AliExpress’ten koşu ayakkabısı almak

Merhaba arkadaşlar
Hoka one one clifton 8 almak istiyorum.Malumunuz ülkemizde bu model koşu ayakkabılar çok pahalı.Alternatif çözümler aramak durumunda kalıyoruz.AliExpress Çin menşeili büyük bir marka.İster istemez sahte ürün konusunda korkuyorsun ama öte yandan aşağıdaki fiyatı görünce insanın bu riski alası geliyor.Satın alanların yorumları da çok iyi.Siz daha önce AliExpress’ten orjinal koşu ayakkabısı aldınız mı?

TRY 1,156.80 | 2022 erkek Clifton 8 koşu ayakkabıları yerel spor ayakkabı Hoka eğitim spor ayakkabı damla nakliye yaşam tarzı şok emme karayolu

Hollanda dan ürün. Çin’den değil

1 Beğeni

Nasıl anladınız?Tecrübem olsun diye soruyorum.AliExpress sadece Çin’den ürün gönderiyor biliyordum.Ayrıca Hollanda’da bu fiyata Hoka One imkansız değil midir?

1 Beğeni

Ayrıca sitede China’dan gönderilecek yazıyor.Bakin ekran görüntüsü atıyorum.

1 Beğeni

Uygulama adressinde “nl” yi görünce öyle sandım.

Birkaç kez ali den alışveriş yaptım böyle büyük meblağ değildi fakat gelen ürünler aynı açıklama da bahsedildiği gibiydi.

1 Beğeni

Son yıllarda aliexpress farklı kıtalarada depolama veya sevkiyat merkezi kurdu. Bu nedenle Rusya ABD,
veya Avrupa üzerindende ürün gönderdiği oluyor.

1 Beğeni

hocam muhtemelen ayakkabı sahtedir. Ayrıca gümrüğe takılma ihtimali çok yüksek.
Amazon Türkiye’den yurtdışı ürünler için gümrüğü kendi hallediyor ve ürün orjinal oluyor, oraya bakmanızı tavsiye ederim.

4 Beğeni

96eur’dan daha ucuz fiyatina rastlamadim ben hizli bir google search ile…too good to be true, ise buyuk ihtimalle gercek degildir…

2 Beğeni

Kullanıcı yorumları pozitif.Orjinal olduğu yorumu yapılmış.92 sipariş almış.Siparişlerin tamamı 5 yıldız geribildirimi verilmiş.

Ayakkabı hoka değil.
Clifton marka ayakkabı olabilir.Ama hoka markası clifton 8 değil.Bu aliexpres fotoğrafı:

https://ae01.alicdn.com/kf/S9fcde22943344d2fb15ed66aa0f981bcO.jpg_640x640Q90.jpg_.webp

Google’a hoka clifton 8 yazınca gelen resim:

Hep tek yönden fotoğraf çekimi aliexpres sayfasında.

Şimdi adamlar zoomx adında bir marka adı alıp
Adidas izlenimi veriyor.Orijinal mi evet, orijinal zoomx markası, ama adidas değil.

https://m.nl.aliexpress.com/item/1005004248690300.html

Konudaki ve bu yorumdaki tüm ayakkabılar sandığımız ayakkabı değil, kandırma amaçlı.

7 Beğeni

Vallah hiç dikkat etmemiştim. Gerçektende Bu Hoka Değil Clifton marka bir ayakkabı…

1 Beğeni

Aliexpessten ürün alırken;:Ürünü,detaylarını çok iyi inceleyin ufacık yazı karakterleriyle marka modeli farklılaştırıyorlar
Buna dikkat ettiinğiniz zaman anlarsınız ki sizin sandığınız ürün değil İlan detayında anlatılan orjinal ürün gelmiştir!!!
Bununla beraber uzun yıllar Aliexpress kamp,karavan ürünleri almış kullanmış ve işi biraz ticarete dökmüş biri olarak söylüyorum Tek kuruş param içeride kalmadı Ürün gelmediği oldu hemen iade edildi
Zamanla Youtube de insanlar gümrüğe para yedirtmeden elektronik eşyayı nasıl getiririz vs vs video çekip kendilerini gösterme peşine düştüler yok pakete '‘Gift’'yazdırın yok ‘‘Fiyatı düşük yazdırtın’’ vs vs bu vesilelerlle aket açım ve kargo ücreti alınıyor
Konuyu dağıtmadan Alacağınız ürünün detaylarını iyi inceledikten,yorumlara da baltıktan sonra Aliexpressin gayet güvenli olduğu düşüncesindeyDİM Tabi 2 yıldır kullanmıyorum Değişen var mıdır yok mudur bilemiyorum Vaktinde 15 bine yakın malzemeler almıştım hepsiinden de memnun kalmıştım

2 Beğeni

Clifton 8 ve Mach 4 Hoka kullanıyorum, Bike24 üzerinden almıştım. Hoka ayakkabılarda kocaman Hoka mutlaka yazıyor. Aliexpress’deki görsel bence de Hoka değil!

1 Beğeni

Haklısınız almaktan vazgeçtim.Size birşey sormak istiyorum.Mach 4 ile Clifton 8 arasında kaldım.Bir kullanıcı olarak görüşünüzü merak ettim

Clifton 8’in yastıklaması çok iyi, uzun ve yavaş (2 saat üzeri) koşularda çok keyifli. Mach 4 biraz daha hafif ve tabanı hızlı koşulara da uygun dolayısıyla tempo, interval dahil günlük çeşitli koşularda kullanacaksanız Mach 4 daha iyi bir seçenek olabilir. Bunu söylemekle beraber Clifton 8 ile de tempo koşular yaptım, bir çok ayakkabıdan daha iyiydi. Hoka’nın ayakkabıları başka bir seviye, her ikisini de keyifle kullanıyorum.

2 Beğeni

Teşekkür ediyorum son bir sorum daha var.Uzun süre ayakta olduğum bir işim var. Sizce yürüyüş ve günlük kullanıma hangi model daha uygundur ?

1 Beğeni

Yürüyüş ve günlük kullanım için Clifton 8 daha uygun. Hatta Clifton 8 Runrepeat sitesinde “Best cushioned running shoes for walking” olarak geçiyor.

2 Beğeni

Bike24 alışverişlerinde fiyatın içinde gümrük vergisi dahil midir?

Hayır değil .Geldiğinde 150 Euro altındaysa (kargo bedeli hariç ) %20 civarında bir vergi olur .Fakat rakam kesin değil çünki kafalarına göre alıyorlar.150 Euro’yu geçen ürün almayın çünki bir okadarda masraf çıkartırlar gümrükte.

1 Beğeni

Bireysel ithalatlarda maalesef @gencer51 arkadaşımızın yazdığı gibi gümrük memurunun insafına kalıyorsunuz, yeniden değerleme vs. ile vergiyi artırabiliyorlar. Bu nedenle ben yakın zamanda TR’ye gelecek yurtdışında bir arkadaşımın adresine istedim, gelirken getirdi. Avrupa adresine isteyince bu kez hesaba KDV ilave oluyor (%19), yerine göre kargo parası bir miktar azalıyor. Almanya olursa mesela kargo parası yok. Bu şekilde en azından ne ödeyeceğiniz net oluyor.

4 Beğeni