2015 UTMB Kura Sonuçları

Refused gözükenler maalesef kurada çıkmayanlar.
To pay gözüklenler kayıt paralarını yatırdıkları takdirde katılacak olanlar.
Kurada çıkmayanlara inşallah seneye ve katılacaklara bol şans diyelim…

4 Beğeni

Bu arada Turkiye’de yasamadiklari icin listede gorunmeyen ama CCC kosmaya hak kazanan Haluk Akalin ve Huseyin Koc da var. Katilan herkese saglikli ve sakatliksiz bir antrenman donemi dilerim.

3 Beğeni

Grup yapılmamış mı, nasıl bu kadar kişi dışarıda kalmış. Utmb de hiç kimsenin kurada çıkmaması daha da ilginç, bu 3 yarıştan bazen kuraya bile gerek olmayanı.

UTMB 2009’dan beri kura kapsamında. 2015 kura durumu ( http://ultratrailmb.com/page/68/News.html ) :
15 785 runners, representing 84 different countries are candidates.

The UTMB 218% full, there will be a 1 in 2 chance of being successful in the draw.
The CCC 142%, there will be a 7 in 10 chance of being successful in the draw.
The PTL is full, registration has closed.
The TDS 84% full. It is therefore the only event which offers an almost certain chance of participating in 2015. It will not, however, have the capacity to accept those unlucky in the other draws (*).
The OCC, is today, 255% full ; there will be a 2 in 5 chance of being successful in the draw.

Emre grupla kuraya girmek sansi arttiriyor diye yanlis bir inanis var. Bu nereden geldi bilmiyorum, saniyorum bizim de girdigmiz ilk seneler gruplarin hepsinin tesadufu olarak kurada cikmasi sebebiyle boyle bir inanis yerlesti. Bunu birkac yerde daha yazdim, grup olarak veya bireysel olarak girmek arasinda istatistiksel bir fark yok.

It is possible to pre- register in a group (minimum 2 persons, maximum 12 persons with your partner, your running mates etc.) The only interest in group registration is having the same result for all group members in the draw, whether it be positive or negative.

The probability of being lucky in the draw is exactly the same for runners who have pre-registered in a group or individually.
http://www.ultratrailmb.com/page/224/Enrolment.html

Bu yil da grup olarak giren bircok kisi vardi, bu sefer gruplarin buyuk kismi cikmadi.

UTMB’de son 3-4 sene hep kura oldu, kuraya ihtiyac olmayan TDS oluyor ki bu yil da olmadi. Ilk kez basvuran icin UTMB cikma ihtimali fazla degildi bu sene. Son 2 yil kurada kaybedenlere bu yil otomatik giris hakki vardi. Onlar bastan kayit oldular. Gecen sene kurada cikmayanlarin bu sene x2 sansi vardi. Onlari da eklediginde UTMB’nin bu yil ilk kez basvuran birisi icin (bireysel veya grup fark etmez) cikma sansi 40-45% civarlarindaydi.

1 Beğeni

herkese şimdiden güzel bir hazırlık ve keyifli bir ultra diliyorum :wink:

1 Beğeni

Evet ben Tds ile karıştırdım, onda kontenjan az da olsa boş kalıyordu. Bir an Utmb de kimsenin çıkmadığını görünce moralim bozuldu, bu sene Ccc den sonra 2016 hedefim Utmb. O kadar hazırlık ve puandan sonra kurada çıkmamak sinir bozucu. İnsan Chamonix nin havasını bir kez koklayınca tekrar orada olmak istiyor.

1 Beğeni

Ben de boş şanslar diliyorum :slight_smile:

Aykut aslinda var.
Ilk Kurada senin 12 kisilik grubun cikarsa ben diger bireysel sporcu olarak sansim 12 kisi azaliyor. Yan kurada once grup olarak cikanlar sonradan daha kurada cekilmemis olan bireyel sporculari sansini eziyor.

Kusuura bakmayin klavyem yok tabletten yaziyorum , turkiyeye gelince karakterlerin soruu cozulecek. Bu arada ingiltereden Lakeland 100 bitiren Manchester li ozzie komurcu de katiliyor. iznke de gelecek.

İstatistiksel olarak aynı olduğunu söylüyorlar ama kuralar ülke bazında çekildiği için çok büyük olmadığı sürece grup olmanın avantajı olabilir sanırım. Yine İngiltere’de yaşadığı için listede görünmüyor ama Osman Kömürcü UTMB kurasında çıkmış, belki başka katılımcılar da vardır.

Grup olmanın esas amacını (birlikte katılmak ya da katılmamak) bir kenara bırakırsak katılımı garantilemek için tek anlamlı olduğu durum var, o da bir ülkeden sınırlı sayıda katılımın olduğu durum. Çünkü kurada her ülkeden katılımına öncelik veriliyor. İtalya’dan 335 kişi kayıt olmuş mesela (belki de daha fazla, kayıt silenler de vardır), tek grup olması mümkün değil. Ama Türkiye’den olabiliyor, çünkü zaten 3-4 kişi var kayıt olan, en azından UTMB için. Tek grup = katılım. Kuralı suistimal tabii, orası ayrı! Bu yıl neden yaramadı? Çünkü Türkiye’de yaşamayan 4 şanslı Türk varmış! UTMB kayıt sorgusuna uyruğu da eklese fena olmayacak galiba :smile:

Sertan/Serkan, her ulkenin temsil edilmesi konusunda haklisiniz ama benim bildigim bu temsil herhangi bir yaris icin gecerli (yani CCC de olur, TDS de). Butun yarislarin hepsinde mutlaka bir ulkeden en az bir kisi olsun seklinde cektikleri yonunde bir bilgi gormedim ama yaniliyor olabilirim. Bu konuda bilginiz var mi? Eger bu sekilde ise Ingiltere’den O. Komurcu kuraya girmeseydi UTMB’deki uc kisilik gruba 100% cikacakti diye dusunmemiz gerek herhalde. Yaniliyor muyum?

Emre’nin bahsettigi konuda ise benim mantigima gore sadece bilet sayisi azaliyor ama sans degismiyor.

Diyelim 2300 kisilik UTMB kontenjani icin 300 tane 12 kisilik grup katildi, ben de tek basima kuraya girdim. (toplam 3601 kisi). Yani toplam 301 tane bilet numarasi oldu. Ilk cekiliste benim de grup olarak girenin de 1/301 sansi var. Sonraki cekiliste 1/300, 1/299, 1/298… seklinde kontenjan dolana kadar. Bilet numarasi sayisi azaldi ama tek veya grup olarak girmenin birbirlerine gore istatistiksel orani degismedi. Herkes tek girseydi 301 yerine 3601 bilet olacakti ama yine cekilirken grup veya tek giren arasinda istatistiksel bir fark olmayacakti. UTMB sayfasinda istatistiksel fark yok denmesinin buradan geldigini anliyorum.

1 Beğeni

Sanıyorum kuralar her yarış için ayrı çekiliyor, ama ayrıntılar çok açık belirtilmediği için yoruma açık elbette. Sonlara doğru olasılık azalıyor olmalı, örneğin 10 kişilik kontenjan, 2 ve 10 kişilik ik grup olsun. Olasılık 1/2 oluyor, ayrı girselerdi 10/12 olacaktı. Biraz uç bir örnek tabi :smile: Güzel olan katılımın her sene artıyor olması, zamanla grup avantaj olmaktan çıkacaktır. Katılımcılara şimdiden başarılar!

1 Beğeni