2026 Yeni Trail Yarışları

Bu yıl itibariyle ülkemizde yapılacak 16 yeni patika ve dağ yarışı takvime eklenmiş görünüyor. Bu yıl yarış tarihleri daha fazla çakışacaktır. Örneğin eğer tarih değişikliği olmazsa Merrell İstanbul Ultra ve Silivri Ultra Trail aynı tarihe denk geliyor. Yani İstanbul’da aynı gün 2 Ultra birden olacak.

Bu yıl yeni eklenenler:

Heliz Kaş Ultra Trail - Kaş /Antalya
Lidya Kral Yolu Koşusu - Salihli / Manisa
Mudurnu Mountain Trail - Bolu
Kremna Sky Run - Bucak / Burdur
Ararat Sky Race - Ağrı Dağı
Gomeda Ultra Trail - Mustafapaşa /
Nevşehir
Pos Ormanları Trail Yarışı - Aladağ /Adana
Run Caretta Run - Muğla
Gül Trail - Isparta
Aksu Anamas Yayla Trail - Isparta
Amanos Ultra Trail - Osmaniye
Safrun Ultra Trail - Safranbolu / Karabük
Silivri Ultra Trail - İstanbul
Çatalca Ultra Trail - İstanbul
Çatalkaya Ultra Trail - İzmir
Çenedağ Ultra Trail - Derince / Kocaeli

20 Beğeni

Çenedağ Şehir yanlış yazılmış. İzmit.

5 Beğeni

Çenedağ , çok keyifle koştuğumuz bir yer , her mesafeyi kapsayan harika bir yer. Tarihini göremedim ?

4 Beğeni

16’da 1’i Ankara’ya denk gelseydi bari ya. :joy:

9 Beğeni

Tamamdır, düzelttim. :folded_hands:

3 Beğeni

Demek ki yaris organize etmek ya cok tatmin edici bir sey ya da iyi kazandiran bir sey. Ikisi birden de olabilir.

4-5 sene sonra bunlardan kacta kaci hala kosuluyor olacak onu takip edelim. Guzel veri olabilir.

20 Beğeni

Hasandağı Ultra ve Gomeda bu yıl 2. kez düzenlenecekler sanırım, listeye Hasandağı da eklenebilir mi bilemedim

3 Beğeni

Eğer belediye belirgin destek veriyorsa ve sponsor bulunabiliyorsa şansları yüksek oluyor, yoksa yok oluyorlar şeklinde bir gözlemim var, onlar da dikkate alınabilir.

4 Beğeni

Silivri’nin tarihi kesin değişir.

2 Beğeni

İkisi de değil. Yarışların kayıt ücretlerini görünce herkes bu yarış işi çok para kazandırıyor zannetti. Bu yarışların çoğu bu işte öyle ahım şahım para kazanılmadığını görünce pek yakında sönecektir.

4 Beğeni

27-28 Şubatta yapılmış.Bu yıl 28 Şubat Cumartesi başlayıp 1 Martta Pazar günü yarış bitseydi 28-29-30 Şubat ve 1 Mart toplam 4 gün hissi verebilirdi.

Yapacak bişey yok, 28 Şubatın cumartesi, 1 Martın pazar olduğu sonraki dönem 2037 yılı.Sağlık olsun.

2 Beğeni

Aklıma gelmişken yazayım, bazı yarış iptalleri organizasyon dışı faktörler sebebiyle oluyor, mesela Latmos için belediye sıkıntı çıkarmıştı yanlış hatırlamıyorsam turizmle ilgili problem yaratıyormuş vs. Dar bir geçiş alanı olduğu için turistlere yer kalmamış gibi. Ben bunu üçüncü kişilerden duydum doğrusunu bilemem ama haklılık payları var, arabaların geçmesi gereken finişte vızır vızır biz geçiyorduk, göle giriş çıkış çok zordu, o sene çok şikayet eden duydum. Sonraki sene yarış düzenlenmedi, bu sene Kasım’da görünüyor, turizmin azaldığı dönem çok doğru tarih. Yani tarihsel ve mekansal sıkıntılar da olabiliyor yarış düzenlemede, onları da göze almak lazım. Yine her şey gibi çok faktörlü bir denklem. Likya neden düzenlenmeye devam edilmedi onu hep çok merak ettim ben, yine muhtemelen lojistik zorluklar, bazı konular parasal değil mi acaba diye düşünüp sonra kendi kendime yooo her konu paraya dayanır diye kendimi çürütüyorum :sweat_smile:

4 Beğeni

Geçen likya yolu deniz sıfır alanda erkan mumcu mu neydi..Limanağzı Likya yolunda..İşte milli spor, rant iddiaları var..

2 Beğeni

Mudurnu’nun 2027’ye ertelendiği duyurulmuş. Kesintisiz iade ya da Beypazarı veya Çenedağ’a aktarım hakkı varmış.

3 Beğeni