Ben üst düzey saat kullanmak yarış kazandırır veya basit saat kullanarak maraton kazanamazsınız diye bir iddiada bulunmadım ki. Neden böyle tepki verdiğinizi anlayamadım.
Koşucular genellikle Forerunner veya Fenix tarzı saatler tercih ediyor. Hem daha fazla veri sundukları için hem de batarya süreleri ve ekran teknolojileri nedeniyle.
Paylaşımınız için çok teşekkür ediyorum, Garmin 745 aklımdaki saat son kertede, ama bir yandan da yeni modellerin çıkmasına çok kalmadı, muhtemelen çok ciddi fiyat farkı da olmayacak
Şeklinde bir paylaşım yapmışım. Olağanüstü bir öngörüsüzlük sergilemişim. Zira özgünden bu güne korkunç bir fiyat değişimi yaşandı.
Mesajınız eski ama ben yeni gördüm. Garmin’den apple watch’a geçiş yaptım (U2) Koşuya yeni başladım, danıştığım hocam “apple saatler nabız konusunda iyi değil, garmin almak iyi olur” deyince garmin hrm dual bandı apple saate tanıttım. Şimdi yine sonuçlara tam güvenemeyeceğimizi, garmin göğüs bandı ile garmin saat gerektiğini söylüyor. Garmin 2-3 yıl kullandım ama apple daha işlevsel geldiği (ve elbette, oyuncaklı olduğu için) apple’a geçiş yaptım. Garmin göğüs bandının tutarlılığını nasıl ölçebileceğimi bilmiyorum. Siz burada bahsettiğiniz denemeleri yaptınız mı? Bu sayfada göremedim.
Hocaya güvenmemek de bir seçenek.Altı üstü kalp verisini belli oranda doğru veriyordur ve spor anında bazen x bpm atar, bunda artı eksi 5 anlık sapma sporun yanında takılmamak gerekir.
Ha, Garmin hrm apple saate veri ulaştırmıyor, hatalı yolluyorsa şaşar kalırım.
Garmin uygulamadan hem gögüs bandının verilerini spor anında veya sonrasında alın.Aynı anda apple saate yolluyorsa karşılaştırırsınız.Aynı anda iki yere yollamıyorsa benzer süre mesafede interval yapar, bunu 10-20 dakika tam dinlenme ile tekrarlar,her ikisini de ayrı ayrı kaydedersiniz.
Ben hrm pro + kullanıyorum.Doğruluk testi için çalıştığım spor salonlarındaki aygıt ve cihazların verileri(koşu bandı spin bike) ölçümlerini kuyaslıyorum .bir iki fark oluyor ama genelde aynı veriler çıkıyor ortaya
İki yıl önceden bir veri: Bir elektrokardiyogram ölçümü karşılaştırıldığında, cihazların ortalama yüzde hatası: Apple için %1’den az ve Garmin için %1,16-1,39 olarak ölçülmüş. Dikkat çekici derecede düşük. Dolayısıyla her iki saate de güvenilebilir diye düşünüyorum. Ben Apple Ultra 2 kullanıyorum, gayet memnunum, Garmin kullananlar da çok memnun. Koşuya elit atlet olma hedefiyle başlamadıysanız daha hassas olduğu söylenen göğüs bandına gerek var mıdır bilemedim.
ben de sanirim 2021’de eforlu ekg’ye 735xt ile cikmistim, dusuk nabiz bolgelerinde sapma daha dusukken, nabzin yukseldigi zamanlarda sapma ciddi oluyordu…ama sonucta 735xt cok cok cok eski bir model…
Almanya’da iki bagimsiz kurumun test sonuclarini inceledim; Stiftungwarentest ve Herzstiftung. Bu iki kurumun kesinlikle hicbir sirket ile herhangi bir gerekceyle ticari bir yok, olmasi da mümkün degil. ikisi de nabiz ve ekg ölcümünde Apple Watch’in cok isabetli sonuclar aldigini söylüyor. Herzstiftung Stiftungwarentest sonucu
Koldan ölcüm cihazlari ne kadar hassas olursa olsun kordonun gevsek olmasi ölcüm hatalarina sebep olabiliyor, ben de bu sebeple Garmin HRM-DUAL kullaniyorum.
Garmin bant garmin saat ile ANT+ üzerinden iletisim kuruyorsa iki cihaz da az enerji harcar, pili daha uzun süre gider. Fakat Garmin gögüs bandinin dogru ölcüp aldigi halde garmin markasi tasimayan cihazlara yanlis sonuclar göndermesi hic mantikli degil, mümkün de degil. Cünkü bu iletisim endüstri standardi protokollerle saglaniyor, yani Garmin cihaz ile de Bluetooth veya ANT+ üzerinden baglanti kuruyor, bir baska markanin ürünü ile de…
Zaten böyle bir fark olsaydi simdiye kadar tespit edilirdi, marka da rezil olurdu! Bu sebeple “Garmin göğüs bandı ile garmin saat gerekiyor” söylemi bana göre koca bir zirva gibi geliyor.
Kişisel deneyimim: Birkaç yıl önce göğüs bandı ile koşarken (Akıllı saat yok. Strava ile eşleştiriyordum) Huawei akıllı saat aldım. O dönemki son modeli idi. Tabii amacım göğüs bandından kurtulmaktı. Düşük nabızlarda sorun yoktu ama intevallerde, nabız yükseldiğinde koldan ölçemiyordu. Sonra bir koluma Huawei, diğer koluma Apple Watch 6 ve göğüs bandı ile beraber test yaptım. Apple Watch 6 göğüs bandı ile hemen hemen aynı ölçümleri veriyordu. O günden beri Apple Watch 6 kullanıyorum. Çok nadiren ölçümde sorun çıkarıyor. Garmin baktım ama yine de nabız ölçüm rahatlığı açısından yine Apple ile yenileyeceğim.