Yıl Hedefleriniz, Hedef Yarışlarınız , Sezon Planlamanız

Bu yıl için sert ve gerçekten büyük iki hedefim var:

Pirin Extreme (38K)

Ararat Sky Summit Race

Parkurları mesafe takıntısına girmeden seçtim, çünkü iş tamamen teknik bir patikaya döküldüğünde rakamların yanılsamadan ibaret olduklarını anlıyorsunuz. Ana hedefim tabii ki sağlıklı bir şekilde bitirmek olsa da her yarışta ITRA puanımı geçmeye çalışıyorum.

8 Beğeni

2025 hedef mesajım da yukarıdaymış. Öz değerlendirme şansım da olacak. :slight_smile:

Bu hedef tuttu. Ama koşu kadar nankör bir spor olduğunu belirtmem gerek. Sağlık durumu elverişli olan herkese tavsiye edeceğim bir disiplin, bilinçli yapılmak şartıyla.

Buranın da değerlendirmesini yaptım ama satın alayım diyene kadar kış geldi. Ya alacağım evde duracak, ya da baharı bekleyeceğim. Zaten alacağım kadro boyu sebebiyle seçeneklerim oldukça azmış. :laughing:

Bu da oldu. Hatta bir de İstanbul Maratonu 15.5K’ya katılım sağladım.

Bu konu başlığı vesilesiyle dönüp baktığımda bu sene için koyduğum hedefleri makul bir seviyede gerçekleştirebilmiş olduğumu görmek mutlu ediyor. 2025’i Aralık sonundaki Büyük Atatürk Koşusu ile kapatacağım. 2026’yı ise şu anki planlamayla 5 Nisan’da Runtalya 21K ile açacağım. Tüm sene en büyük hedefim antrenman disiplinini elden bırakmamak. “Disiplin > Motivasyon” mottosunun etkisini bu sene çok yaşadım.

2026’da koşudaki hedef yarışım 2025’te antrenman programlarım bölündüğü için cesaret edemediğim ve yarış raporlarını imrenerek okuduğum xxxKapadokya 38Kxxx olacak. Ek olarak bisikleti aldıktan sonra düzenimi oturtabilirsem Ağustos’ta Başkent Granfondo’nun kısa parkuruna katılmak istiyorum. Triatlon antrenmanlarına başlama ya da en azından deneme hayalim var, ama şu an için hayal sadece. :slight_smile:

Güncelleme: CST kayıt bedelini görünce hedef bende de değişti bugün itibariyle. Bu sene katıldığım Beypazarı Ultra Trail’de İnözü 39K parkurunu hedefliyor olacağım. Zira tahminim aynı ücrete Granfondo + Beypazarı + Holosko + bir miktar para olarak devam edebilirim.

8 Beğeni

2025 Koştuklarım

Uğur mumcu 10k

Aydos patika 16k

Haliç Yarımaraton 21k

Aladağlar epic trail 125k (2.günde DNF)

Belgrad Ultra 60K

Kaçkar Ultra 21k (81k iptal olunca bu pek ultra olmadı.!)

Avrasya maratonu 42k

( Yine 3000 km,yi geçtim yıllık)

( 3 Hafta Ramazan da, 2 Hafta Avrasya maratonu ertesi kemiksiz dinlendim)

2026 Düşünceler

Uğur mumcu 10k-Kayıtlıyım

Haliç Yarı maratonu 21k- Kayıtlıyım

Uludağ ultra trail 71K- kayıtlıyım

Aladağlar sky trail olabilir belki..( 2.3 gün üst üste vücudum toparlamıyor)

Kaçkar ultra erken kayıt yaptırmayacağım Son zamanda yer kalırsa- hava durumu müsaade edecek mi.? Bu Sene ki hüsranı tekrar yaşamak istemiyorum…

Olmazsa Kapadokya Ultra..

Ve Final Avrasya,yı 15.kez bitirmek…!

14 Beğeni

Bu sene ilk ikisinde beraberdik Güven abi. Yeni yılda daha fazlasında karşılaşmak umuduyla :folded_hands:

3 Beğeni

İnşallah..

Uludağ ultra,ya kadar yani 6-7 ay hız tarafımı güçlendirmek istiyorum..Sürekli uzun mesafe sürekli uzun mesafe,Kör balta gibi oldum..!

10 Beğeni

Likya Yolu çadır kamplı bir yürüyüş…

9 Beğeni

2025 senesini devirirken
1-Mart Çanakkale vefa koşusu 65
2-Nisan Efes ultra 62
3-Mayıs Ankara koşusu 20
4-Haziran ODTÜ trail 25
5-Temmuz Uludağ ultra 42
6-Ağustos tuz gölü 40
7-Eylül Kaçkar 50k
8-Ekim Cappadocia 119
9-kısmetse Aralık Atatürk koşusu 10
2026(LGS babası yılı)
1-Nisan Mezopotamya 90
2- Temmuz @ggg
3-Ağustos CCC olursa
4-Ekim cappdocia 63
5-Boş
6-boş

12 Beğeni

Tuz gölü 2026 yılı mı?

2 Beğeni

Şubat Bodrum 32

Mart Efes 61

Nisan İznik 50

Nisan İstanbul Yarı Maratonu 21

Mayıs Gebze Ultra 27

Bu yarışlara kayıt yaptırdım. Mayıs sonrası için plan yapamıyorum. Yaz başlayınca hedefler değişebiliyor.

6 Beğeni

2025’te 1 saatin altında 10K koşmayı hedeflemiştim, 58.46 ile hedefime ulaşmış oldum. Önümüzdeki sene için sonuç yerine sürece yönelik bir hedef belirlemek istedim.
2026 için öncelikle sakatlanmamayı ardından da toplamda 600km koşmuş olmayı hedefliyorum.

12 Beğeni

2026 da:

şubat nif ultra 60k

nisan babadağ ultra 56k

temmuz uludağ ultra 70k

eylül kaçkar utmb 100k

ekim kapadokya 119k ?? hala karar veremedim.

Aladağlarda koşmayı çok istiyorum ama sky trailden de epic trailden de haber yok henüz :expressionless_face:

Ararat sky race uludağa çok yakın olduğu için gidemiyorum, 2027 de yapılırsa o da kesin :grinning_face:

güncelleme:

@ggg yazmış, ilave olarak Taşeli Platosu keşif de var 2026 planlarında :heart_eyes:

12 Beğeni

zor ama sağlığıma kavuşabilirsem bir kaç yıldır ara vermeden katıldığım nif ultra’ya katılmak istiyorum 60k, sonra efes 120k, doca trilye 60k, tuzgölü 40k, kaçkar 50k, kapadokya 119k aralarda imkan olursa 1-2 süre hedefli yol koşusu ve belki aladağlar.

11 Beğeni

Kronolojik olarak şöyle bir liste yaptım:

Adana 10 km(HEDEF)
Taşeli platosu keşif
Alanya ultra 68 km
İznik ultra 165 km(HEDEF)
Gökçeada ultra 44 km
Gebze ultra 51 km
Nemrut - Süphan - Artos + tırmanışları
Ararat sky race
Ağustos Eylül çok boş. Burada belki yarış yerine Kapıdağ yarımadasını tam tur atmak(@HalilAksoy ) ve dağcılık aktiviteleri girilebilir.
xxxKapadokya ultra 63 km(HEDEF)xxx
Maraton istanbul

Ama asıl hedefim sakatlıksız bir 2026 geçirmek ve bu sene başardığım 100000+ metre yükselti kazanımı hedefimi 2026da da tutturmak olacak.

edit: kapadokyadan vazgeçtim 6100 lira açıklanmış :slight_smile: yerine bir şeyler bulurum

19 Beğeni

Bu sene sakatlıktan dolayı pek çok yarışı iptal etmek durumunda kaldım. Son 3 aydır düzenli koşulara geri döndüm. Önümüzdeki sene hedefte süremi geliştirerek iki yarı maraton koşmuş olmak var.

25 Ocak Kartal Uğur Mumcu 10K

15 Şubat Winter Run 10K

28 Mart Efes 27K

26 Nisan Troya Yarı Maraton (kayıtların açılmasını bekliyorum.)

6 Haziran Doca Trilye 15K

İlk dönem için kaydolduğum yarış bunlar. Tatil sonrası için de yine planlama yapacağım.

Her şeyden öncesi bu spora gönül veren ahlaklı herkesin sağlıklı bir spor yılı geçirmelerini diliyorum.

13 Beğeni

14 Şubat NİF 20K

28 Mart EPHESUS 27K

16 Mayıs EFELER 30K

28 Haziran ULUBEY 35K

15 Ağustos ABANT 33K

17 Ekim CAPPADOCIA 38K

Bir de Kasım da İstanbul Maratonu :slight_smile:

8 Beğeni

3 ay maraton idmanı yapma ruh haline bir türlü giremiyorum :slight_smile: Bir de patika yarışlarına çok daha iştahlıyım.

13 Beğeni

2025 benim açımdan iyi başladı ve ilerledi ancak sıkıntılı kapanıyor. Hedeflediğim yıllık mesafeye ulaştım, 2.200 km’ye ulaştım toplamda ki bu beklentimi fazlasıyla karşıladı.

Ancak yarış katılımları ve sakatlık durumları açısından zor bir yıl yaşadım. Önce İzmir Maratonuna az süre kala yarış iptal oldu. İstanbul maratonuna 3 hafta kala ise IT band sakatlığı yaşadım, hala toparlanma sürecindeyim.

Yıl içerisinde iki sakatlık yaşadım, diğeri diz kapağı dejenerasyonuydu. Toplamda 2-3 ay arası bir süre koşuya ara verdim. Sakatlıklar, hele de koşuya başlama sürecindeyken işin doğasında var. Hep aynı sakatlıkları yaşamıyor olmak payıma düşen züğürt tesellisi. Tabi teselli olarak ele alınacak bir diğer konu da sakatlıklardan dönerken mental direnç geliştirmek. Geçmişte bu konuda kendimi saldığım ve koşuya uzun aralar verdiğim yıllar olmuştu. Buna da kazanç olarak bakmak gerekir herhalde.

2026’dan beklentim artık 42 km konusunu ardımda bırakmak ve patika yarışlarına ufaktan da olsa katılmaya başlamak. Koşuyu hayat rutinimin bir parçası kılacak disiplinde yaşamak ve 2.000 km civarı bir yıllık hacim beni yine mutlu eder.

Herkese sporla dolu bir yıl dilerim.

14 Beğeni

2026 yılı sonunda 3650 kilometre koşmuş olmayı diliyorum. Bir de tabii kendim ve herkes için sakatlıksız bir 2026 yılı temenni ediyorum. 2026 yılında mesafeyi arttırmak yerine hıza odaklanıp 5-10-21-42K sürelerimi iyileştirmeye çalışacağım.

Şu anda;

Adana YM-Hedef
Uğur Mumcu Yol Koşusu
Efes 42K-Hedef

parkurlarına kayıtlıyım.

Efes’e doğru trail antrenmanların devamlılığı ve verimine göre Uludağ 42K veya Tuz Gölü 40K’ya kayıt olmayı düşünüyorum.

Senenin sonuna doğru da İstanbul Maratonu’nu hedef olarak koşmayı düşünüyorum. Yani aslında yaklaşık üçer aylık periyotlar halinde 4 yarış kurguladım.

Mesafeler daha uzun olabilir, özellikle daha uzun trail parkurlarını sakin sakin koşmak, yürü koş yapmak bence çok daha keyifli. Ama okuduğum ve dinlediğim herkes başlarda hız kazanmanın daha iyi olduğunu, dayanıklılığın zamanla kazanıldığını söylüyor. Bu yüzden 2026 genel olarak hız kazanma yılı olacak benim için.

13 Beğeni

2021 yılında bu başlığı açtığımda gelecek dönüşler için oldukça heyecanlıydım, şimdi baktığımda yine aynı heyecanla okuyorum yazılanları.

Zannediyorum ki benimle benzer düşünenler vardır, çünkü deneyim paylaşımları, hedefler, gerçekleşenler, yıl sonu muhasebesi bu yolda olan diğer kişilere hem fikir veriyor, hem de bir nevi motivasyon oluyor.

Ben de 2021 yılından itibaren kendi çapımda düzenli koşuyorum (zaman zaman boşluklar ve düzensizlikler olsa da). Fakat en verimsiz geçen senem bu sene oldu. Yılın ilk 6-7 ayı oldukça düşük hacimler, bir kasık fıtığı ameliyatı, öncesi , sonrası derken verimsiz geçti, son 4 aydır toparlamaya başladım. En az yarışa katıldığım sene de bu sene oldu. İlk kez sene başında hedeflediğim hedeflerimi tutturamadığım sene de bu seneydi. “Bazen olmaz” lafına uygun bir sene oldu benim için.

2026 yılı için kendimi toparlamayı düşünüyorum. Daha önceki yıllarda ultra mesafe olarak kabaca 2 Kez Uludağ 66K , bir kez Kapadokya 63K, iki kez İznik Ultra 50 K vs bitirmişliğim var. Artık bir kaç yıldır aklımda olan ilk 100K bitirme hedefimi gerçekleştirmek istiyorum.

2026 yılı için Efes Ultra 61 K ya kayıt oldum, ilk 100K için de Marmaris Ultra ya kayıt oldum. Bu sene için en öncelikli hedefim ilk 100 K yı gerçekleştirmek. Diğer hedefler de kafamda kabaca belli ve şekilleniyor ama ilk bu ikisinin gerçekleşme sürecinde göstereceğim azim ve kararlılığa bağlı olacak.

Herkese hedefleri ile gerçekleşeceklerin uyum sağlayacağı istikrarlı bir yıl dilerim…

17 Beğeni

3000 Km lik bir hacim yaptım hedefim buydu ulaşmak güzel. Yazın ayağımda yaşadığım sakatlık epey yordu ama atlattım. Kışın hacim azalttım haftalık 40 k hacme kadar düştüm ve üç gün Core ve güç çalışaması yapıyorum. Hedefim dört saat altı İstanbul maratonu koşmak.

9 Beğeni