2021 Prag Maratonu'nda Takım Savaşları

Prag Maratonu, 30 Mayıs 2021’de sadece elit atletlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Bu yarışın diğer yarışlardan farklı olan tarafı ise genel klasmanda birinci olan atletten çok, takım olarak yarışan koşucuların performanslarının izlenmesi oldu.

4 Takımda 8’er koşucu yer alıyordu. 8 Koşucunun yarısı bayanlardan oluşurken, 1 yerli atlet ve Kenya ve Etiyopya haricinde bir milliyetten de en az 1 sporcu takımda yer aldı. Hâl böyle olunca yerli atletlerin ve bayan atletlerin performansları heyecanla takip edildi. Zira çok gerilerde bitiren bir sporcu bile takım puanını etkileyebiliyordu. Hatta en iyi sürenizi geliştirmeniz durumunda ekstra takım puanı da kazanıyordunuz.

Genel olarak yarışlarda birinci gelen erkek sporcudan sonra yarış bitmiş gibi yayın da biter. Yerli atletlerin adı pek geçmez. Bu sistemde yerli atlerin isimleri de sürekli telaffuz edildi. Özellikle yerli atletlerin erkek ve bayan birincileri heyecanla beklendi.

Şahsım adına; muhteşem bir fikir ve uygulamada son derece başarılı olundu, diyebilirim. Şayet yarışı izlemek isterseniz https://www.youtube.com/watch?v=jHB1ICTddIc adresinden ulaşabilirsiniz.

5 Beğeni