Asics Novablast 5

Evet. Nb5’in ayrıntılı resimleri sızmış. Tabanında yeni FF Max kullanıldığı gözüküyor.

7 Beğeni

Run Repeat , NB 5 orta taban sertliğini 13 HA olarak ölçmüş.NB 4 ise 16.9 HA. Ciddi derece de taban yumuşatılmış.
Hafif kilolu koşucular için ideal asfalt-beton ayyakkabısı gibi duruyor.giyenlerin yorumlarını bekliyorum

2 Beğeni

Siparişi bugün verdim. Biraz kullandıktan sonra bir inceleme yapıp bilgi vereceğim kısmetse. Ben de bayağı araştırdım. Redditte bayağı inceleme var bu ayakkabı hakkında. Genel olarak herkes memnun. Novablast genel ve kapsamlı kullanıma uygun gerçekten güzel bir ayakkabı.

4 Beğeni

Evet bugün ilk koşumu yaptım. Öncelikle amatör ve yavaş bir koşucu olduğumu belirteyim. Sağ aşil tendon sıkıntım genellikle kendini hep hatırlatıyor. Gerekli ısınma ve soğumaları yapmama rağmen. Neyse Novablast 5 e gelirsek benden geçer not aldı. Bugün 30 dakikalık 5:45 ve sonda da 10 dakikalık 5:15 pacelik aşamalı bir koşu yaptım. Ayakkabı ne geniş ne dar. Ayağım dar orta genişlikte ve uzun. Ayağıma çok güzel oturdu. Taban söylendiği gibi yumuşak ama abartılı bir şekilde değil. Okuduklarıma göre 25-30 km sonra daha da yumuşuyormuş. Denge sorunu yaşamadım genel olarak sürüşü dengeli. Nötr bir ayakkabı. Bir kaç gündür yağmur yağdığı için bazı yerler ıslaktı. Söylendiği gibi Novablast 5 in en zayıf yanı tabanı olabilir. Ben bariz bir sorun yaşamadım. Islak toprak bölümlerde hafif bir kayma oldu olacak hissi yaşadım ama bir sıkıntı olmadı. Zemin hissi sevenler ve çevik bir ayakkabı isteyenler için uygun bir ayakkabı değil. Topuk ve ön taban yüksekliği belirgin. Benim için konfor daha ön planda. Yaptığım ilk koşuda Novablasttan memnun kaldım. İlerdeki kosularımda da memnun kalacağımı düşünüyorum. Sorularınız olursa cevaplamaya hazırım.
Ekleme: Bir kaç koşudan sonra söylenildiği gibi taban biraz daha yumuşadı.

3 Beğeni

inceleme için teşekkürler, NB 4 ile kiyaslanirsa yenilikler yerinde olmuş mu ,saya daha dayanıklı duruyor mu ? 5 45 ve 5 15 maraton hızı cok da yavaş degil

2 Beğeni

Novablastı ilk kez kullanıyorum. Kayano 30, Noosa tri 15 ve puma magnify nitro 2 kullanıyordum. Sağlamlık açısından pek bir sorun olacağını sanmıyorum. Ama bir kıyaslama yapacak olursak kayanonun üstü daha sağlam ve oturaklı hissettiriyor. Ağırlık noktasından hareketle sanırım Novablastın üstü daha ince ve dolayısıyla daha dayanıksız. Runrepeat incelemesinde parmak ucu aşınma testinde 1/5 derece almıştı sanırım. Ama kişisel olarak ben beğendim nefes alabilir ve ayak yapıma uygun.

1 Beğeni

Puma magnify 2 ile kıyaslandığında ağırlık dışında fark çok mu ?

Puma magnifyi aklımda hiç yok iken indirimde çok uygun bir fiyata aldım. Aldıktan sonra en sevdiğim ayakkabı oldu. Tam bir fiyat performans canavarı. Yalnız yarım beden büyük. Ben tabanlık alarak çözdüm. Nitro köpük gerçekten başarılı. Ayakkabının ağırlığını belirgin olarak hiç hissetmedim. Puma grip taban özelliği sebebiyle Büyük Atatürk koşusunda magnifyi kullandım. Parkur yokuş aşağı olduğu için. Hiç bir sıkıntı olmadı.

2 Beğeni

Ankarada yasıyorum. ayakkabıyı denemeden almak ıstemıyorum ama deneyecek bır yer bulamadım. Nerede bulabılırım?

Sportive Kent Park AVM. Mustafa Kemal Mah. Dumlupınar Bulvarı Eskişehir yolu 7.km No.164 Kentpark AVM. Sportive sitesinde beden numaranıza göre mağaza sorgulayabilirsiniz. (44.5 beden bu mağazada var)

1 Beğeni

teşekkürler, asics sitesinde ankarada 1 adet şube gözüküyor orası da skechers şubesi. Orda da novablast 4 vardı onu denedim. şimdi yolum düştüğünde sportive kent park avm ye uğrayacağım. iyi günler.

1 Beğeni

200 mil civarı midsole canlılığını kaybetti diyen çok yorum var

1 Beğeni

Evet. Ben de bir kaç yorumda rastladım. Şu ana kadar 50 km olmuştur. 200 lere gelince göreceğim/göreceğiz.:grin: Bu hissiyat durumu biraz da göreceli olabiliyor. Ama şahsi fikrim bariz şekilde yumuşak taban olduğu için bir miktar düşüş bekliyorum. Fakat benim için çok sorun olacağını düşünmüyorum.

1 Beğeni

gece indiriminden aldım giymedim iade ederim aylık 250 Km koşuyorum NB 6 piyasaya çıkmadan hurda olur :smile:

1 Beğeni

Novablast 4 için konuşuyorum… Evet azalıyor ama hiç kalmadı ağır yorum olur. Birini 1000+ km giydim hala giyiyorum. Diğeri de 365 km oldu.

3 Beğeni

benim nb4 ler 200 K civari biraz canlılığını kaybetti.sanirim üretim hatası. midsole geometrisi ve taban sertliği , dengesi ile bence rakipsiz