10/15K için tempo ayakkabı önerisi hk

Merhaba, mevcutta Adidas Ultraboost Light kullanıyorum yastıklamasından çok memnunum ancak biraz daha hız/tempo odaklı bir ayakkabı arayışı içerisindeyim. Genellikle asfalt zeminde 10/15K koşuyorum. Tip 1 diyabetli olduğum için ayak sağlığına ekstra dikkat etmem gerekiyor bu nedenle tecrübeli arkadaşlar değerli öneri ve fikirlerinizi rica ediyorum.

1)ADIZERO BOSTON 12 M

2)ASICS MAGIC SPEED 3

3)ADIZERO TAKUMI SEN 9

Sağlıklı bol koşulu günler :running_man:

1 Beğeni

Merhaba, bende Adidas Ultraboost kullanıyorum ve geçtiğimiz günlerde tempo koşuları için Boston 12 aldım. Hem yastiklamasından hemde hafifliğinden çok memnunum. 30k uzunda da hiç yormadı. Zaten yorumlarında çok yönlü bir ayakkabı olduğu hakkında çokça olumlu görüş var. Runrepeat.com sitesinden detaylı inceleyebilirsin.Sanırım Takumi sen daha hafif ve minimalist bir ayakkabı olduğu için 5K/10K yarışları için daha uygun.

2 Beğeni

Açıkçası ben de Adidas mağazasında Boston 12 yi denediğimde hissiyatını beğendim. Ancak diğer yazdığım modellerde aklımda kaldığı için ayakkabıları deneyimlemiş tecrübeli arkadaşlara danışmak istedim. Değerli görüş ve deneyiminizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

1 Beğeni

Takumi sen kullandım. Çok memnun kalmıştım. Hızlı hissettiren güzel ayakkabı. Diğerlerine göre pahalı ama maddi durumunuz el veriyorsa hiç düşünmeyin derim. Yarı maraton da koşulur belki ama fazlasını koşmak acılı olabilir. Ama 10-15k dediğiniz için gayet olumlu düşünebilirsiniz.

1 Beğeni

Takumi Sen için yastıklamasının çok iyi olmadığına dair eleştiriler gördüm bu nedenle son sıraya eklemiştim ancak bazı kullanıcılar da yatıklamasının yeterli olduğunu belirmiş. Ayakkabıyı herhangi bir mağazada deneyimleme şansım olmadı (bulamadım) biraz araştırıp bulursam önerinize istinaden denemeyi düşünüyorum. Değerli tavsiyeniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.

1 Beğeni

Merhaba ben Nike invincible kullanıyorum çok memnunum. Beton için yaratılmış. Tabii ben 35 senedir koşuyorum ama bu ayakkabı mevzusuna 5-6 aydır hakimim. Daha tecrübeli arkadaşlar eminim daha iyi önerilerde bulunacaktır fakat bütçemi ayarladığım ilk fırsatta ikincisini de alacağım

1 Beğeni

yeterli güzel bir tanımlama. Daha çok hız ve yarış için yapılmış bir ayakkabı. 5-10 km için özel dizayn edilmiş. Energy rodlara rağmen yeri hissetmek için konfordan kısmışlar. Tabi bu yarı maraton seviyesine yaklaştıkça rahatsız edici olabilir.

1 Beğeni

Nike ile daha önceki tecrübelerim çok iyi olmadığı için biraz önyargılıyım bu nedenle. Invincible videolarında tabanı gerçekten aşırı konforlu görünüyor. Önerinize istinaden mağazada deneyimleyeceğim. Öneriniz için teşekkür ederim.

Nike invincible’yi tempo koşularınız için ben pek önermiyorum. Kesinlikle yastıklama derecesi çok fazla ve easy ve uzun koşularım için vazgeçilmezim olsa da hız aradığımda kesinlike kullanmıyorum.

Hem yastıklaması güzel olsun hem de tempo koşularımda beni üzmesin diyorsanız ben size Salcony endorphin speed 3’ü önerebilirim. Kullanıyorum ve inanılmaz memnunum. Ben 4-5 ay önce amazon üzerinden 2800 tl gibi bir fiyata almıştım. Bu ayakkabı için %100 hız odaklı diyemem ama dengesi güzel bir ayakkabı. Yarışlarda ise decathlon’un KD900 modelini kullanıyorum. Dayanıklılığı ne kadar devam eder bilemesem de kesinlikle hız konusunda bana istediğimi veren bir ayakkabı.

4 Beğeni

Öneriniz için teşekkür ederim.

1 Beğeni

Ben uzun ve rahat koşularım için Nike React Miler kullanıyorum.
Çok memnunum. Alıp ayağınıza giyin ve 100 km antrenmana gidin. Bana mı demez.
ama hız konusunda iyi değil. ağır ve yavaş kalıyor.

Hız antrenmanlarım için Nike Zoom Fly kullanıyorum.
Anında fark ettiriyor.
Karbon plaka sayesinde anında hız yükseliyor.

Hız antrenmanları için karbon plakası olan ayakkabılardan bakmanızı öneririm.

2 Beğeni

ultraboost’u kendi numaranız ile mi yoksa 1 numara büyük mü kullanıyorsunuz? Ben kendi numaram olan 41 numara aldım. 95km zorlamama rağmen bilek kısmından sıktığı ve serçe parmaklarıma vurduğu için alışamadım… tüm bağcıkları söküp birkaç kez de öyle koştum yine de gram esnemedi…

1 Beğeni

Adidas Ultraboost’u her zaman kullandığım numara olan 43 1/3 olarak aldım herhangi bir sorun yaşamadım. Ayakkabının boğaz kısmı çorap gibi biraz kavradığı için ayağı ayakkabı içerisinde sakatlığa neden olabilecek küçük hareketlerden de koruyor.

1 Beğeni

Selamlar, fiyatının daha cazip gelmesi nedeniyle Boston 12’yi tercih ettim. Antrenmanlarım sayesinde Adidas’ın Adiclup uygulamasında birken puanlarımı kullanarak baya ucuza satın aldım. Bugün ilk kez deneyimledim ve çok beğendim. Hafifliği ve taban tepkisi çok hoşuma gitti. Öneriniz için teşekkür ederim.

Rica ederim. İyi günlerde kullanın. Bende ayakkabıya çok alıştığım için aynı modelin başka bir rengini daha almayı düşünüyorum.

1 Beğeni