17 Ocak’ta yine Çekmeköy Winter Challenge düzenlenecek. Kayıt yaptırdım, şehir dışından geleceğim. Konaklama ve yarış yerine ulaşım için tavsiyeniz var mı? Bu yarışa/parkura özel bir hazırlık gerekir mi?
Kadıköyden ve üsküdardan sarı dolmuşlar çekmeköy taşdelene gidiyor.oradanda taksiyle koşu yerine gidebilirsin yalnız tksiciler yol bozuk olduğu için gitmek istemiyorlr.piknik alanının içine taksiyle girildiği için 5 tl mesire alanı parası ödeniyor.Hazırlık derken sıcak tutan üst altına tayt birde trail ayakkabın yağmurluk matara mecburi kıyafetler gerekiyor parkur zorlu ben yazın koşuştu kışın çamurda çok zorlu geçer.
yahu taksiyle girmenize gerek yok, girişte birinden rica edin alıversin yukarı kadar.
yol biraz çamurlu, ona göre ayakkabıyla gelin.
görüşmek üzere
@yerdeniz Ben Gebze den gelicem yolları çok bilmiyorum ama merkezi bir yerden atabilirim isterseniz.Hafta sonu yarış öncesi ve yarış günü yağışlı azıcık hazırlıklı olmak iyi olur ama çok yumuşak şu aralar yağmur keyifli bile olabilir
Bu arada daha önce de yazılmış ama ben de uyarayım. Ciddi bir çamur var. Daha yeni koştum orada. Çamur kaygan ve yokuş aşağı inişler var. İyi bir ayakkabı, yedek kıyafet ve koşarken de dikkat lazım.
Hafta sonu İstanbul’da hava çok kötü görünüyor. Otel, uçak bileti vb her şeyi hallettim umarım yarışa ulaşmak ve geri dönmek yarışın kendisinden daha zor hale gelmez… Güncel hava tahminin yarışa etkisini nasıl görüyorsunuz?
Hava sıcaklığı çok düşük gözükmüyor. Yağmur var evet ama bu sizi korkutmasın. Geçtiğimiz yıllara göre çamur çok daha az olacaktır. Nedeni parkurun büyük kısmına uzun süredir dökülen taşlar. 50K koşacak arkadaşlar çamurla biraz daha fazla kaynaşacaklardır
Pazar günü hava çok bulutlu ortalama 15 derece rüzgar güneyli yönlerden , öğleden sonra saat 3 gibi rüzgarın kuzeye dönmesi ile birlikte yağmurun başlaması muhtemel ve o gece etkili yağışlar olabilir.Yağış pazartesi günü kara dönüyor.Ve pazartesi öğle saatlerinden salı gününe kadar İstanbul genelinde 5 ila 20 cm kar yağabilir.
Parkur çok güzel, organizasyon çok iyi, keyifli bir koşu olacak için rahat olsun.
7 Şubat’ta tekrarı yapılacak. İstanbul ve yakın çevresi için mükemmel bir parkur. Uzun mesafe antrenman niyetine katılabilirsiniz. Evden çıkıp yarışa katılıp tekrar eve dönmek büyük lüks benim adıma. Yarış öncesi/sonrası yolculuk ,konaklama ,yemek derdi tası yok .Teknik toplantı yok. Makarna partisi yok Kısaca gelip koşuyorsunuz.Ben çok beğendim .Bana göre gereksiz bi sürü detay yok Organizasyon amatör düzeyde ama çok sıcak ve samimi olduğu için her şeyin üstünü örtüyor.Bu yılın ilk yarışı keyifliydi yağış olursa bu yarış daha bi keyifli olacak gibi.Gelin koşalım İstanbul da dağda bayırda ormanda .
Çekmeköy Ultra Trail Maraton yarışları ( 45 km -50 km ve 60 km ) İTRA puanlama sistemi kapsamında onaylanmıştır.
Süper. Organizasyon dört dörtlük. Bir tek websitesi günümüz standartlarına ulaşıp, daha basit ve açık olsa, katılımın daha da yoğun olacağını düşünüyorum.