Bu sene de geçen sene de 55K parkurunu koştum. Geçen seneye ilişkin yorumlarım çok olumsuzdu, hatta katılmayı bile düşünmüyordum. Hem ekip olarak katılma kararımızdan hem de Mahmut Yavuz’un bu sene olmasından dolayı katıldım.
Artıları
- Geçen seneye göre yarışın ilk kilometreleri olan Meryem Ana’ya tırmanış asfalt yerine patikaya taşınmış. Mahmut Yavuz’un emek verdiği belli, bu kısmı çok beğendim.
- İstasyonlar bu sefer ilan edildiği noktalardaydı. Geçen senenin bence en büyük sorunu buydu.
- Şirince’den Selçuk’a iniş de biraz değişmiş, bu kısım da geçen seneye göre daha güzel geldi.
- İşaretleme çok çok iyiydi. Bu konuda özel olarak tebrik edilmeyi hak etmiş organizasyon.
- Otel sponsorluğunda olması çok güzel. Kit dağıtımı, teknik toplantı, makarna partisi (açık büfe yemek) ve bitişte duş imkanı yarışı güzelleştiriyor.
- Start alanına ulaşım ve start sorunsuzdu.
Eksileri
- Sponsor desteği dışarıdan iyi görünen bir yarış. Ama açıkçası istasyonlardaki çeşidi az buldum. Biraz daha çeşitlenebilir. Belki yeterli ama İznik ve Kapadokya gibi yarışlardaki istasyonlar kaliteyi yükseltti, insan fazlasını arıyor:)
- Meryem Ana-Çamlık Köyü arası da hala fazla asfalt içeriyor. Bir de Selçuk-Finish arası çok sevimsiz, sıkıcı bir yol. Mahmut Yavuz’un özellikle Çamlık iniş güzergahına el atması güzel olabilir.
Madalya tasarım olarak güzeldi. Magnet olarak bile kullanımı mümkün. Yıl ve parkur bilgisi de üstünde yer almış. Ayrıca kit içerisinde yarış tişörtü yerine kaliteli havlu verildi. Anı tişörtü yerine bitiren tişörtü verildi. Tişört tasarımı sade ve güzeldi. Parkur ve yöre papatyalar açısından çok zengin. Parkur genel olarak benim zevkime çok hitap etmese de papatyalar arasında koşmak keyifli.