Akıllı Saat temizliği

Forumda aradım ama bulamadım bende yeni konu açmak istedim. Akıllı saatler veya sporcu saatleri ter, toz, kireç, sabun vs derken kirleniyor ve leke tutuyor. Bende kendi saatimi temizlemek için limon tuzu su karışımı yapıp saati içinde 15dk civarı bekletip yıkayıp siliyorum ve inanılmaz işe yarıyor. Hem kiri götürüyor hem de parlatıyor. ( Zamanla zararı olur mu bilmiyorum. )Başka yöntemleriniz varsa onları da öğrenmek isterim.

1 Beğeni

Saati akan suya tutuyorum, havlu değil (gözlük temizleme bezi olsa daha iyi) t-shirt’e siliyorum.
Bunu da son zamanlarda yapıyorum.
Saatin kılavuzunda yazan daha uygun, yazıyor.Islak nemli iken sarj etmemeye de dikkat.
Not: 15dk limon tuzu ile suyun karışmasını bekleyip onunla siliyorsunuz.İlk başta 15dk saati o karışımda bekletiyorsunuz anladım.:smiley:
Yok,saati 15dk bekletiyorsunuz?Kılavuzda ne yazıyor.15dk iyi cesaret bence.

1 Beğeni

2 seferdir bu uygulamaya geçtim. Önceden nemli bezle siliyordum ama kireci kiri geçirmede aman aman etkili olmuyordu. İdareten bir temizlik gibi oluyordu. Saati kapatıp 15 dakika civarı bekletip sonra iyice suyla tekrar yıkayıp kurutup açıyorum. Biraz tedirgin olmuyor değilim.:slightly_smiling_face: Onun için farklı uygulama yapanlar varsa diye merak ettim.

1 Beğeni

Ben Suunto kullanıyorum. Banyo yaparken beyaz sabun ile yıkayıp sonrasında Fatih Beyin dediği gibi güderi ile kuruluyorum. Hiç leke olmuyor, sizde neden böyle bir temizlik gerektiren leke oluşuyor ona mı bakmak lazım acaba? Bana o tarafı ilginç geldi.

1 Beğeni

Günlük hayatta hiç çıkarmıyorum. Sadece spor amaçlı değil de akıllı saat gibi de kullanıyorum. Günlük olarak kullanırken su ve sabunla temas ettikçe belli yerlerde kireç gibi beyaz lekeler oluşur. Ayda bir ayrıntılı temizlik yapmam gerekiyor.

1 Beğeni

Birde silikon kasa koruyucu kullanıyorum belki de o suyu tutup ekstra leke yapıyor olabilir.

2 Beğeni

Ambit 3 modelini 7 yıldır kullanıyorum inanın şimdiye kadar hiçbir bakım tutumdan geçirmedim sadece ayda yılda bir şarj kontaklarını kuru bezle silerim .

2 Beğeni

Duru su ile yıkamadan daha fazlasını yapmak için bence bize değil, üreticiye danışmalısınız. Parlatma maksatlı yaptığınız eylem kuvvetle muhtemel cihazın yüzeyini aşındırıyordur.

2 Beğeni

Fenix 7’m var, ben yikanirsam yikaniyor. Baska bir sey yapmiyorum. Sanki suyla da ilgili. Onceki saatimde (onceki evde) cok beyazliyordu, ama burada ve bu saat hic kirlenmiyor, lekelenmiyor.

5 Beğeni

Bende Garmin 6x kullanıyorum, ekstra bir temizlik yapmıyorum, ben ne zaman banyo yaparsam oda benle geliyor :sweat_smile:
Yeri gelmişken acı bir şekilde tecrübe ettiğim birşeyi söylemeden geçemeyeceğim, daha önceki garminimi denizde yüzerken giymiştim ve sonrasında malesef herhangi bir temizlik veya durulama yapmadım ve saatin rakım göstergesi bozuldu, servise götürdüğüm de tuzlu suyun bozduğunu söylediler dolayısıyla denize girerseniz akabinde saati güzelce durlamayı ihmal etmeyin.

4 Beğeni

Her koşu/antremandan sonra su ile yıkıyorum, havlu ile kuruluyorum, tertemiz çıkıyor.

2 Beğeni

Önce suya tutuyorum sonra şu yeni çıkan havlular ile ( sleepy marka ) hafifçe çok ıslandırmadan temizliyorum ( üründe elektronik cihazlara uygundur yazıyor ) baya temizledim o bezlerle aşırı temizliyor cidden ama bozar mı bozmaz mı bilemem

2 Beğeni