Uludağ Ultra Trail 2021-2022-2023-2024

Koşuya başlayalı 6 ay oldu. İkinci yarışım.

İlk olarak Dağyenice 2023’e katılmıştım. Orada yolu yarılayabilmiştim ama 37-38km civarı bırakmıştım.

Burada bitirebileceğimi düşündüğüm 30k kategorisine kaydoldum. Parkur aşırı teknikti. Kirazlıyayla CP’ye kadar olan kısımlar en kolay kısımlardı ki oralarda da birçok kısım teknikti. Zeyniler CP’ye gelirken koştuğumuz parkursa sürekli iniş olarak devam etti ve bununla birlikte önceki kısma göre hem yorgunluk biriktiği için daha fazla zorladı. Ancak buraya kadar olanların hiçbir şey olduğunu Zeyniler - Sarıalan arası olan sözde 6 km olan bölümde öğrendik. Burada 6km mesafede 900!! m tırmanış vardı. Herkes yıprandı burada tam sıcaklar etkilemeye başladı saat 11-13 arası 2 saat bu kısımda idik sonları çeken grup olarak. Ve de Sarıalan CP için 6 saat cutoff yazıyor sitede. Ona yetişmek için ayrıca zorladık bayağı bir kişi. Büyük bir grup yetişemedik. 06:10 gibi vardık oraya. Görevli 6 saatle ilgili bir şey duymadığını yarış için 7 saat limit olduğunu söyledi. Devam ettik. Son kısım ara ara çıkışları olan ama çoğunlukla makul çıkışların bir parkurdu ama 7 saat telaşı ve yorgunluk ile burası da çok zorlayıcı oldu. Bacaklarım çok katıydı ama sadece yürürsem yetişemeyeceğim için ara ara yürümek yerine koşmaya zorladım kendimi. Sonuç olarak 06:58’de bitiş çizgisini geçtim. İlk defa bir yarışı bitiriyorum. Benim için çok güzel bir deneyim oldu

Yarış bitişinde 7 saate yetişemeyenlere de madalya verildi mesela. Cutofflar sadece itra vs gibi puanlar için mi geçersiz kılıyor? Süre yetmese de bitiren herkes finisher alıyor mu? Cutofflar konusunda rahat davranılıyor sanırım. Benzer bir durum Dağyenice’de de olmuştu. Türkiye’ye özgü bir şey mi?

10 Beğeni