5. Gazi Yarı Maratonu

Bugün yapılan Gazi Yarı Maratonu ile ilgili deneyimlerini paylaşmak istedim ,

Cumartesi günü 20;30 gibi havaalanına inip yarıs sabahı kit dağıtımı yapılmayacağı belirtildiği için haldır haldır Havaş servis ile belediye binasının yakınına gitmeye çalıştık , bu esnada bilgilendirmelerin çok yetersiz olduğunu belirtmek isterim , bir kaç aramadan sonra kitin saat kaça kadar nerde dağıtılacağını ögrenebildim.

Sonuçta hallettik, kit içeriği sırt cantası, tişört ve buff dan oluşuyordu gayet özenli düşünülmüş , yarıs saatinin değiştiği yada şöyle diyelim web sitesinde 9:00 yazan yarış saatinin 9:45 e alındığını kit alırken gelen mesajla öğrendim ve orda teyit ettim, dediğim gibi iletişim ve bilgilendirme yetersizdi.

Yarıs sabahı tam denilen saatte start alındı, gayet güzel bulduğum bir parkurda koşuldu; iniş veya çıkışın az olduğu ama daha önemlisi sıkıcı olmayan ve yönlendirmeleri gayet yerinde, yanlış bir yerlere girme veya şaşırma gibi bir durum yaşanmayan katılımı yüksek bir organizasyondu.

Yarış sonrasında ikramlar gayet başarılıydı kahve, çorba, makarna , her koşucuya sandviç ,meyve suyu, baklava ve unuttuğum bir kaç şey olabilir. Ben sadece baklava gömüp olay yerini otele doğru terk ettim , geçen koşularda halk ile koşucular arasında sorun olduğu belirtilmiş bir iki olaya şahit oldum ama daha çok trafik yüzünden ve kişisel dingillik ile laf atılmasıydı bence halkın olayla çok ilgisi yok :slightly_smiling_face: daha çok öğrenciler desteklemek için yarış alanına ve halk koşusuna gelmiş, getirilmiş ve en sıkıcı konu sonuçların 14:00 gibi ancak yayınlanmasıydı.

Kısacası benim gibi eşiyle gezmek için yarıs kovalamayı seviyorsanız (kendisi dolaşıyor ve keyif yapıyor :slight_smile: ) yeme içme için gelin zaten o kısım çok güzel, Zeugma müzesini mutlaka gezin. (çöp adam cizemeyen ben hayretler içinde baktım) son olarak kişisel en iyi derece çıktı 1:35:21
Yakın gözlüğünü reddedenler yaş grubunda 15. lik (40-44 yaş)

Herkese iyi koşular,

10 Beğeni

Yarış kitlerinin yarış sabahı dağıtılmaması nedeniyle tüm şartları zorlayıp bir gün önce gelmek zorunda kaldığımız bir yarış için gelmeye gerçekten değecek bir yarış oldu.
Yarış takvimi olarak nispeten soğuk bir güne rastlamış olsa da rahatsız edici bir hava yoktu, hafif sisle baslayan güne güneş eşliğinde devam edildi.

Şikayet edeceğim konu ise koşucular için ayrılması gereken bölüme girişte kim koşucu kim yoldan geçen biri ayrımı yapılmadan herkesin rahatlıkla girebiliyor olması, belki de öyle isteniyor ama bu bir nevi güvenlik zafiyeti de diyebilirim. Koşucular için özel ayrılan alanda bence herkes olmamalı. Görevli sayısı da oldukça fazlaydı ve onlar da aynı alanda bulunduğundan biz koşucular için uzun kuyruklarda bekleme çilesine dönmüştü. Koşu sonrası kahve kuyruğunda 15 dk bekledim, koşuyla alakasız kişilerin arkasında beklemekten sıkılınca artık orayı terk ettim. Görevli arkadaşlara emekleri için minnettarız fakat onlar için başka çözümler bulunmalıydı. Organizasyon ana öznesi koşucular olmalıydı…

4 Beğeni

http://racetiming.com.tr/sonuclar/5-gaziantep-yari-maratonu-2023/

19 kişi Akkuyudan, taşucu backyard ultradaki koşucular.

Tam olayı bilmiyorum, ben koşarken bazı kosucuların arkasında Akkuyu santralini yapıyoruz yazıyordu ingilizce tabiki, greenpeace diye kendimce bağırdım (hatta bu yanlış diye konuşasım geldi ama adamlar türk degil rus veya o taraflardan gözüküyordu )sonuçta o yarışa kabul edilmişler ve bir koşu grubu var sanırım ,koşan insana müdahale etmek de saçma geldi , geçmekle yetindim malesef…

1 Beğeni

Veganların kebap ustasına bu yanlış diye konuşması* gibi bir şey.

4 Beğeni

AkkuyuRun koşu grupları bütün yarışlarda aktifler, hiç kimsenin onlardan rahatsız olduğunu görmedim, onlardan da kimyesi rahatsız edici bir davranışta bulundukları olmamıştır, onları yarışlarda görmek çok güzel, onları nükleer santral yapıyorlar diye sataşmak zaten sporun ruhuna aykırı.

3 Beğeni

Tahsin bey belki benim yazı şeklim size agresif gelmiştir fakat kesinlikle her hangi bir koşucuya müdahale veya rahatsız edici bir davranış göstermeyi onaylamadım zaten çok garip bir şey konuşuyoruz :slightly_smiling_face:

Sadece esprili olarak fukusima gibi olursak 3 bacakla kosarmıyız demek isterdim fakat offf poflarken olmadı :laughing:

Bu konu biraz uzun bir muhabbet istiyor felsefe, ekonomi, sosyoloji, ekoloji vs.
Bunun da yeri burası değil sanırım.

Ayrıca nükleer enerji yeşil enerjidir fakat risklerin den ötürü dünya yenilenebilir enerjiye geçiş yapıyor.

Herkese iyi koşular.

1 Beğeni

Haklısınız, konuyu dağıtmadan konu özeline dönmek gerekirse, 2023 madalya tasarımı ve madalya arkasına isim ve sonuç yazdırma işlemi her yarışta görmek istediğimiz bir hizmet, bunu da sağladıkları için teşekkürler. Kupa tasarımı da harikaydı. Kazanan arkadaşlar taşımakta zorlanmıştır.

Koşu sonuçları finiş takında anlık ekranda görebildik, ricetiming bu işi güzel yapmış ama web sitelerine PDF yüklemeleri zaman aldı, geçen yılki gibi sonuçları dev ekrana yansıtmış olsalardı diye bekledim ama sadece klip izlettiler.

2022 yılından sonuç ekranı:

2 Beğeni
3 Beğeni