Asfaltta koşmak için ayakkabı önerilerinizi alabilir miyim?

Kışa girerken spor alanım değişecek ve asfaltta koşacağım. Nike’ı inceledim bu konuda bir şey bulamadım. Yalnızca kafam karıştı. Yardımcı olursanız sevinirim (amatör, iddiasız bir sporcuyum,yarış amacım yok, zaten yaşım hayli ileri)

2 Beğeni

Merhaba, benim asfalt için en memnun kaldığım ayakkabı Novablast2 oldu. Tavsiye ederim.

1 Beğeni

Nike bu konuda iyi. React Miler modelini kullanıyorum. uzun asfalt için çok iyi performans veriyor

1 Beğeni

Çok teşk.Buna da bakayım.

Çok yönlü olsun , her işimi yapsın, her yola gelsin diyorsanız Nike tarafında adres doğrudan Pegasus. Zaten herhalde dünyadaki en ünlü genel amaçlı antrenman ayakkabı serisi. Ama desteği daha fazla olsun, mesafe ve rahatlık önceliğim derseniz o zaman React Miler tercih edilebilir. Rahatlık daha da öncelikliyse React Infinity de tercih edilebilir. Desteği daha fazla. Maksimum rahatlık için ise Nike Invincible.

nike.com.tr’de Türkiye fiyatlarından daha uyguna bulunabilirler. Şu an Pegasus 39 indirimde 1400 TL, diğerleri de 1700 civarı satılıyor. Türkiye fiyatları maalesef çok daha yüksek.

3 Beğeni

Merhabalar sizce novablast 2 mi yoksa invincible mi alinmali 5 5.40 pace araliginda kullanacagim gunluk kosularda.

5 pace civarında bence en verimli ayakkabı Nike Zoom Fly serisi olur

2 Beğeni

Şuan pegasus 37 de alabilirim 1080tl ye geliyor novablast 1500tl zoom fly kaldi mi bilmiyorum. Bende shin splints oldugundan dolayi rahat ayakkabilar dusunuyordum ozellikle

1 Beğeni

Bende Zoom 3,4 ve 5 var. 4 5’ten belirgin şekilde iyi bence, 5 ise henüz 0 Kmde, yorum yapamıyorum. Biliyorum invincible ve Fly farklı yönlerde artıları olan ayakkabılar ama arkadaşlarım arasında Invincible kullanan kim varsa aşırı rahat bir ayakkabı yorumu yaptı. Öncelik konforsa sanki o ağır basıyor.

daha önce hesaplı bir ayakkabı olan adidas galaxy 2 kullanıyordum, ama bir buçuk yıldır biraz koşu hacmim artınca, ve sağ dizimin dış tarafında ağrı hissetmeye başlayınca (ayakkabı bitmiş yani ), adidas response super 2.0 aldım temmuz sonunda, o da şimdiden 300km oldu. şimdilik iyiyiz kendisi ile, ihtiyaca göre ben de belki daha üst modellere geçerim önümüzdeki sene :slight_smile:

koşu hacminiz aylık 50km yi geçmiyorsa, adidas runfalcon benzeri ürünler bile iş görebilir bence

Hoca Nike react infinity 3 modelini de önerir misiniz?

Nike React Infinity 3

React Miler modelinin daha az yastıklaması olan ve dolayısıyla daha hafif versiyonu diyebiliriz bunun için.
Koşu hacminizi bilmiyorum. Ama koşu hacminizi artırma niyetiniz varsa React Miler modelini öneririm. Tempo ve İnterval için başka ayakkabınız yoksa React Infinity 3 daha mantıklı olur

2 Beğeni

Çok teşk.ederim genç arkadaşım. 50 senedir koşu sporunu yapıyorum (şimdi yürüyüşle karışık ort. 9 km) ama bu ayakkabı işinden sizler gibi anlamıyorum. Koşu hacmım giderek daralacak. Yazın ormanda, kışın Eymir Gölü asfaltında koşarım. Mecbur olmasam asfalt yolda asla koşmam. Buna göre son önerinizi bekliyorum. Selam ve sevgilerimle,