Araba koltuğunu terden nasıl koruyabilirim?

Merhabalar, özellikle yazın gelmesiyle beraber koşudan sonra tüm giysilerim sırılsıklam oluyor. T-shirt değiştirseniz bile şortunuz ter kalıyor veya kafanız terli oluyor. Ter su gibi de değil. Tuzlu falan olduğundan koltuğa da zarar veriyor. Ben şimdilik ince bir battaniye taşıyorum araçta ve koşu sonrası onu koltuğa geçirip aracı sürüyorum ama bu işin daha kolay ve profesyonel bir yöntemi var mıdır diye de merak ettim. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler :slight_smile:

5 Beğeni

https://www.hepsiburada.com/binsy-40x40-tekli-yumos-dolgulu-minder-su-yesili-rahat-sandalye-minderi-baglanabilir-kumas-pm-HBC00004C8OU2

İnce battaniyi kat kat yapmak, koşu sonrası üst kısmı tshirt değiştirmek (koltuğun yaslandığın yeri için) yada sırt minderi veya normal minder kullanmak.
Alt minderi ve t-shirt değiştirmek benim yöntemim ama minderin hep aynı yönü yukarı baksa iyi olur(bagajda durması ve arasıra yıkanması da gerekmekte).

Başka deneyimler/yöntemler ?

5 Beğeni

Arabada sırt çantamda yedek kıyafet ve havlu bulunduruyorum, koşu sonrası soğuma ve germe egzersizlerini yaptıktan sonra terin bir kısmı kurumuş oluyor. Arabaya binince tüm kıyafetlerimi değiştiriyorum arka koltukta. Sonra sürücü koltuğuna geçip devam ediyorum. Arka camlar öne göre bir ton daha koyu filmli. Birisi gelip merak edip ellerini cama dayayıp bakmazsa mahremiyet açısından da sorun olmuyor. Şu ana kadar hiç başıma gelmedi. Bütün kıyafetleri değiştirmenin bir avantajı da eve dönene kadar daha az ter kokusu yayıyorsunuz.

3 Beğeni

Sanırım günlük antrenmanlarımda buna üşenebilirim. Bir saati aşabilecek geri dönüşlerde veya başkalarıyla yolculuk yapmamı gerektirecek durumlarda ise gayet mantıklı ve yapacağım bir yöntem olacak. Teşekkür ederim.

3 Beğeni

En buyuk boy cop poseti hep bagajda hazir. Daha pratik bi cozumum yok, her sabah kosu sonrasi rutini:)

3 Beğeni

Bu da gayet pratik yöntemmiş. Şu an tam koltuğumu kaplayacak polar bir battaniye buldum. Koltuğun üzerine atıp devam ediyorum. Koltuğu ve battaniyenin arkasını da kontrol ediyorum, en küçük bir ıslaklık koku yok. Tabi battaniye ne kadar kısa sürede koku yapar bilemem. Sürekli onu yıkamakla uğraşmam çünkü. Duruma göre ben de çöp poşetine geçebilirim. Yarın sabah koşuya gideceğim. Bu mesaja bir foto atmaya çalışırım :slight_smile:

2 Beğeni

Ben de arabamda aşağıdaki kilimi kullanıyorum. Ucuz ve kullanışlı;
(Bulunabilecek yerler: hepsiburada, trendyol)

2 Beğeni

Arabada benim terde benim beğenmeyen binmesin :)) Çift tişört götürüyorum ve hemen değiştiriyorum koşudan sonra.

3 Beğeni

Böyle bir şey var çok kullanımlı.

2 Beğeni

Tam aradığım gibi bir ürün aslında. Lakin site pek güvenilir gözükmedi. Siz bu siteyi daha önce kullandınız mı? 2 tane almayı düşünüyorum. Sadece koşu değil, denizden dönüşte de benzer sıkıntıyı çekiyorum. Battaniyeyle idare ediyorum ama bununla tamamen kurtulurum gibi.

2 Beğeni

Evet sık kullandığım ve yarışlarda da sürekli gördüğümüz kişiler.

2 Beğeni

Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.

2 Beğeni

@yekta2242 @ggg çok teşekkürler. Maalesef geç kaldım :slight_smile: Ürünlerin stoğu bitmiş. Ara ara kontrol edeceğim. Umarım stoklar yenilenir. Türkiye de bu ürünü başka alacağım yer de an itibariyle bulamadım.

1 Beğeni

Kesinlikle güvenebilirsiniz, çok düzgün insanlar.

Sordum stok durumunu tekrardan ,

Bilgi veririm

2 Beğeni

Ne yazık ki bitmiş, hatta bugün bitmiş.
Kasım ayında tekrar stoğa girme ihtimali varmış.

2 Beğeni

Çok teşekkürler bilgilendirme için. Sağlık olsun diyelim :slightly_frowning_face:
Ben yer imlerine ekler ara ara bakarım. Şu ana kadar gördüğüm en uygulayabileceğim çözüm bu. Şimdilik battaniye ile devam :blush:

1 Beğeni

Birebir aynısı olmayabilir ama 3 harfli marketlere de geliyor benzer ürünler. Ben almıştım deniz sonrasında kullanmak için gayette güzel iş görüyor :+1:

2 Beğeni

Şöyle bir ürün gördüm. Sipariş vereceğim sanırım:

3 Beğeni

Ben 2 tane aldım. Daha önce decathlon’a bakmıştım ama bu tarz bir ürün görememiştim. Mantığı mud ile aynı ama mud havlu ve kılıf karışıktı. Bu tam araca yönelik bir ürün olmuş. Bakalım ne kadar sürede bir yıkamak gerekecek ve su geçirmemesi ne kadar doğru.

1 Beğeni

Yıllarca koştum, sonra arabaya atladım bindim kullandım, ya da ön tarafa torpido üstüne asılan güneşliği koltuğun üstüne koyup oturdum vs.

Bir kez bir arkadaş da katılmak istedi. Tabi o az koşacaktı. Normalde koşacağım yere arabayla gitmezdim ama o gelecek diye gitmem gerekti. Koştum ettim vs. Bir de ne göreyim. On senede bir defa koşuya çıkan adam kendisine çanta hazırlamış. İçinde havlusu, suyu vs. ıvır zıvırı var. Dedim neden benim daha önce aklıma gelmedi. :smiley:

Hoş, aradan yıllar geçti, hâlâ öyle bir çantam yok. :smiley:

5 Beğeni