Ağrı kesici kullanımı

400 mg lik bir ağrı kesicisen iki tane icersek ne olur ağrı kesici baya etkili brufen adı

Hamza, Hamza…Ne diyelim şimdi…Ağrı kesici tedavi etmez.İkincisi zaten ağrının olmadığını sen dün veya bugün forumda yazdın.

Sakatlık varsa dinlen ve bence okulda beden eğitimi öğretmene yada takımındaki antrenörüne danışman daha faydalı olur.

1 Beğeni

Bugün için değil zaten

Ağrı kesiciler bünyeden bünyeye etkileri değişir. Genel bilgiler verebilirim. Doz aşımında ibuprofenler pek iyi etkileri olmuyor hatta ben beyin kanması geçiren bile gördüm. Koşarken hızlı nabız kan basıncı gibi faktörler göz önüne alınarak fazla doz alımından kaçınılması gerektiğini düşünüyorum ama tabi doktor kontolü daha mantıklı. Sıvı alımı ile desteklenmeli ağrı kesiciler. Parasetamol yeterli gelirse onu kullanmak daha iyi bence. Genelde kataflam veya majezik kullanan sporcu çok gördüm. Kendi açımdan şükür yarışlarda böyle bişey yaşaamdım umarım yaşamamda. Burda yorumum kesinlikle insan vücudunu tanımalı ve doktorlar ile entegre götürülmeli.

1 Beğeni

İbufren güçlü bir ağrı kesici olduğunu düşünüyorum sizce öyle midir

Hamza iyi sporcular daima doktor antrenör tavsiyesi ile hareket eder
profesyonel oryantiring oyuncusu olarak ilk önce ailene danış!

1 Beğeni

Özellikle uzun koşularda brufenlerin böbrek hasarına sebep olma riski var, dehidratasyonla kombo yapıp şaha kalkıyor, ilaç konusu hassas lütfen doktora danışmadan almayınız

4 Beğeni

Merhaba ailem ve antrenörüm ile konuştum 1 ağrı kesicinin yeterli olacağını düşündüler Yarış cumartesi ve pazar iki günde yarıştan onec birer ağrı kesici icicem yarış da inşallah basarli olurum

2 Beğeni

Başarılar şimdiden. Umarım istediğin sonucu alırsın.

Hamza sizin yaş grubunda kas ve eklemlerde büyüme ağrısı olabiliyor spor ile birlikte büyüme ağrıları abartılı olabilir.2006 doğumlu oğlumun bacak ve eklem ağrıları böyle açıklanmıştı.

2 Beğeni

Uygun başlık bulamadım buraya yazsam bir sorun olmaz sanırım
Askerde bir serum vardı belkide şimdi vefat etmiş bir amcanın döneminde de kullanılırmış bizim zamanımızda da vardı
Amcanın anlattığına göre bende anlam veremedim ama amerikan komandosu deniyormuş onlara her birliğe gelen eğitmenler neleri kıstas aldıklarını bilmiyorum ama bu birlik için asker seçiyormuş ve bizim amca da seçilmiş
Eğitimlerini anlatmasını istediğimde sat ve özel kuvvetler eğitiminin bir karışımı olduğunu düşündürmüştü bana
Yolda yaptıkları uzun koşularda bir asker bayıldığı vakit arkadan gelen ambulansta hemen bu serum uygulanırmış ve asker diğerlerinden bile önce bitirirmiş koşuyu
Birgün bizim amcaya da bu serum uygulanmış ve 1. bitirmiş kendini muhteşem hissetmiş
Fakat eğitmenlerin hem tecrübesi hem acımasızlığı hem de zekaları sonucu tamda serumun etkisi geçtiği vakit gecenin bir yarısı kaldırılıp sabaha kadar avcı boy çukuru kazdırılırmış sabahta aynı ağır eğitime devam ettirilirmiş
Askerlerin genel deneyimine göre serum etki gösterdiği süre içerisinde hiç olmadığı kadar performans gösterirlermiş
Ancak etkisi geçtiği vakit hiç olmadığı kadar bir bitkinlik, yorgunluk ve tükenmişlik hali hissederlermiş bir de üstüne sabaha kadar çok ağır bir ceza alıp sabahta hiç istirahat etmeden kaldıkları yerden devam ettikleri için
O birlikte bu serumu bir kez kullanan bir daha koşuda geride kalmazmış
Özellikle bugün ve geçmişte bir iki defa bende sağlık görevlilerinden ısrarla istememe rağmen sivilde bu serumu kullanmamak için özellikle karşı bir direniş ile karşılaştım
Askerde ise Sarıkamış da soğuktan etkilendiğim için revire çıktığımda hemen hastaneye sevk edip orada da bu serumu bağlamışlardı 5 dk içinde yerimde duramaz hale gelmiştim
Ben devamında da istirahat ettiğim için olsa gerek olumsuz bir yan etkisini hissetmemiştim
Bugün bu serumu çok aradım ama ambulanstaki sağlık görevlileri su bile vermedi hem de yağmurda :sweat_smile:

Bu tür serumların kullanımıyla ilgili şöyle bir uyarı var hastane web sayfasında.

"Sadece doktor tavsiyesi ile uygulanmalıdır.Hijyenik koşullarda ve yetkili sağlık profesyonelleri tarafından verilmelidir.Kişisel sağlık durumu göz önünde bulundurulmalıdır.

Evde bilinçsiz kullanım, ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğinden kesinlikle önerilmez."

2 Beğeni

Serum bu değil mi ?

2 Beğeni