Izmir’de geçen senelerde hiçbir kisitlama olmamasina rağmen bu sene hangi akla hizmet sadece 16-35 yaş arası kişilerin ve TC kimlik numarası 99 ile başlayanların ücretsiz kayit olabileceği 10k yaris kaydi açılmış.
Yaşım 36 ve yarisa kaydi 1 sene ile kaçırmak bende ÖSS’yi kil payi kaçırdığım yillari hatırlattığı için organizasyon ekibine maziyi hatırlattığı önce güldüm sonra bastim eksiyi.
Ülkemizde 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında koşamıyoruz.
Hadi zaten sirf adi Samsun olduğu için zoraki etkinlik yapan Samsun 19 Mayis Yarı Maraton organizasyon ekibinden cacik olmayacağını anladık da bari o gün Izmir var ve 19 Mayis 10k Yol Koşusunda yarisiriz dedik. Onda da sivrizeka Maraton İzmir organizasyon ekibi 16-34 yaş aralığında ve sadece TC kimlik numarası 99 ile başlayanlarin kaydini ücretsiz alıyor.
Isin ozeti 19 Mayıs Pazar günü Ülkemizde yari maraton kosamayacagiz. Bari o gün Yunan adalarına gidip orada koşalım.
35 yaş üzerine ücretli sandım.16-35 yaş aralığı dışında katılım mümkün değilmiş.Bayramın gençlik kısmını almışlar (16-25 yaş aralığı deseler daha net anlaşılırdı).Anmak için de koşan, koşmayı sevdiği için de koşan var.Sadece güne özel yaş kategorisi şu olanlara ödül verilir deyip tüm yaş kategorisine de yarış açabilirlerdi.
Ücretsiz derken 34 yaşında üstündekileri kesinlikle kayit yapmıyor. Sorun zaten para da değil. Deseler ki biz gençleri düşündük ve 16-34 yaşındaki gençler Ücretsiz geri kalanlar için kayıt parasi 500 TL deseler gene sorun değil. Veya sadece atletizm lisansı olanlar gelsin deseler o da sorun değil.
Benim Izmir’de tanıdığım, bildiğim, gördüğüm koşu camiasından 35 yaş üstü arkadaşlar o gün kayıtsız bir şekilde koşmak için piste çıkarma yaparlar ve kayitsiz koşarlar da sorun o değil.
Evet, bu ilgili görevlerde liyakatın olmadığını açıkça gösteriyor, bu organizasyonlara katılım odaklı yaklaşmak gerekiyor. Ben de kendi çevremi o gün katılmaya teşvik ediyorum. İzmir bizi yanıltmaz
Evet gerçekten çok üzücü bir karar olmuş. Koşmanın yaşı olmamalı hem bu konudan ötürü hem de uzun zamandır koşmamamdan ötürü katılmaya çekiniyorum. 12-13 günde hazırlanabilir miyim sizce?
Kimlik numarası 99 ile başlayanlara da açıkmış. Peki kim bu 99 numaralara ile başlayan kimlikliler mülteciler. Mülteci istisnası kimin başının altından çıktı merak ediyorum.