2018 ITRA genel kurulu ve Dünya şampiyonası

Merhaba,

13 Mayıs 2018 tarihinde ITRA’nın olağan yıllık toplantısı yapılacak. Mevcut dönemde ülkemizin organizatör temsilcisi olarak katılacağım.

ITRA olağan toplatıları, ITRA 2016 yılından beri Patika Koşusu Dünya Şampiyonası (Trail Running World Champ.) içinde yapılıyor. 2018 yılındaki şampiyona, İspanya’da 12 Mayıs günü yapılacak. 10-13 Mayıs arasında, Penyogolisa Trail yarışları, dünya şampiyonasına özel bir 85km etabı düzeniyor. Dünya şampiyonası detayları, ülke kitapçığı, ülke ve koşucu listesi adresinden incelenebilir. Maalesef ülkemiz başvurmadı. Başvurular 4-5 ay önceden ülkelerin atletizm federasyonlarına dağıtılan evraklar üstünden ülke atletizm federasyonu tarafından yapılıyor. Bu başka konu.

Penyogolisa Trails 20. yılını kutlayan bir etkinlik. En eski yarışları 60km (3300m+) MIM parkuru. 2012’den bu yana 108km (5600m+) bir CSP parkurları da var. TWC için 85km (5000m+) ayrı br parkur hazırladılar.

Gönüllülük esasına dayalı ülke temsilcileri, ulaşım masraflarını kendileri karşılayarak toplantıya gidiyor. Bu sene konaklama konusunda bir destek veriliyor, isteyenler organizayonun açık katılımlı yarışlarına katılabiliyor. MIM parkurunda koşmak genel kurul için motive etti beni.

Program kapsamında 11 ve 13 Mayıs (genel kurul günü) iki adet toplantı planlandı. Genel kurul gündemini, orjinal İngilizce metin olarak, en aşağıya kopyalıyorum.

ITRA platformunda diğer organizatörlere bir araya gelip, onların bazı deneyimlerini öğrenirken, bir yandan ülkemizde patika ve patika ultralarının durumunu, seviyesi paylaşmak için imkan olacak. Bu tip platformlar, geceden sabaha sonuçlar için değil, orta uzun vadede ilişkileri geliştirmek için değerli. Genel kurul ITRA web sayfasından da canlı yayınlanacak diye duyuruldu.

İlgilenenlere saygıyla duyurulur.


Re: Annual General Assembly Meeting Update
Dear All,
next I.T.R.A. General Assembly Annual Meeting will take place during the Trail World Championship in Spain.
The Agenda of the Annual General Assembly Meeting is therefore updated with the cancellation of the previous topic “3.0 institutional” and the addition of one extra point in the “relation with IAAF” topic, as follows.
Date, time and location of the meeting are confirmed:
Sunday 13th of May 2018, 8.00 A.M.
at Intur Orange Hotel,
av. Gimeno Thomas 9, 12560 Benicassim, Castellon, Spain.
The Meeting will be also broadcasted simoultaneously on GoToMeeting for those who will partecipate but can not attend in person.
Updated Agenda of the General Assembly Annual Meeting 2018 1/2
The updated Agenda of the meeting will be: 1.0 General
1.1 Introduction and moral report of the President
2.0 Financial
2.1 Financial report of the Treasurer
2.2 Approval vote of the 2017 final results
2.3 Adoption vote of the 2018 provisional budget
3.0 IAAF relation
3.1 Report on the relation and contract with IAAF (Alessio Punzi, IAAF road running manager)
3.2 Report on developement of new 251 rule (Alessio Punzi IAAF road running manager)
3.3 Trail World Championship 2019 and beyond (Alessio Punzi IAAF road running manager)
3.4 IAAF communication to National Federations the role of ITRA in Trail Running, and its National Representatives (proposed by Charlie Sarmiento)
4.0 ITRA activities
4.1 Report on Quartz program activity
4.2 Report on ranking and race evaluation activity, re launch of ranking commission
4.3 Report on Runners Quality Index
Note:
As for the point 3.4 of the agenda, I remind you all that on Friday 11.05.2018 from 9.00 to 11.00 a meeting with ITRA representatives is planned and that during this meeting the matter can be discussed in order to bring the proper conclusions to the AGM.

21 Beğeni

Bu tip bilgi paylaşımları çok önemli, @caner çok teşekkür eder, devamını hep bekleriz.

2 Beğeni

Merhaba,
10 Mayıs’ta planladığım yolculuk programına uyamadığım için açılış törenini kaçılarak Castellon’a vardım.
11 Mayıs için çok kısa bir özeti facebooktan paylaştım. Metinler;
Uzun bir aradan sonra patikalarda uzun koşmak heyecan verici. Penyagolosa Trails® MiM 60K parkuruna katılmak için İspanya Castellon’a geldim. Elbette Iznik Ultra Marathon broşürlerimle.
ITRA eliyle IUA altında IAAF tarafından tanınan TWC (Patika Dünya Şampiyonası) 2018’de İspanya’nın 20 senelik bu organizasyonu içinde, katılan ülke takımlarına özel 85km +5000m profil özelliklerinde ayrı bir parkur. TWC’e Türkiye bu sene de katılmıyor*
ITRA Türkiye (yarış) organizatörleri temsilcisi olarak toplantı gündemim de bu yolculukta. ITRA olağan yıllık genel kurulları 3 senedir TWC kapsamında yapılmakta. Bugün organizatör temsilcileri toplantısı ve sağlık konferansı iki ayrı oturum olarak yapıldı. Oldukça faydalı ve toplam 5,5 saat ayırmaktan memnun olduğum oturumlardı. Patika koşuları sporunun ve sporcularının temiz kalması, organizasyonların daha düzenli ve güvenli olması, sporun daha geniş kitlelere duyurulması için çok büyük emek veriliyor.

Yakın zamanda özetini paylaşmak üzere.

*Katılma kararı IAAF’in ülkemizdeki temsilcisi TAF uhdesinde, yazışmalar da IUA tarafından doğrudan ilgili federasyonlara yapılıyor. ITRA ve temsilcileri bu yazışmalarda bilgi sahibi olmuyor. TWC’nin doğru uygulanmasını ITRA teknik komisyonu görevlendirilen ITRA temsilcisi ve gönüllüleri eliyle sağlıyor o kadar.

Fotoğraflar şu adreste: https://www.facebook.com/devrimcaner/posts/10155804012279092

Toplantı içeriklerini yarıştan sonra paylaşacağım.

8 Beğeni