30 Nisan 2023 İstanbul Yarımaratonu

Bu pazar geleneksel istanbul maratonu var. Kendi en iyi derecemi yapıp 1:30 altına inmek için orada olacağım katılan herkese başarılar diliyorum.

7 Beğeni

Merhabalar,

Kayıt dönemini kaçırdım maalesef. Çipsiz ve göğüs numarasız koşsam herhangi bir sorun olur mu acaba?

1 Beğeni

alana girişler genelde güvenlik gerekçesiyle polis kontrolünde oluyor. numaranızı görmedikleri için almayabilirler.

Bunun yanında genelde kontroller çok sıkı olmuyor ama kapı girişleri için de normalde görevlilerin göğüs numaralarınıza bakması gerekiyor.

2 Beğeni

Dostlar merhaba,
Haftasonu yarı maratona katılacaklar için maraton sonrasında bir etkinlik ( etkinlikten kastım kahve :slight_smile: Planlanabilir diye düşünüyorum. Hatta en hızlı forum üyesinin kahvesini ben ısmarlayabilrim :slight_smile: Hem sosyallik hem de ileri etkinliklere temel olabileceğini düşünüyorum. Mesela her ayın sabit bir günü forum üyeleri olarak İstanbul Anadolu yakası lokasyonlu ( ağırlık bu bölgededir ya da ben buralardayım diye örneği bu şekilde veriyorum ) bir antrenman planlanabilir. Admin içinde bi problem olmazsa planlanabilir diye düşündüm. Whatsapp grubu şeklinde yapabiliriz ya da telegram vs. Bilmiyorum burada özel mesaj atılabiliyor mu. Ama atılabiliyorsa ve uygunsa o şekilde bir organizasyon yapılabilir. Şimdiden herkese iyi yarışlar. Kalın sağlıcakla.

3 Beğeni

Kitimi almaya geldim. A kapısı numarası bittiği için B kapısı numarası verdiler. Aradaki farkı görevlilere anlatmaya çalıştım ama nafile. Geçen seneki maraton hariç yeni yönetimde her organizasyonda bir sıkıntı bana vurdu. Bıktım artık. Şimdiden sabah yarışın başlangıcında pardon diye diye zigzag çizmek gözümde büyümeye başladı.

2 Beğeni

Onca “hızınız nedir, önceki hızların bilinmesi” vs ne işe yaradı !

2 Beğeni

Başlık sahibi 1:30 süre hedeflemiş ben 2:00-2:30 arası bir şey yaparım diye tahmin ediyorum. Bitirenler bekleyecekse ben de katılabilirim sanırım.

Bitti! Resmi sure 2:06:34

Splitleri de ekleyeyim

6 Beğeni

Dizde sorun çıkınca hedefler başka bahara kaldı.



Organizasyon gayet başarılıydı, en önde yarışa başlayan yürüyücü sorunu çözülmüş. Muz, su ve jel hepsi yeterince vardı sıklığı da gayet iyiydi. Soğuk olmasını beklerken hava fazlasıyla sıcak geldi. Şeffaf çantaları garipsesem de iş gördü.

5 Beğeni

Geçmiş olsun, yine de epey iyi süre. Tebrikler!

2 Beğeni

İlk yarı maratonumu sonunda bu yarış ile tamamladım. İlki normalde bu yıl 8 Ocak’ta, Adana’da olacaktı ama yarıştan 2 gün önce bileğimi burkmuştum. Yılmadım, vazgeçmedim antrenmanlara devam ettim ve sonunda istediğimi elde ettim :grinning:

6:14 pace ile 2.12.40 gibi bir sürede yarışı tamamladım. Artık yeni hedefim; yarı maratonu 2 saat altında bitirmek olacak. Kim bilir belki de 6 ay sonraki Istanbul maratonu olacak.

Yarışa gelirsek hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadım. Geçen yılki 6 Kasım’da olan 15K’ya göre kat kat profesyonelce yapılmıştı her şey. Tuvaletler, çanta dağıtımı, yarış alanına giriş, yarışın tam zamanında başlaması, başlangıç ve finish’in aynı yerde olması vb. sayamayağım kadar güzel şeyler vardı. Yarış sırasında ise hiç susuz kalmadım
WupSport jel dağıtımı özellikle müthiş düşünülmüş. Tebrik ediyorum gerçekten. Yanıma jel almak istememiştim ama 15. km’de standdan aldığım bir jel çok yardımcı oldu. 3-4 km’de bir de su ve muz vardı. Bunlar hayat kurtardı benim gözümde.

Kısacası çok eğlenceli ve oldukça hedeflerime fazlasıyla ulaştığım bir yarış oldu. Emeği geçen herkese teşekkürler.

11 Beğeni

Ben de 2 saat 10dk pacerlarına takılarak bitirmeyi hedefledim ama bir yerden sonra tutunamadım, 2:21:21 ile bitirdim. Organizasyona dair pek bir eleştirim yok. Yarıs sonrası beslenme paketi daha güçlü olabilir @Mustafa10Saglam ın verdiği sandiviç olmasaydı bir muz, saf nutrition paketi ve, züber ile ne kadar toparlanabilirdim bilmiyorum. Sandiviç ilaç gibi geldi. Bir de belki rota daha eğlenceli planlanabilir. Sahilde koşmak da güzel ama daha fazla tarihi mekan görmek belki daha iyi olur. Bu arada @Duman antrenman geçmişiniz nedir? 1:30 hedefleyip 1:44 derece ile bitirdiğiniz için merakımdan soruyorum bunu.

Sağlıcakla kalın,
Saygılarımla.

4 Beğeni

Aylık 100+ km diyebilirim. Koşudan önce dizimde sorun çıktı(lise yıllarına dayanan tekrarlayan bir şey) katılmaktan tereddüt etsemde katıldım. Sorun çıkmasa hedefi ya yakalardım yada yaklaşmaya çok az kalırdı.

Edit: yaklaşık on yıl oluyor yürüyüşle başlayıp yürümekten sıkılıp aradan koşmakla gelinen sonuç bu.

2 Beğeni

Sorumu yanlış kavramla sordum sanırım. Antrenman yaşınızı merak ettim, kaç yıldır koşu ile ilgileniyorsunuz? Gerçi dolaylı yoldan da olsa yeni başlamadığınızı belirtmişsiniz.

2 Beğeni

Ben tekrar garmin koç ile hazırlandım. 18 haftalık bir program ve 1.32 süre hedef ile hazırlandım. Tam da 1.32.44 yaptım. Son 5 k da hızımı koruyamadım. Yoksa 1.30 olacakmış. Seneye hedefim 1.30 olacak :blush::grin: Organizasyon çok güzeldi. İstanbul bu işi biliyor. Yalnız ikramlar eskisi gibi değil. Bir çorba ve makarna olabilirdi. :grin:

15 Beğeni

instagram’da gordum, burda kimse bahsetmemis…ondeki elit atletlerin uzerine su balon reklam kapilari dusmus bayagi duraklamislar…

3 Beğeni

https://www.youtube.com/watch?v=O2nyDL4DNWg

Balon Kapı deyince hemen aklıma Adam Yates’in Tour de France 2016 kazası geliyor…

5 Beğeni

aynen, o da cok sacma bi olaydi…

1 Beğeni