2015 Iznik Ultra Yaklaşıyor

“Su geçirmez ceket” konusu hala kafa karıştırıcı. Decathlon’dan aldığım oldukça ucuz maliyetli ama dikiş yerleri mühürlü bir yağmurluğum var; kabul ediliyor mu acaba? Mutlaka “nefes alabilen” tipte, yüksek maliyetli bir yağmurluk mu gerekiyor? Ayrıca “1,4mx2m” battaniye konusunda da yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden herkese kolaylıklar, başarılar ve iyi şanslar… :smile:

Termal battaniye link verdiğim ürün

http://www.hepsiburada.com/liste/ferrino-termal-battaniye/productDetails.aspx?productId=outbah78048&categoryId=22007219

http://www.atlaskamp.com/karrimor-survival-termal-battaniye-784224/

Benim hafif diyebilecek bir yağmurluğum yok.Almışken iyisini ve en önemlisi hafifini alayım diye Raidlight’ın Top Ultralight modelini bekliyorum.Bu yüzden biraz komedi olacak ama; teknik ceketimi getireceğim yarış için.Zaten çanta boş.Doldur içine dursun :slight_smile:

1 Beğeni

acil durum battaniyesi, düdük, yağmurluk, bardak ve ara katman Raidlight standında olacak…

1 Beğeni

bu cuma gecesi siteden satın alırsanız ctesi kargoya veririz. cuma sabah satışa açacağız her şeyi :slight_smile:

Aynı termal battaniye şu adreste ferrino kargo ücretsiz gönderiliyor.

bardak hacmi ve ağırlığı endişeye yol açıyorsa ekonomik bir öneri; bakkaldan tetrapak (bildiğimiz dikdörtgen karton kutu aslında) ambalajda en küçük boy meyve suyu alın. İçini boşalttıktan sonra kutuyu bastırarak yassıltın ve kafa kısmını makasla kesin. Böylece ambalajı ezip yassı bir şekilde çantanıza atabilirsiniz, yer de kaplamaz ağırlık da yapmaz. Aman tam da yarıştan önce bu vesile ile kayısı suyu içmeyin, tuvalet işi ayyuka çıkmasın!

3 Beğeni

Ilgaz onu denedim, Sebastian Transgrancanaria da göstermişti… çay ve kahvede yemiyor o tetrapak maalesef… siz Raidlight eco cuptan vazgeçmeyin :slight_smile:

2 Beğeni

İznikte elden alabilirsiniz. Kargo Yurtiçi ile en az 5 Tl en ufak paket. Maalesef biz küçük bir şirketiz, gün içinde yüzlerce kargo çıkarmadığımızdan özel fiyat vermiyor firmalar. İznikte elden ücretsiz alabiirsiniz.

1 Beğeni

Yarış günü parkurda hava durumu ve zemin nasıl olacak?parkurun çamurlu olacak olma ihtimali beni korkutuyor:)

Cuma gecesi için yağış olasılığı %20, Cumartesi için %30 gözüküyor. Geçen haftaya göre yağmur ihtimali epey düştü. Muhtemelen güzel bir hava bizleri bekliyor.

1 Beğeni

Konu başlığı bile yarışın heyecanını çok güzel ifade ediyor: ‘…yaklaşıyor’. : ))) 3 senedir katıldığım İznik’e bu sene katılamayacağım ama katılacak herkese keyifli ve sakatlıksız koşular diliyorum. Gerçekten koşu kültürümüzün temel taşı oldu bu yarış. Şimdiden herkesin eline, ayağına sağlık!

Son haftaya girdik ve benim gibi ilk kez katılacaklarda heyecan bir nebze daha fazladır sanırım… Hazırlık sürecinde web’de iznik ultra ile ilgili ne kadar haber, makale, video ve blog varsa takip etmeye çalıştım… Deneyimlilere sormak istediğim iki konu var;

  • Parkurdaki işaretlemeyle ilgili hiç bir veriye ulaşamadım. Muhtemelen ağaç veya köşe başlarında kesik işaret bantları olacak fakat bunları nasıl yorumlayacağız?

  • Çanta içerisinde eşofman altı yerine tayt taşımamızda herhangi bir sakınca var mıdır?

Şimdiden teşekkürler ve başarılar…

1 Beğeni

Arazinin yapisina gore parkurda 50-100m araliklarla isaretleme bantlari olur. Duz bir yol ise ve patikadan cikmak mumkun degilse daha seyrek olabilir, ayrilan yollar varsa daha fazla olur. Isaretleme teknigine gore donuslere yaklasirken, donulecek tarafta arka arkaya birkac tane isaret gorebilirsiniz. Dondugunuz yolda da yine ilk 10-15m icinde dogru yolun o oldugunu isaret eden bir veya daha fazla kurdela olmasi beklenebilir. Sanirim 42k kosacaksiniz. Avantajiniz cok kalabalik bir grupla kosacak olmaniz. Dezavantajiniz, eger isaretleri degil, sadece onunuzdekini takip ederseniz, yanlis yola giren birinin arkasindan sizin de yanlis gitmeniz olabilir.

Yarisin ilk kilometrelerinde bir sure isaretlere konsantre olup isaretleme teknigini anlamaya calisin, geri kalan bolumde bu size yardimci olur. Kaybolursaniz paniklemeyin. Patika yarislarini cok kosan herkes mutlaka arada sirada dalip isarelteri kacirir. Son gordugunuz isarete kadar geri kosup dikkatlica kacirdiginiz yeri bullun.

Uzun alt (tayt veya esofman alti) zorunlu malzeme degil. Ama yaniniza almak isterseniz istediginizi secebilirsiniz, tercih sizin.

Basarilar.

4 Beğeni

@hkirici Hakan bey, parkurda işaretleme aralığı 100mt yi geçmiyor. Yorumlamanız şöyle olabilir; eğer ki bantları görüyorsanız sorun yok, ama 200mt veya daha fazla bir mesafe işaretleme görmediyseniz kaybolmuşsunuz demektir.

Eşofman altı veya tayt zorunlu ekipman değil. O yüzden istediğinizi taşıyabilirsiniz. Zorunlu ekipman olarak uzun kollu (polar tarzı) bir üst katman bulundurmanız gerekiyor

Cevaplar için çok teşekkür ederim… Yarış günü umarım yüz yüze de tanışma fırsatımız olur… Keyifli bir yarış dilerim herkese…

14 Nisan 2015, yani bugün Sölöz Burnu Deresi. Islanmaya hazır olun

ve Sölöz Burnu ile Sölöz arasındaki zeytinlik;

6 Beğeni

İkinci fotoğraf çok düşündürücü, Parkurun tamamı böyle değildir umarım :worried:

fotolar şahane:))2.fotodaki zemin yarış gününe kadar nasıl olur acaba? hava durumu perşembe ve cuma iyi bir hava öngörüyor??

Eğer parkur rekoru kırıp , ağırlığınca zeytin kazanma ( ki ben o zeytinleri kazanabilmeyi çok isterdim ) gibi bir amacınız yoksa parkurda kaybolma konusunda fazla endişe etmeyin.Zaten mutlaka kaybolup o tecrübeyi yaşayacaksınız :slight_smile: Ama henüz parkurda kaybolup da geri dönmeyen arkadaşımız olmadı.Ne demiş büyük düşünür: " Bu işin fıtratında var." Bu işten keyif almaya bakmalı.

3 Beğeni

Bu bölge bu geceyarısından sonra biraz daha yağış alır , çok tatlı olur.Arazi yarışı dediğin böyle olur.İsmail şu dereye yarış günü seyyar bir köprü kurdursana , Deli Dumrul misali :slight_smile: Bazı tahminler yarışın başlangıç saatine yağış olasılığı veriyordu , yüksek basınçta ( 1022 hPa ) yağış olmaz.

1 Beğeni