Akıllı-Spor Saatler Hakkındaki Görüşlerim (Garmin, Polar, Suunto vb.)

Birkaç yaklaşım olabilir.
1.Decathlondan x fiyata kalp atım ölçüm (hr) sensör alınabilir.Belki 2-2.5x fiyata poların h9-h10-oh 1+ modelleri incelenerek biri amazondan daha uyguna alınır.Henüz amazon Türkiye üzerinden yurtdışından urun almadım.
Hr sensoru olduktan sonra polar beat uygulaması ile polar sensor eşleştirip antreman yapılabilir, telefon gps kullanılacaksa.

2.Hr ölçümü yapan, gps’li uygun fiyatlı Çin markalar.Amazfit servisi sorunlu.Huawri yi bilmiyorum ama strava senkronizasyonu yok.huawei gt2e kullanan veya baska model kullanan var, memnun.

3.Yurtdisinda akraba varsa onlar alsin,daha uygun oluyor.Garmin 45 150dolar civari.
1685TL en uygun Garmin.
https://www.amazon.com.tr/Garmin-Forerunner-Akıllı-Koşu-Saati/dp/B07PZ44B1G/ref=mp_s_a_1_16?dchild=1&qid=1609279391&refinements=p_4%3AGarmin&s=sporting-goods&sr=1-16

4.Hr düşünmeden sakin koşular, tabii hr ölçümü olunca kalbi yor anlamında değil.Uani mevcut durumla devam edip hr ölçümü ertelemek.
@mgunes’in dediği kronometre bile yeterli olur, gps çekmeyen bir yerde dön dön donerken tur saymak için de , derece gözlemek için de kronometrede kullanılır.Yine @Serdar’ın dediği gibi, forumdaki antreman gunluklerinden okuyabilirsin bu ve benzeri tavsiyeleri:
Hocanın dediği:“Koşuda ilk iş koşu frekansıdır. Öncelikle haftalık koşu sayısını sürdürülebilir seviyeye getirmeye odaklan. Sonra mesafe veya süre bakılır . Haftada 5 defa 30 dk haftada 2 defa 10 km koşmaktan çok daha faydalıdır .Hız/ peys falan bunlar şu an o kadar önemsiz konular ki en sonda ele alınması gerekli bu süreçte…

6 Beğeni