2019 efes ultra yorumu

2019 efes ultraya katılmak ta kararsızdım limit sensin in frig vadisindeki bazi eksiklerden dolayı.Bazi arkadaslarin tavsiyesine uydum gecen sene kosu tisortleride gayet goz aliciydi efes ultraya katildim ve birkac arkadasimida katilmaya ikna ettim .ama organizasyona gelince bana biraz basit geldi 25km kostum.finsh noktasina gelince beslenme ıstasyonu cok basit ve oldukca uzun bir bekleyis ve size verilen basit bir tişört…12km de beslenme istasyonu parkur uzerinde 3 4 mt kenara koyulmasi kimse glmesin diye sanırım.parkur cok asfalt olmasi .ama papatylarin icerisinden ilerlemek baska bir güzeldi. Tisort 10 uzerinden 2 madalya 8 parkur 8 Organizasyon 7

3 Beğeni

Merhabalar,

İlk defa gideceğim bir trail koşusunun internette yayınlanmış videolarına yarış öncesinde kesinlikle bir göz atarım. Arazi şartları, eğim, hava durumu, yarışçıların malzeme tercihleri gibi konularda bilgi sahibi olmak için. O yüzden ben de yapabildiğimce yarışlarda görüntü kaydediyorum. Buyrun sıcak sıcak, taze taze 16 Mart 2019’da koşulan Efes Ultra Maratonu 55km etabının görüntüleri.

9 Beğeni

İnanın geçen sene daha kötüydü. 25K için ayrı bir istasyon yoktu. Parkur dışına çıkıp 12K bitişi için bahçe içerisinde hazırlanan istasyona gitmeniz gerekiyordu ki çoğu koşucu o istasyonu görmedi bile. :slight_smile:

Geçen sene verilen tshirtler ve madalyalar ilgi çekmiş, iyi reklam yapmıştı ama bu senekiler dediğiniz gibi vermiş olmak için verilmiş gibiler. Sponsor bulma işleri sanırım ülkemizde giderek zorlaşıyor ve giderek de zorlaşacak.

2 Beğeni

Alpay Dede’nin Efes Ultra 55K raporunu paylaşıyorum, izniyle.

http://alpaydede.blogspot.com/2019/03/55k-efes-ultramaraton.html

4 Beğeni

hocam merhaba, kameranızın marka modeli nedir, ne tavsiye edersiniz, almak istiyorum ama hiç bir bilgim yok kameralarla ilgili

Bu sene de geçen sene de 55K parkurunu koştum. Geçen seneye ilişkin yorumlarım çok olumsuzdu, hatta katılmayı bile düşünmüyordum. Hem ekip olarak katılma kararımızdan hem de Mahmut Yavuz’un bu sene olmasından dolayı katıldım.

Artıları

  • Geçen seneye göre yarışın ilk kilometreleri olan Meryem Ana’ya tırmanış asfalt yerine patikaya taşınmış. Mahmut Yavuz’un emek verdiği belli, bu kısmı çok beğendim.
  • İstasyonlar bu sefer ilan edildiği noktalardaydı. Geçen senenin bence en büyük sorunu buydu.
  • Şirince’den Selçuk’a iniş de biraz değişmiş, bu kısım da geçen seneye göre daha güzel geldi.
  • İşaretleme çok çok iyiydi. Bu konuda özel olarak tebrik edilmeyi hak etmiş organizasyon.
  • Otel sponsorluğunda olması çok güzel. Kit dağıtımı, teknik toplantı, makarna partisi (açık büfe yemek) ve bitişte duş imkanı yarışı güzelleştiriyor.
  • Start alanına ulaşım ve start sorunsuzdu.

Eksileri

  • Sponsor desteği dışarıdan iyi görünen bir yarış. Ama açıkçası istasyonlardaki çeşidi az buldum. Biraz daha çeşitlenebilir. Belki yeterli ama İznik ve Kapadokya gibi yarışlardaki istasyonlar kaliteyi yükseltti, insan fazlasını arıyor:)
  • Meryem Ana-Çamlık Köyü arası da hala fazla asfalt içeriyor. Bir de Selçuk-Finish arası çok sevimsiz, sıkıcı bir yol. Mahmut Yavuz’un özellikle Çamlık iniş güzergahına el atması güzel olabilir.

Madalya tasarım olarak güzeldi. Magnet olarak bile kullanımı mümkün. Yıl ve parkur bilgisi de üstünde yer almış. Ayrıca kit içerisinde yarış tişörtü yerine kaliteli havlu verildi. Anı tişörtü yerine bitiren tişörtü verildi. Tişört tasarımı sade ve güzeldi. Parkur ve yöre papatyalar açısından çok zengin. Parkur genel olarak benim zevkime çok hitap etmese de papatyalar arasında koşmak keyifli.

6 Beğeni

Umut bey latmos 'da 17 koşucam, çanta mı taşısam bel çantası mı diyorum ?Tavsiyeniz var mı ? Efes’te 25 koşan tecrübelilerden yardım istiyorum.

Bel cantasi yeterli sanirim fazla su tüketmiyorsanız cunku mesafe kisa steden zorunlu malzemelere bakmanizi tavsiye ederim kolay gelsin basarilar

Ben de katılıyorum. Bel çantası yeterli olacaktır. Önceki sene ilk trail’im olduğundan temkinli olup çanta ile koşmuştum ancak geçen 1 senede başka yarışlarda da koşup az da olsa tecrübe kazanınca bu sene sadece bel çantası ile koştum.

@U_m_u_t @AcemiUltraci Zorunlu malzemelerde düdük, besin, matara, al .battaniye ,telefon koymuşlar bu kadarını hangi bel çantası sığar ki?

1 Beğeni

Efes ile Latmos parkurları arasındaki tek benzerlik aynı şirket tarafından organize edilmesi :wink:

Latmos epey teknik bir parkur. Geçen yıl hava şartları berbattı. Dinmeyen yağmur, hiç bir ayakkabının tutanamadığı kayalıklar… bu yıl parkuru ters çevirdiler, zorluk seviyesi arttı, bu şartlarda yedekli malzeme ile ve oldu ki başınıza bir şey geldi, zorunlu malzemeden bile belki fazlasını taşımalısınız. Doğanın şakası yoktur.

2 Beğeni

Latmos tam bir Ultra yarış, toprak yol falan hiç yok tamamı, Kaya, orman bu sene ücreti de çok artırmışlar, parkurda deniz seviyesinden 600 metrelere çıkacak. Tarihi 25 Nisana almışlar daha sıcak olacaktır ama ben gitmeyi düşünmüyorum.