Şöyle bir video yaptım. Sırf Youtube’da koşu denince hep benzer içerik olmasın bu konuda da Türkçe içerik olsun diye. Biliyorsunuz daha önce de Spartathlon hakkında yapmıştım.
Not: Eleştirin lütfen… Gerçi, çok sakin ve sessiz konuştuğumu, içerikte belki bazı eksikler olduğunu biliyorum ama siz de görüşlerinizi yazın lütfen.
“Kontrollü çöküşü kim organize eder , zihinle pazarlığı kim kazanırsa etkinliğin meyvesi olan sabaha ulaşır”.
Ağzınıza, ayaklarınıza ve yüreğinize sağlık
Aslında çok özel bir şey yapmıyorum ben. Genel olarak son birkaç gün, çok çok iyi dinlenmeye çalışıyorum. Ve bol bol sağlıklı şeyler yemeye, bol sıvı almaya. Çok iyi dinlenmiş ve beslenmiş bir vücutla başlamak önemli çünkü.
Sessiz ve sakin konuşmanıza yorum yapmak istiyorum; bu özellik dinleyiciye de bulaşabilen bir sakinlik ve hiç olumsuz değil bence, bunu sıkıcı olarak yorumlamak ya da olumsuz yorumlamak çok büyük yanlış olur, benim dikkatimi toplamama yardım ediyor. Bu paylaşımı da gayet rahat dinleyebildim, çok akıcı, emeğinize sağlık. Yazı stiliniz de böyle, hem bilgi (teorik-pratik) verici hem de akıcı.
Her şeyden önce ciddi bir emek harcamışsınız video için, emeğinize sağlık. Konu sürükleyici, baştan sona kadar hiç sıkılmadan izledim. Konu ve görsel bütünlüğü gayet başarılı, bunun bir üstü muhtemelen bir belgesel olurdu. Ses tonu ile ilgili hiç sıkıntı yok bence, en güzel tarafı da mükerrer kelime ve kalıplardan uzak durmuşsunuz. Yaptığınız atıflar da emeğiniz ile birlikte ahlakın güzelliğini ortaya koymuş. Tebrikler.
Hocam, Ülkemizde böyle bir etkinlik yok diye biliyorum. Kanımca patika veya yol koşularına oranla organizasyonu daha kolay ve zahmetsiz olması gerekiyor. Sizce neden hiç bir organizasyon firması bu tarz bir etkinlik planlamıyor ?
Aklima gelen tek neden katilimci sayisinin azligi nedeniyle kazancli olmamasi. Sayiyi artirmak isteseniz, gelecek insan bulsaniz da belli bir sayida kisitlamak sart, yer kisitindan dolayi.
Ülkemizde halen bir 24 saat pist yarışı düzenlenmemiş olması üzücü ve düşündürücü. Konu 24 saat pist yarışı (48 saat ve 6 gün yarışlarına girmiyorum bile) olduğunda benim aklıma ilk gelen, zaten çok az sayıda olan resmi pistlerin en az 24 saat boyunca (öncesinde organizasyon hazırlığı ve sonrasında ödül töreni vb. de düşününce belki de bu süre 30 saat civarı) bir organizatöre verilmeyeceği/kiralanmayacağı yönünde.
Yılın bir gününü belirleyip 6-12-18 saat kendi belirlediğin pistte koşup strava kaydı buraya eklenebilir. 05.30-23.30 arası açık pistler vardır. @ggg bir el atsan Federasyondan değil @ggg’den beklemem de doğal
Organizasyon Gençlik -Spor İl Müdürlüğü desteğiyle yapılırsa neden olmasın? Son dönem örneğin Mehmet Döner temsilci olarak Adana Gençlik-Spor il Müdürlüğünde çok güzel organizasyonlar düzenlenmesine aracılık ediyor, bu da olabilir? Ya da Mersin’de Akdeniz Olimpiyatları için yapılmış çokça spor kompleksi var, ilgili bir temsilci buna aracı olabilir, özellikle koşu gruplarının taleplerini dikkate aldıklarını çok defa gördüm. Ben Çukurova bölgesi için konuşabiliyorum, İstanbul- Ankara’da durumlar nasıl bilmiyorum ama bizim bölgelerde şans biraz daha yüksek olabilir mi düşüncesindeyim. Pistlerin büyük yarışlarda, 19 Mayıs gibi günlerde 2-3 gün kapandığı da oluyor, zor olabilir ama bence olabilirliği var.
Pistte 6 saat denemesi yapmıştım iki kez, koşu mesafesinden daha çok zihinsel olarak ne gibi zorluklar olabileceğini merak etmiştim, bir sıkıntı olmamıştı.
Bir piste denenebilir dedim ama 3-4 saatte ters yöne dönme kısmı yarış için ayrılmamış pistte sorun olabilir. Orman içinde yine düz parkur oluşturulup yön değiştirilebilir.