Akıllı saat önerisi

Merhaba,
Tempo, süre, nabız vs gibi kosu için gerekli tüm donanima sahip ayni zamanda telefondan gelen aramaları, bildirimleri görebileceğim en uygun f/p akilli saat nedir?
Gunluk hayatta da kullanacagim icin akilli bileklik düşünmüyorum.

Fikirleriniz için simdiden teşekkürler

Huawei watch gt runner kullanıyorum dediğiniz özelliklerin hepsi mevcut f/p saat rakiplerine göre gelen aramaları görüp saatten görüşme bile yapabiliyorsunuz.

1 Beğeni

Telefondan gelen aramaları saat üzerinden cevaplamak mı istiyorsunuz, yoksa sadece görmek yeterli mi? Gerçi her halukarda uygun fiyatlı dediğiniz için Huawei ya da Amazfit uygun olabilir. Her iki markayı da tecrübe etmiş biri olarak Huawei öneririm. Amazfite göre bence tasarım olarak daha zayıf ama bu öznel bir değerlendirme. Objektif olarak söylenebilecek tek eksisi strava senktronizasyonunda sıkıntılar olması fakat o da çeşitli yöntemlerle aşılıyor.

2 Beğeni

yanıtlamaya vs gerek yok sadece bildirim yeterli.

1 Beğeni

Bir başka saat önerisi konusunda yazdığım cevabı buraya kopyalayıp biraz düzenliyorum o zaman.

İhtiyaçlarınızı netleştirirseniz ardından gerekli filtrelemeyi yaptınızda kuvvetle muhtemel zaten çok model kalmayacaktır. En azından benim serüvenimde öyle olmuştu :slight_smile:

Benim ölçütlerim cihazın şarjının uzun gitmesi ve telefonla konuşulabilir olmasıydı. Şarj meselesinden dolayı Apple ve Samsung’u, telefonla konuşmadan dolayı Garmin, Suunto ve Polar gibi markaları eledim. Dolayısı ile elimde sadece Amazfit ve Huawei markaları kaldı. Ben de Huawei Watch GT 2 yi tercih ettim. Size Watch GT 2 yi önermem çünkü artık eski bir model bu. Huawei bütçe dostu bir firma. Şu sıralar Gt2 ile GT3’ün fiyatı aynı gözüküyor. GT4 ise 1000 lira daha pahalı. Bütçe varsa GT4 tasarruf edilmek isteniyorsa 3 alınabilir.

Ben markaları kafamda şöyle kategorize ediyorum. Garmin, Suunto, Polar gibi markalar tam anlamıyla aktivite takipçisi (fitness tracker) olmaya çabalayan firmalar dolayısıyla yok telefonla görüşmeymiş yok uygulama yüklemeymiş gibi şeylerle çok ilgilenmiyorlar. Bir diğer grup olarak Apple ve Samsung gibi markalar daha çok uygulama yükleme, akıllı asistan gibi özelliklere öncelik veriyor. Dolayısıyla aktivite takibi için uzun şarj süresi gibi konulara pek takılmıyor. Gerçi Apple’ı belki buradan çıkarabiliriz çünkü en son Ultra diye bir modeli vardı sanırım orada baya aktivite takibine de yönelmişti. Son olarak ise benim kullandığım Huawei ve Amazfit markasının olduğu grup var. Bu grup da ne tam anlamıyla akıllı saat olmanın peşinde koşuyor ne de aktivite takibinde tepeye oynamaya çalışıyor. Karma bir form diyebiliriz. Gerçi Huawei’nin GT olmayan Watch serisinde uygulama yükleme gibi özellikler de mevcut. Dolayısıyla her markanın tanımlamaya çalıştığım sınırlar dışında konumlandırabileceğimiz modelleri de var. Örneğin Garmin’in konuşma özellikli Venu modeli var. Sanırım her kullanıcı kitlesine hitap edebilmek için firmalar farklı modeller geliştirmeye çalışıyor fakat benim gördüğüm genel karakteristik bu yönde. Önceliğiniz aktivite takibi ise Garmin, Polar, Suunto gibi markalar dışında pek bir şey tavsiye edilmez sanırım. Gerçi nabız ölçümü tutarlılığı noktasında Apple ve Huawei iyi atılımlar yaptı. Youtube’da “The Quantified Scientist” kanalının incelemelerine göz gezdirebilirsiniz. Ama yine de Mert Derman’ın optik nabız ölçümü ile ilgili YouTube videsonu izleyip optik nabız ölçümüne güvenmemeniz gerektiğini bilin. Ayrıca Dechatlonda da Coros altyapısına sahip bir model satılıyordu diye biliyorum. Ülkemizde Coros resmi olarak yok diye hatırlıyorum dolayısıyla o model de incelenebilir. Umarım gönlünüzce bir model bulursunuz.

3 Beğeni

Merhabalar,

İkinci el bir saat düşünürseniz şu an kullanmadığım ve işinizi çok iyi bir şekilde görecek olan Garmin Forerunner 245 saatimi satıyorum

2 Beğeni

Bende saat arıyorum fotoğraf ve nezaman aldınız nekadar kullandınız

Merhabalar yaklaşık 2,5 sene önce Elcobil marketten aldım. Ekran koruyucu ile kullanıldı ekran tertemiz.
Şarj konusunda ilk gün ayarında. Akıllı saat modunda 10-12 gün, yoğu antreman dönemlerinde 6 gün gider. gps ve canlı yayın açıkken kesintisiz 11 saat kullandım. Kutusu, orjinal şarj kablosu mevcut.





2 Beğeni