 860 , Nike structure ayak kemerini ve topuk kısmını destekleyen modellerdir.
Burun kısmı havada ve yürürken parmak ucu yere yaklaştıkça topuğu yukarı doğru iter. Benzetme olarak sallanan sandalye.
New balance 1080 v 14, Nike voomero 17 , 18 . Asics novablast 4
Tercih ettiğiniz modeli giyince topuk bölgesi çok yumuşak olmasın yani topuklar yumuşak kuma gömülür gibi hissiyat vermesin. Ayrıca sertte olmasın ayakta duruken topuklarda batma hissi oluşmasın.
Ben olsam ayakkabidan once ayaga ve ayagin kullanimina odaklanirim. Mesafelerinizi ve hizinizi hatta belki frekansinizi (yani kosu sikliginizi) azaltin. Dinlendirin, hafif masaj yapin. Guclendirin (calf raise heel drop ve benzeri) ve kosu sonrasi hafif esnetmelere ozen gosterin. Sonra cok yavasca once mesafeleri sonra sikligi sonra da hizi artirirsiniz. Bunlari elinizde hangi ayakkabi varsa onunla yapip deneyin derim.
Yoksa hangi ayakkabiyla olursa olsun asillerinizi sakatlayabilirsiniz.
tşk ederim dediklerinizi dikkate alıcam
tşk ederim internetten ayakkabı almak çok sakıncalı bu durumda illa gidip bir spor mağazasında bakmak lazım deneyerek almak lazım