Ultra yarışlarda neler oluyor?

Teşekkürler abi , kolaylıklar diliyorum :smiling_face::raising_hands:t3:

5 Beğeni

Ticari yarış nedir kafama oturmuyor sanırım, ben 1000 tl gibi bir ücretle, ücretsiz çadır konaklama (wc duş vs) ile öncesi ve sonrası bölgeye has sınırsız ikramlarla verdiğimden fazla hizmet aldığımı düşünüyorum. Burada yapılan eleştirilerin ise inanılmaz önemli ve değerli olduğunu düşünüyorum, çoğuna da katılılıyorum; bakınız ilk defa düzenlenen yarışlar bunlar, eleştirilerden yola çıkarak düzeleceğine inanmak istiyorum. Ama haydi gelecek sene organizatör düzeltti diyelim bu kez TAF hakemleri buna karar veriyorsa o zaman biz TAF’ı mı protesto edeceğiz? Kafamı netleştirmeye çalışıyorum, bilgisizliğimi mazur görün. Yoksa Zekeriya hoca örgütlenin demiş ben hiç durur muyum :sweat_smile:

8 Beğeni

Bilerek isteyerek katlandığımız en keyifli hayat mücadelemiz, trail’ler.

Bari onu da katlanılmaz yapmayın.

Çek ayağını patikamdan (Örgüt sloganı olabilir :sweat_smile: ).

4 Beğeni

Katılmayarak tepki verebilirsiniz , bu da bir çözüm açıkçası…
Ha siz düzelmiştir bu sene , bu sene de gidelim derseniz buyurun para sizin zaman sizin :relieved_face::raising_hands:t3:

3 Beğeni

TAF’ı bu şekilde yarışa gitmeyerek mi protesto edeceğiz? Yani benim memleketimde olan yol parası vermediğim konaklamanın ücretsiz olduğu düşük bütçeli bir patika yarışını düzeltmek ve desteklemek yerine patika yarışları umrunda bile olmayan TAF’ı protesto edip yüksek bütçeli lojistik sorunu olan yarışlarda para ve zaman kaybetmemiz daha iyi olur diyorsunuz? Eleştiri güzel bir şeydir, protesto öncesi yapılacak şeyler var, kaldı ki protestonun hedefi belli değil. Bir pire için yorganı yakmadan önce pirelerle uğraşacak enerjim var şükür.

7 Beğeni

Aslında söylemek istediğim tam olarak bu değil.

Ben kimseye “yarışa gitmeyin” diye bir çağrı yapmıyorum, gitmeyerek tepki gösterebilirsiniz diyorum , ya da kendi yönetiminiz var ise o şekilde de yapabilirsiniz. Gitmek isteyen elbette gider; para da zaman da herkesin kendi tercihidir. Ben sadece yıllardır aynı sorunların konuşulup, her seferinde “seneye düzelir” denilerek üzerinin kapatılmasına karşı çıkıyorum.

Bir organizasyonu desteklemek, yapılan yanlışları görmezden gelmek anlamına gelmez. Tam tersine, gerçek destek eksikleri açıkça dile getirmek ve düzeltilmesini istemektir. Aksi hâlde aynı hatalar tekrar eder ve bunun bedelini yine sporcular öder.

TAF meselesine gelince; benim eleştirim sadece bir kuruma değil. Sorumluluğu olan herkesedir. Organizatöründen federasyonuna, yerel yönetiminden teknik ekibine kadar kim görevini eksik yapıyorsa eleştiriyi hak eder…

“Pire için yorgan yakmak” benzetmesine de katılmıyorum. Çünkü burada mesele tek bir pire değil; yıllardır tekrar eden ve artık kronikleşmiş sorunlar. Bir noktadan sonra “nasıl olsa düzelir” demek yerine, insanların tercihleriyle de bir mesaj vermesi en doğal demokratik haktır….

Sonuçta kimsenin kararına karışmıyorum. Gideni de gitmeyeni de eleştirmiyorum. Ben sadece kendi duruşumu ortaya koyuyorum ….:head_shaking_horizontally:

6 Beğeni