Merhaba bir suredir asics nimbus 25(930km) kullaniyorum ve artik yavas yavas omrunun sonuna geliyor. Asfaltta genel olarak 10km kosulari yapiyorum. Beni 10km-yari marathon goturebilecek ayni ayarlarda ayakkabi tavsiyelerine açığım. Aklimda normalde novablast vardı fakat yine de farkli tavsiyeleri gormek istedim. Butce ortalama 5k diyebilirim.
O kadar süre kullanmışsın, sanırım memnunsun.Aynı modelden almak daha iyi değil mi? Başka ayakkabıda maceraya girmeye değer mi?
Ayakkabı tavsiyesi vereceklere bir soru da banden gelsin; aynı tarz , tip, özellikte ayakkabıları veya aynı modelleri (eskiyince yenisini alıp) giymek sakıncaları nedir? Ardısıra antrenman yapanlar ertesi antrenmanda farklı ayakkabı giyebiliyorlar (ya koşugazetesi yada Aykut Çelikbaş yazısı).
@kingfarouk sen Asic nimbus 25’i önerir misin?
Alıntı: * Yine mümkünse günün ikinci koşusunu farklı bir ayakkabı ile koşun. Her ayakkabı darbe aldığınız noktaları az da olsa değiştirir. İkinci koşuda daha yastıklı ve destekli bir ayakkabı kullanmak iyi bir fikir olabilir.
Ilgaz -Aykut röportajı:
Açıkcası başlarda ayakkabı ile bir kaç sorun yaşamıştım bu benim alışmamla ilgili olabilir veya olmayabilir. Ve bu benim ilk koşu ayakkabım olduğundan dolayı acaba daha konforlu veya uygun bir seçenek bulabilir miyim düşüncesini aklımdan atamıyorum evet nimbus 25i kesinlikle öneririm ama farklı tatlarda deneme isteğim bir hayli var…
Mizuno dene derim Onca koşu, marka ve model deneyimlerimden sonra kimseye Merrell, Mizuno ve Asics dışında bir marka önermem.
iç sesini dinle 10K-20K iyi bir antreman ayakkabısı, tabi öncelikle denemende fayda var, git mağazaya dene.Sayg,
Ben tam sorunun cevabı olabilecek strateji yapıyorum.
Bana göre bir ayakkabının ömrü 1000-1200 km arasındadır. Yani her 400 km de bir yeni ayakkabı değiştirmek sürdürülebilir bir ekonomik model değil.
Şuan tabloda görüreceği üzere 900 km’yi geçen Vaporfly Next’i eritmek için abaniyorum. O bitince de daha sifir kutusunda olan ayni Vaporfly Next’in siyah renk olanindan devam edeceğim.
Alphafly Next 2’yi sadece yarışlarda giyiyorum ve verdiğin örnek yazidaki gibi hafta içi 3 gün aynı ayakkabıyı giydiysem tempolarda veya haftasonu uzunlarda Alphafly Next giyiyorum. Hafif koşularda Asics ve hepsini minimum 1000 km üstü olmadan emekli etmem.
Aynı tarz ayakkabının eskiyince yenisini almanin bence tek dezavantaji Eşyanın tabiatı ve Raf Ömrü.
Yani daha kutusundan bile çıkmamasına rağmen ve hic kullanılmadığı halde örneğin 3 sene kutuda duran ayakkabının raf ömrü vardir ve raf ömrü nedeniyle kendi kendine deforme olmasi dışında sorun yok.