5. Metetars 2. Bölge jones kırığı

Öncelikle bu işe gönül vermiş profesyonelleşmiş ama mütevaziliğinden hala kendisini amatör koşucu olarak nitelendiren üstatlara, belirli bir seviyeye ulaşmış arkadaşlara ve benim gibi koşuya yeni başlayıp büyükleri tarafından yavaş aslanım uhuletle ve suhuletle denmesine rağmen bir kaç ayda 5k 10k derken 50 k koşup sonunda sakatlanıp sporcu kimliğimi geliştireyim derken günlerce yatağa mahkum okuduğu kitaplar sayesine edebi kişiliğini geliştiren acemi arkadaşlara selamlarımı iletiyorum. 12.08.2024 tarihinde koşu esnasında ayağımın burkulması sonucu sol ayağım da jones kırığı oluştu 1 hafta şişlik inmesi için ayağım yarım alçı da bekletildikten sonra tam alçı ya alındı yaklaşık 21 günlük süre zarfında asla ayağımın üstüne baskı uygulamadım ve atalardan ötelerden duyduğumuz kemik suyundan tutun iyileşme sürecini hızlandıracak şekilde beslenme uyguladım. 21 günün sonunda doktor bu kırıkların kaynama oranlarının düşük olmasını söylemesine rağmen kontrol de %70 oranında kaynamanın gerçekleştiğini öğrendim ve 21 gün sonunda alçı çıkartıldı. Koltuk değnekleri ile topuk yürüyüşü ile üzerine baskı yapmadan hareket edebileceğim söylendi. 21. Günden itibaren Takviye olarak collax takviyesi almaya başladım. Benki hayata koşuya geç kaldığımı düşünüp her gün koşmaya çalışırken Sanırım uzun bir süre daha koşamayacam.
Günün Mottosu : Akılsız başın cezasını ayaklar çeker

Öneriler:
1- Her zaman büyüklerin sözünü dinleyin sizden iyi olanlara saygı duyun.
2-Gece koşacaksanız her ne kadar ışıklandırma olsa da yanınızdan tepe lambasını eksik etmeyin
3- Beslenmeye çok dikkat edin
4-Ayakkabı seçimine önem verin
5- Pozitif düşünün ve Asla pes etmeyin.

7 Beğeni