6. Uluslararası Mersin Maratonu 2024 Aralık

Selamlar Arkadaşlar,
Bu sene ben katılıyorum. Şimdiden katılacak herkese başarılar dilerim. Organizasyon hakkında maalesef olumsuz birçok şey duymuştum fakat aldırış etmeden gideceğiz biz. Umarım keyifli geçer. Sorum şu:

Yarışla ilgili etkinlik takvimini, ne zaman kit dağıtılacağını, hatta yarışların kaçta başlayacağını bile ben herhangi bir internet sitesi ve kaynakta göremedim. Bunu paylaşmamış olmaları gerçekten ilginç geldi bana. Bunu bilen duyan biri var mı? Ya da ben bulamadıysam bunun nerde paylaşıldığını söyleyebilecek biri var mı?

Teşekkürler.

5 Beğeni

Beklenti olmadan farkli bir maraton kosmak icin gidiyorum. Istasyonlarda su olsun yeterli :slight_smile: Katilan tum arkadaslara basarilar.

Hersey son hafta netlesiyor. Yarisin olacagi bile supheli idi gecen sene, bu sene en azindan kayit var, bi statu belirlenmis :slight_smile:

6 Beğeni

Başlık açarken Tarih websitesi gibi detayları da paylaşırsak iyi olur.

2 Beğeni

https://www.mbbspor.org/

Sayfasında 5.sine 23gün14 saat kaldığı yazıyor (yanlış anlamışım).6 yıl önce 2018 Aralık’ta 4.sü düzelenmiş sanırım ve covid koptu.

Açıkçası koşulmasından, düzenlenmesinden korkuyorum başka nelere sebep olacak (şaka).

Düzeltme:bu yıl 5 mi 6 mı?

Ana sayfada aşağıdaki yazı var, 6ya gün sayılıyor.
Tam delirmelik…

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde bu yıl 5.'si düzenlenecek olan Uluslararası Mersin Maratonu’nun heyecanını yaşıyoruz. 10 Aralık’ta gerçekleşecek bu büyük spor etkinliği, 42 kilometre, 10 kilometre, Paten Yarışı ve Halk Koşusu kategorilerinde yüzlerce sporcuyu bir araya getirecek.

Not:geçen yılın mesajıymış.Güncelleme olmayınca 11 ay aynı mesaj mı kalır Allahaşkına.

https://apphurra.com/etkinlik/6-uluslararasi-mersin-maratonu

Kayıt adresi burası, burda 6. Yazıyor diye 6 olarak girmiştim.

Her yerde yanlış bilgi ile karşılaşma ihtimaliniz yüksek ama​:smile: burda da 15k koşulduğu yazıyor ama kayıtta onun yerine 10k var…

2 Beğeni

Haftaya haftasonu Mersindeyim, denk gelse güzel olurdu. Oryantiring denemesi yapacağım ilk defa.

3 Beğeni

Ben de katılacağım. Kaydımı yaptım. Umarım güzel bir antrenman olur​:grinning:
Fakat yarış sabahı geç kit dağıtımı var mı yoksa bir gün öncesinden bir başkası yerimize kit’i teslim alabilir mi ? Bunlarla ilgili herhangi bir bilgi bulamadım. Öğrenen olursa ve burada paylaşırsa sevinirim.

2 Beğeni

https://www.mbbspor.org/uluslar-arasi-mersin-maratonu

Burada bi takim aciklamalar var ama ne yazik ki kit konusu yok. Bu arada yas grubu odulleri dogruysa baya iyi. hele hele spor istanbul’un yas grubu sporcularini odul ve kupa vermek icin fatih’e cagirdigi dusunuldugunde…

2 Beğeni

Haftaya Gaziantepte var, orada da güzel ödüller var.

1 Beğeni

Yarış adında uluslararası göremedim ama statü’de yabancı koşuculara açık olduğu yazıyor. Genel klasman ödüllerinin sahibi belli. Neyseki bu insanlar yaş grupları ile ilgilenmiyorlar.

1 Beğeni

80+’ a kadar yaş kategorilerinin açılması, o yaşa kadar sporu bırakmayanlar için güzel bir motivasyon. Bir de üzerine ödüllendirilmeleri çok güzel bir karar olmuş.

4 Beğeni

Herkese selamlar, bu yarışta bende varım.

7 Beğeni

Günaydın,

Instagramda paylaştılar önemli bilgileri. Ben de sizlerle paylaşayım.

4 Beğeni

Sosyal medya kullanmayan ve bu bilgilere ulaşmaya çalışan ben için çok süper oldu. Teşekkür ederim hocam

2 Beğeni

42k parkurunda degisiklik olmus. 42k tamamen neredeyse duz bir hale gelmis. 10k icin bir fikrim yok. Kosan varsa bilebilir.

Garmin’in cikardigi gpx verisine dayali egim grafigi bu sekilde…

2 Beğeni

Parkur resimlerine göre, 42K 10Kyı kapsıyor görünüyor. 42K tamamen düz ise, 10K da düz olmalı.

Saatler yükseklik kazanimini gps verisi ile elde ettiklerinde, sahilde sıfır egimde koşarken dalgalı bir grafik çıkarabiliyor. Özellikle deniz doldurulmuş bir bölgede ise.

İstanbul’da sadece Kadıköy kaynarca sahil hattinda koşan kişiler de belki gözlemişlerdir. Ay sonunda bir kaç bin metre yükseklik kazanımları vardır, Hatta bu yüzden yılın sonunda 100.000m yükseklik kazanımı aciklayan raporlar dahi görülebiliyor.

En çarpıcı ornekler ise, viyadük üstünde, veya baraj setleri üstünde görünür. Yükselti grafiği viyadugun geçtiği vadi tabanini gösterir. Baraj seti ustunde ise suyun dibini gösterir. Böyle yerlerde saatin hava basıncı ile altimetre çıkarması daha sağlıklı grafik veriyor.

Kostugum parkurun bir bölümü 1.5km boyunca sıfır eğim ile baraj seti üstünden geçiyor. Barometresi olmayan eski saatime göre yükseklik kazanimim cok oluyordu, çünkü grafik sıfır eğimli yolu değil, yolun inşa edildigi baraj zeminini takip ediyordu. Yeni saatim barometreli, o bölümdeki grafik yola uygun olarak düz çıkıyor.

Barometre (veya altimetre) özelliğinin dezavantaji ise, havadaki ısı degisimlerinin yarattığı basınç farklılıklarını yükseklik grafiğine yansıtması oluyor

Yukarıda barometre ve altimetre terimlerini kullandım. Saatlerin spectlerinde sensörler kısmına baktığımızda bu ikisi de sensör olarak görülüyor. Bir donanim olarak fiziksel sensör barometre. Altimetre ise, barometrenin sağladığı basınç bilgisini yükseklik bilgisine çeviren sistem.

Polar M400 saatim, koşu anında GPS ile elde ettiği yükseklik verisini, applicationa aktarinca, orada bölgenin haritaları ile eslestirip bir düzeltme yapardı.

Amazfitin kullandığım en ucuz modeli, koşu sırasında GPS ile yükseklik bilgisi vermezdi. Applicationa aktarma sonuncda, haritalarla eşleştirme yaptıktan sonra yükseklik bilgisi verirdi.

Şu an kullandığım Huawei GT 4, koşu sırasında altimetrenin verdiği yükseklik bilgisini kullaniyor. Application ile senkronize ettikten sonra aktarilan bilgiyi haritalar ile eslestirip, bir düzeltme yapmıyor.

En doğru yükseklik bilgisi elde etme yöntemi, altimetre + GPS bilgisi ile olmalı. Bu özellik Garmin ve Suunto’nun üst modellerinde olabilir.

6 Beğeni

Bi iki ufak eksik disinda beklentimin otesinde super yaris ve organizasyon oldu … Parkur olabilecek en hizli parkur, ufak tefek ihlaller yaya ve motor disinda parkurda sorun olmadi. Asagi yukari her giris cikis kapali idi, iki serit yolun tamamini kullandik. Cok dusuk beklenti ile gidip bu derece memnun donmek ayri supriz oldu.

Ne yazik ki Mersin belediyesi organizasyonu duyurmadigi icin 10k da iyi katilim olsa da maraton katilimi sonuk kaldi. Umarim sonraki yillarda ona da cozum bulurlar.

Maraton kosanlara dusuk katilim ucretine ragmen gercek bir sirt cantasi vermeleri ayri nezaket olmus. Canta icerigi de makul idi. Drop bag olayi sorunsuzdu. Fakat kit dagitimi ne yazik ki ufak bi kriz oldu basta. Toplam 5-6 saat surecek dagitim icin 10k ve 42k tek noktadan dagitilmak istendi. Uyarilar sonrasi duzelttiler. Fakat 10k yine cok bekledi. Etkinlik gunu tuvalet sorunu vardi ne yazik ki… Ama uyarilari nazikce dinlemeleri umut verdi.

Ozellikle maraton kosanlar icin su takvim ve su parkur ile baya gelecek vadeden yaris. Su istasyonlarinda su tuz ve limon vardi. Onu da belirteyim.

9 Beğeni

Parkur düz,hava maraton için çok iyiydi. Sadece sahilde rüzgar biraz sıkıntı oldu ama uzun süre değil. Su noktaları ve kit yeterliydi. Kayıt ücreti bedavadan biraz pahalıydı :grinning: Sanırım maraton Türkiye rekoru da kırıldı. Evet katılım çok değildi. Toplamda 400 e yakındı. Biraz da maraton kültürü ile ilgili diye düşünüyorum. Ama katılıma oranla hem Türk hem yabancı elit sporcu sayısı iyiydi gördüğüm kadarıyla. Tuvalet sorunu vardı. Umarım seneye çözerler. İlaveten Maraton koştuktan sonra üzerine stiker yapıştırılmış madalya almak beni üzdü doğrusu. Zaten kaç kişi koşuyor ki. Tasarım bir madalya olsa beni daha da mutlu ederdi. Emeği geçen, katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum.

6 Beğeni

Hepinize iyi günler dilerim.

Nihayet 03:42:28 Mat Time ile 03:52:17 maraton rekorumu kırmayı başardım.

21 Beğeni

7 dakikalık gelişme umut verici ! iki yarış sonra 20 dakikaya kadar gelişebilir, tebrikler

3 Beğeni