Nevşehir/ Kayseri civarlarından Alanya Ultra Trail’a katılacak olan var mı? Yol arkadaşı arıyorum:))
Uzun parkurun katılımcı listesinde gerçekten çok iyi koşucular var. Alanya’nın uzun bir aradan sonra bu şekilde bir geri dönmüş olmasına gerçekten çok sevindim. Bu parkurun ve Alanya’nın böyle bir ilgiyi hak ettiğini düşünüyorum. Birçok iyi kadın ve erkek koşucunun olduğu bu yarışa aslında bir tv yayını da fena gitmezmiş.
Nerdeyse 1 senedir geri sayım yaparak, heyecanla beklediğim bir organizasyon ve geri dönüş hikayesi. Çok tatlı bir ekip resmen canla başla çalışıp ayağa kaldırdılar tekrar. Bize de keyfini çıkartmak ve koşması kalıyor. Bu efsane parkurla tekrar kavuşacak olmaktan dolayı son derece mutluyum. Bir de Alanya demek Onur Çam demek -onun efsane karelerinde ve dostluğundan mahrum kalacağımız bir Alanya UT olacak olsa da, ben kendi adıma onun adına koşacağım. Gelecek dostlarla görüşmek dileğimle.
4 yıl aradan sonra geri dönen türkiye’nin en zor parkurlarından biri olan yarış.
67K parkuru koştum.
Dağların aslanı Ahmet aslan gerçekten iyi iş çıkarmış ve çok başarılı bir organizasyon sağlamışlar.
Parkur neredeyse tamamen teknik parkur, alanya merkezinde 1-2 km yol dışında neredeyse tamamen teknik patikalardan, orman içlerinden geçiyorsunuz ve bu yarışı çok zevkli kılıyor.
Yurtdışı yarış tecrübesi olanların söylediğine göre Türkiye’de yurtdışı yarışlar düzeyinde parkuru olan en iyi yarış olabilir. Hem yükseklik kazanımı hem zemin yapısı açısından zorlukları seven ve yurtdışı trail yarışlarına hazırlananlar için iyi bir tecrübe olabilir.
Tüm yarış boyunca vücudumda hiç çizik açılmadı; çünkü ahmet aslan ve ekibi inanılmaz bir emekle parkuru temizlemişler. Ağaç dalları budanmış, parkur muntazam düzenlenmiş ve öyle traktör/ köy yolları değil bayağı orman içinde kilometrelerce sabırla temizlenmiş. parkur işaretlemesi mükemmel, belli ki yerel halk da desteklemiş ve işaretleri korumuş. Gerçekten tebrik ediyorum; çok zor ve çok büyük bir iş kotarmışlar.
yarış kiti güzel hazırlanmış; öyle anlı şanlı sponsorları olmamasına rağmen dikkat edilmiş. Denize girmeyi düşünürler diye deniz havlusu konulmuş
harikasınız.
Bir de ücretler; benzer kalitedeki yarışların yarı fiyatına kayıt oldum. konaklama açısından zaten alanya zengin, her bütçeye uygun seçenek var.
Bu yarışın güzel olduğunu biliyordum; argeus gibi büyük bir destek olmamasına rağmen güzel hazırlanmış; burayı okuyorsanız teşekkürler; büyüksünüz.