Başarılı atletlerimizden Abdullah Tuğluk, 10 km mesafede 28.20 @ 2.50 Pace derece ile koştu. Beni en çok mutlu eden ve etkileyen de, Instagram sayfasında “Çalışmaya devam etmem gerek” paylaşımı yapmış olması. Kendisine başarılar ve sağlık diliyorum.
Harika sonuc tebrikler kendisine. Ama benim dikkatimi ceken su oldu. 28:20 kosuyorsun ve 57. oluyorsun, ne acayip.
Benim gibi amatörlerin 55:00 & 59:00 diliminde sıkışmaları
gibi elitlerde 26:46 ve 30:00 lık zaman diliminde yığılmışlar. Elit atletlerde muazzam bir rekabet var. Bizim sıkışmamıza göre bu iyi bir şey tabi ki. ![]()
Kendisiyle iki lokal yarışta denk gelmiş ve yarış sonunda sohbet etmiştik alçak gönüllü iyi bir sporcu tebrik ediyorum.
ilk başlarda sub 50 için kilo verip belirli bir hacimde koşmanın yeteceğini sandım. Kilo vermek ve hacim kondisyona çok katkı sağladı.
Asıl hizlanmayi sağlayan dayanaklar ise fiziksel güç ve vücut sisteminin ( bağışıklık demir ve d vitamini seviyeleri kan değerleri vs) kararlı olması olduğunu gözlemledim.
Güçlü fizik hızlandırıyor diğer taraftan güçlü metabolizma hızı korumayı ve toparlanmayi sağlıyor .