45. İstanbul Maratonu

Çok güzel kriterler getirilmiş:

Maraton için:

  • Son 2 yıl içerisinde herhangi bir;

    • 42K koşusunu 6:20 zaman diliminde bitirmiş olmak,
    • 21K koşusunu 3:25 zaman diliminde bitirmiş olmak,
  • Son 1 yıl içerisinde herhangi bir 15K koşusunu 1:45 zaman diliminde bitirmiş olmak

15K için:

  • Son 2 yıl içerisinde herhangi bir;

    • 42K koşusunu 6:20 zaman diliminde bitirmiş olmak,
    • 21K koşusunu 3:25 zaman diliminde bitirmiş olmak,
  • Son 1 yıl içerisinde herhangi bir;

    • 15K koşusunu 2:15 zaman diliminde bitirmiş olmak,
    • 10K koşusunu 1:30 zaman diliminde bitirmiş olmak,

Kriterleri gelmiş. bence oldukça olumlu bir gelişme. Kararı alanları tebrik ederim.

kaynak:

14 Beğeni

Kayıtlar daha açılmadı sanırım ama bana mailde “Ancak, sistemimizde bu kriterleri karşılayan bir belgen bulunmadığını fark ettik.” mesajını göndermişler. Lakin sistemlerinde geçenki 15K İstanbul Kasım koşusunu 2:04 ile tamamladığım yarış bulunuyor. Umarım sistem düzgün çalışır :slight_smile:

3 Beğeni

Şimdi e-postamı kontrol ettiğimde gördüm, sevindirici bir gelişme. Fakat benim de 15K’da 1:39 derecem olmasına rağmen sistemde kriterleri karşılayan bir belgem olmadığı söyleniyor. Gerçi yarı maratona kayıt toplamak için sazan.avi olarak atılmış bir e-posta da olabilir. Ne olacak bakalım, bekleyip görelim.

1 Beğeni

Yürüyüş maksatlı katılanları elimine etmeği başarabilecekler gibi görünüyor…

Bu kriterler “Peys Kapıları” için konulmalı, kapılar iyi kontrol edilmeli ve dalgalı başlangıç yapılmalı.

Bu durumda, son 2 yıl içerisinde herhangi bir 42K koşusunu 6:20 zaman diliminde bitirmiş olmayanı A-D kapı aralığına kaydetmesinler yeterli olur bence. Bu kadar kritere gerek yok…

3 Beğeni

Bu kapı durumu uygulanmıyor mu?Kural var.
Eğer hedef süresi, yüklediği önceki koşu belgesinden uzunsa sorun yok ama kısa ise 5 saatte bitiren 3 saatte bitirmeyi hedefliyorum dediğinde bir algoritma olmalı

“Kayıt esnasında sporcularımızdan hedef bitirme süresi istenmektedir. Bu bilgi aracılığı ile sporcularımıza verilecek göğüs numaralarında sporcumuzun hangi pace kapısından yarış alanına girmesi gerektiği belirtilecektir. Her sporcu göğüs numarasında belirtilen kapıdan yarış alanına girmelidir. Farklı bir kapıdan yarış alanına girilmesine izin verilmeyecektir. Örnek; Göğüs numarasında ‘’A’’ kapısından gireceği kendisine bildirilen sporcu B kapısından yarış alanına giremeyecektir. Her kapıda tempo veren atletler yer alacaktır.”

Attıkları otomatik mesaj belge bulmadığını tespit ettik kısmı hikaye spor İstanbul çok yapıyor bunu İstanbul yarı maratonuna kayıt olduğum halde kaçırma kayıt ol diye mesaj atıyor kayıtlar açıldığında göreceksiniz ki sizin kaydınızı belge istemeden kabul edecek. 44.maratonda maratona katılıp maratoncu olmayan 5k Beşiktaş ve 10k Eminönünde yarışı bitiren köprü fotoğrafçısı 1000 kişinin üzerinde yürüyücü vardı.

1 Beğeni

Maratonda, size ait kapıdan geçtikten sonra bölümler arasında gezebiliyorsunuz… Yarı maratonda da zaten başlangıç çizgisine gelmeden yolda kapılar birbirine karışıyor…

Bu kriterler “Peys Kapıları” için konulmalı derken bunu kastetmiştim. İstediğin süreyi yazabiliyor olmaman gerek. Bu süre belirtme işi bir kritere bağlanmalı.

2 Beğeni

Benimde sistemde kayıtlı koşum olmasına ve en son maratonu tamamlamış olmama rağmen gelen mailde “Ancak, sistemimizde bu kriterleri karşılayan bir belgen bulunmadığını fark ettik.” yazmışlardı. Konu ile ilgili mail attım.

Bana yapılan dönüş

"Değerli Katılımcımız,
Profil sayfanızdan kriterleri karşıladığınız görünüyorsa gelen maili lütfen dikkate almayınız. https://maraton.istanbul/ linkinden katılım kriterlerini kontrol edebileceğinizi bilgilerinize sunar, sporla dolu sağlıklı günler dileriz. "
şeklinde oldu.

Sanırım otomatik herkese bu mesaj atılmış gibi duruyor. Kayıtlar açılınca durum netleşir diye düşünüyorum.

3 Beğeni

Kayıtlar açılmış. Ben ödeme sayfasına kadar geldim, herhangi bir belge istemedi. Eski sonuçları çekmesinde bir sıkıntı yok diye düşünüyorum.

Ayrıca, kayıt yaparken geçen sene olduğu gibi tahmini bitirme süresi istemiyor.

2 Beğeni

Arkadaşlar bu kriterlerdeki 6:20 ve 3:25 toplam bitirme süresi midir yoksa ortalama koşulan pace midir?

edit. pardon daha önce 6saat 20 dakikada bitirmiş olma kriteri olarak verilmiş…

koşarken böyle bir kriter varsa da start verildikten 6 saat 20 dakika sonra zaman ölçümü kapanır, ortalık toplanır ve trafik açılır demektir.
yani benim ölçümüm yapılmasa da olur ben daha uzun sürede de olsa bitireceğim derseniz, koşmaya devam edebilir misiniz bilemiyorum.

Bu arada 6 saat 20 dakika ortalama 9.00 pace yapar.

1 Beğeni

Bitirme süresi. Daha öncesinde bir yarışı bu süre zarfında bitirmeniz gerekmektedir.

2 Beğeni

İlk maraton yarışımı koşmak için kaydımı tamamlamış bulunmaktayım. Antrenman programı olarak klasik her yerde bulunan 18 haftalık başlangıç maraton programını takip edeceğim. İlk olan her yarışta olduğu gibi hedefim sağlıklı bir şekilde bitirmek. Umarım yarıştan sonra mutluluğum katlanarak devam eder ve elime alınmış bir bacakla hayatım devam etmemiş olurum :slight_smile:

6 Beğeni

İlk yarı maratonumu daha geçen ayki İstanbul yarı maratonunda koşmama rağmen bir arkadaşımın gazıyla İstanbul maratonuna da kayıt oldum. Maalesef Ağustos ayının başında anca hazırlanmaya başlayabileceğim. 3 ay gibi bir sürede ilk maratonuma hazırlanmam gerekecek. Oldukça heyecanlı ve zorlu bir süreç beni bekliyor gibi ama çok istekliyim. @Mustafa10Saglam’nın dediği gibi amacım sağlıklı bir şekilde bitirmek. Hedefim 5 saat altında bitirebilmek olacak. Maraton koşmanın ve bitirmenin hissiyatının bir başka olacağına eminim. Gerçekten büyük emek gerekiyor gibi hissediyorum.

3 Beğeni

Merhaba, İstanbul maratonuna kayıt yapmaya çalışıyorum ama belge yüklememe rağmen başvuruyu tamamlamıyor. Deneyip yapabilen var mı? veya iletişime geçebileceğim birisi var mıdır?

1 Beğeni

onay manuel yani birinin kontrolu ile oluyor. ve birkac gun surecegi yaziyor olmali. benim 4-5 gun surdu. siz kac gun beklediniz ?

2 Beğeni

bende de öyle oldu, soyadım değiştiği için öncekileri kabul etmiyor diye düşündüm. mail attım cevap gelmedi hala :frowning:

1 Beğeni

Yüklenen belgeyi 3-4 kere farklı formatlarda yüklemeyi deneyince en sonunda bir tanesini kabul etti. Şimdi kontrol edilmesini bekliyorum.

1 Beğeni

Kayıt olmak isteyenler için son tarih 16 Ekim katılan herkese başarılar.

1 Beğeni

Ne belgesi yüklüyorsunuz acaba? Ben kayıt olurken bir şey yüklememe gerek kalmadı geçen sene 15k koştuğum için.

1 Beğeni