Kit Dağıtımı cuma günü 10:00-20:00 ve cumartesi günü 10:00-18:00 arası yapılıyor. Ben 10k katıldım kitimden redbull, bilek havlusu, tshirt, çipli göğüs numarası ve 1 tane de cezerye çıktı Sosyal medya paylaşımlarında madalya vs olduğu da yazıyor ama benimkinden çıkmadı neden bilmiyorum, umarım 10k madalyaları finishte veriliyordur da benimki bireysel bir hata değildir.
11 Ocak 2026 Pazar Günü
09:00 - 10K start
09:15 - 21K start
09:30 - Halk Koşusu
Geçen sene aynı yarışı 6:56 ile koşmuştum ilk yarışımdı bu yarıştaki hedefim de onu iyileştirmek. Bu arada hava durumuna bakılırsa yağmurlu bir yarış bizi bekliyor
Benim için özel bir yarış. Memleketim, ilk yarı maratonumu koştuğum organizasyon. Seyhan nehri kenarında dümdüz mis gibi parkur, Adana insanlarının sıcaklığı, Merkez Park’taki festival havası, koşu sonrası çimlerde yayılıp arkadaşlarla bira içmek. Hatta benim için koşu sonrası 1 lt şalgam içmek Siz hiç koşu sonrası gerçek maya ile yapılmış şalgam içtiniz mi? Lütfen koşudan sonra alana hemen 500 mt ötede yapılan büfedeki şalgamları deneyiniz. Sonra da bir ara portakal-nar suyu karışımı. Kebapçı da yanda Adana’yı çok seviyorum, her sene koşu için mükemmel hava vardı, yarın hava yağışlı göründüğü için azıcık buruğum bu sene ama bu sene de böyle olsun, her sene mükemmel hava beklemek de biraz şeyyy oluyor tabi, şımarıklık Çok özlemiştim, YM sayesinde her sene bu şekilde çoklu hasret gideriyorum. Yarın hepimize başarılar, bol keyifler.
Önceki iki gün yağışsız olmasına ve hatta Cumartesi enfes bir hava olmasına rağmen yarış günü gece yarısından itibaren aralıklı şekilde sağanak yağdı. 10K startı verildikten sonra başlayan ve görüş mesafesini azaltacak kadar yoğun yağan sağanak 45 dakika kadar sürdü. Bu süre yolların suyla dolması için yetti. Parkurun bazı bölümlerinde yaklaşık 10 cm derinliğinde su birikintilerine girdik, bazı bölümlerde ise yolda aşırı su biriktiği için sporcuları kaldırımlara yönlendirdiler, buralarda sıkışıklık oldu. Hava ekstrem sayılabilecek kadar yağışlıydı, yarıştan sonra aynı akşam Adana kalkışlı seferlerin neredeyse tamamı ya iptal edildi ya da çok rötarlı kalktı.
Havaya rağmen keyifliydi. Keşke bu kadar yağmur yağmasaydı da finishten sonra Merkez Park’ta uzun uzun zaman geçirebilseydik. Dostane bir eleştiri olarak; organizasyon yağışa hazırlıklı değildi gördüğüm kadarıyla. Gelecek yıllarda hava durumuna göre daha hazırlıklı olmaları gerekiyor.
Adana’yı da bu yarışı da çok seviyorum. Genelde her sene pek amaçsızca gelip, keyfini çıkardığım bir yarış oluyor. 5.kez katılım sağlıyorum ve bundan önce 1 kez 10km, iki kez ym en iyi derecesi aldığım bir yer olduğundan mıdır, yoksa gastronomik olarak sağladığım doyumdan mıdır bilemiyorum.
Yarış hakkında söyleyecek çok bir söz yok. sadece @ahmeta ya katılıyorum. Yağışa biraz hazırlıksız olma durumu vardı. Fakat bunun dışında parkur çok güzel, şehir çok güzel, genel anlamda da sorunsuz bir organizasyon geçirdik.
Yağmur gerçekten iyi yağdı. Videoda çok belli olmuyor fakat sadece yüzeyde değil, genel bir katman olarak su hep vardı ve buraya basmak için sert basmak gerekiyordu. Dahası çekişlerde isegittikçe bir ağırlaşma yaşadım. Bu yağmurda bu olması gereken bir hissiyattı zaten. Şikayet edebileceğim bir durum değil.
Tek üzüntüm, 10km için gerçekten iyi bir antrenman dönemi geçirmiştim. Bunu deneyebileceğim tek bir yarışım vardı. Kendi adıma 3.50 civarı başlayıp, duruma göre stabil tutmak veya 3.45 pacelere çekmek üzerine bir yarış stratejim vardı. Sadece yağmur da olmayabilir nedeni, bir şekilde tutunamadım. Km 4.5 civarı da bugün günüm olmadığına karar verip, sonrasında otelin olduğu yere kadar koşup yarıştan ayrıldım.
Sonuçta antrenman hiçbir zaman boşa gitmez diye düşünüp önümüzdeki maçlara bakıyorum