4. Konya Yarı Maratonu-2025

Herkese merhaba, 18 mayısta koşulacak parkur için forumda bir başlık göremedim açmak istedim, daha önce tecrübe eden varsa nasıl bir deneyimdi, paylaşabilir mi? :slight_smile:

6 Beğeni

Merhaba 2024’de 21K koştum. Öncelikle Konya yarı maratonu büyükşehir belediyesinin gerçekleştirdiği başarılı bir organizasyon. Koşu öncesi etkinlik alanları çok yeterli ve bitiren büfesi gerçekten çok zengindi. Yarışın işleyişinde tek olumsuz diyebileceğim husus yarışın 5. km’si gibi bir anda halk yürüyüşü kalabalığının arasında kaldık ve bu karışıklığı atlatmak için 3-4 km boyunca sabırlı gitmek durumunda kaldık. Tam tempoyu yakaladığın yerde bir anda böyle bir sürprizle karşılaşmak hoş olmadı (bu sene belki olmaz). Form durumunuzu bilmiyorum ama yarışın son bölümlerine doğru iki adet battı çıktı karşınıza gelecek eğer limitlerde gidecekseniz bu detay aklınızda bulunsun derim.

9 Beğeni

Hocam çok teşekkür ederim kıymetli bilgiler için, tempom normalde seviyelerde 5:40 bantlarında çok acelem olmuyor genelde sağlıkla bitirmek için koşuyorum kendi adıma :smiley: parkurun grafiğine baktım dediğiniz gibi sonlarda biraz iniş-çıkışlar mevcut onun haricinde tempo yakalamak için ideal bir parkur gibi gözüküyor :slight_smile:

3 Beğeni

Ben de bu yıl ilk kez Konya’da koşacağım. Hem koşu hem de turistik bir ziyaret olacak. Sakatlık dönüşü süre hedefim yok, baştan sona yavaş da olsa koşabildiğim bir yarış geçirmeyi umuyorum. 15 km’ye kadar sorunsuz gelirsem adım adım hızımı artırırım.

Bu yıl programda yarı maraton ve 10K aynı anda başlıyor görünüyor. Halk koşusunu da 13:30’a almışlar. Geçen sene yaşanan karmaşanın önüne geçecektir bu güncelleme.

5 Beğeni