24,5 km max hız ne kadar iyi?

14 yıldır kick boks yapıyorum yaklaşık 2 yıldır koşu üstünde çalışıyorum,geçen yıllar 15 km hızları görüyorken geçen gece samsung health verilerine göre 24.5 km hıza ulaştım. Bu performansım ne kadar iyi sizce ve ne kadar çalışarak üstüne koyabilirim? Hedefim 30 km hıza ulaşmak.

Bu aletler gps verisi ile calisiyorlar ve cok kucuk zaman araliklarinda hizli olcumler yapiyorlar. Matematikle, yakinsamayla ve tahminlerle de islemlerini okunabilir hale getiriyorlar. Anlik hizlara ya da maksimum hiz verilerine guven olmaz. Zaten 1 sn boyunca bu hiza ciksaniz da kosu sporunda pek bir onemi yoktur. Genel ortalama hiziniza ya da belirli bir mesafe veya zamandaki ortalama hiziniza odaklanmalisiniz. Gerci bu kadar erken bir zamanda hiza hic odaklanmamalisiniz ya, bunu sordugunuz icin boyle diyorum.

5 Beğeni

Bu hızı kullandığınız yere göre değişecek;
30km/saat eşittir 100m 12sn demek.

Siz 100m-200m hedefliyorsanız bence gayet hızlıdır. Sonuçta profosyonel koşucu,sprinter değiliz.

Ama 1km,1500m, 12dk 3000m, 5km vs koşacaksanız bu hızla zaten sürdürülemez.

Keyifli sporlar :raising_hand_man:

6 Beğeni

Gpsli cihazların max ve anlık hız ölçülerine güven olmaz. Ölçümün hatayı payı var ilk konumunuzu olduğundan geriden ölçtü son konumuzu olduğundan daha ileri ölçtü ne oldu olduğundan daha hızlı gözüktünüz tersi durumda daha yavaş gözükeceksiniz. Velev ki ölçümler doğru olmuş olsun hiç bir anlamı yok. Maksimum hız tespit mi istiyorsunuz adım uzunluğunuzu ölçün sonra adımınızla 50 metrelik yolu tespit edip son sürat koşun kronometreyle ne kadar sürede koştunuz oran oranıyla hızınız bulun.

1 Beğeni