Apple Watch - Garmin, Garmin - Apple Watch Geçiş

Öncelikle Apple Watch için şöyle bir özet yazmıştım. Belki faydası olur. https://kosuforum.com/t/apple-watch-ayarlari-kullanim-ve-destek/7602/2?u=hsnkts

Başta Apple Watch’tan Garmin’e ve daha sonra tekrar Apple Watch’a geçmiş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki bir Apple Watch sizi maraton mesafesine kadar fazlasıyla idare eder. Garmin daha çok profesyonel veya o seviyedeki sporcular için gibi geliyor bana. Örneğin antremanlarının yüzde doksanını şehirde yapan biri haritalar özelliğine neden ihtiyaç duysun? Elbette Garmin’in malzeme kalitesi daha yüksek zira buna orantılı olarak fiyatları da yüksek. Ancak tekrar ediyorum, sürekli arazide çalışmıyorsanız askeri seviyede sağlamlık içeren bir ürün almak ne derece gerekli? Benim gibi başlangıç ve orta seviye koşucular için Garmin’in görebildiğim en önemli avantajları şunlardı: uyku, farklı egzersizler, nabız ve diğer verilerinizi otomatik işleyerek yorgunluk seviyenizi belirliyor ve böylece iyi hissettiğiniz bir günde gaza gelerek kendinizi sakatlamanızı engelliyor. Tabi saatinizden topladığı pek çok veriyi tek bir ekranda görerek daha isabetli planlama yapmanızı sağlamak gibi göz ardı edilemeyecek bir özelliği daha var ama dediğim gibi bu veriler, onlardan anlamlı sonuçlar ve uygulanabilir planlar çıkarabildiğiniz sürece kullanışlı. Bu da konuyu yine başa getiriyor: tecrübe.

Kısaca 1-2 yıl Apple Watch ile devam edin. Maraton seviyesinden sonra hala devam etmek istiyorsanız Garmin’e geçin. Yine de gönlünüz Garmin’den yanaysa Apple Watch’unuza talip olabilirim :smiley:

3 Beğeni