Spor Özdeyişleri Üretelim

Gezenbilir o atmosferi,macerayı yaşayan,hisseden gezendir sefasını,cefasını çeken de gezendir Ama doğru bilir ama yanlış bilir Okuyup,bilip o hisleri yaşamadıktan sonra…Gezenbilir
Koşanbilir o coşkuyu,zaferi,antrenmanları…

3 Beğeni

Koşuda en uzun mesafe yatakla* kapı arasındaki mesafedir. (Anomim)

(Sabah koşucusu değilseniz *koltuk da olabilir :smiling_face: )

9 Beğeni

:+1: Çok güzel anlatmışsınız . Okudukların her zaman yazan kişinin yorumuyla anlatılır. Hangi bilgi olursa olsun, mutlaka yazarın bakış açısı ve buna bağlı olarak da yorumu dahil olur konuya. Ama gezen, kendi araştırmasını yapma ve kendi bakış açısını üretme şansına sahip olur. Konuları, sadece yazarın bakış açısıyla değil, istediği kadar değişik açılardan görme imkanı olur. Koşmak, gezmektir aynı zamanda.

3 Beğeni

Ultracıların çok sevdigi cümleyi ekleyeyim ben de.

‘ Daha ileri gitmeyeceksen, buraya kadar niye geldin? “

7 Beğeni

Yürümeye gücünün yetmediği mesafeyi koşamazsın.

Çocuğun gönlüne bırakırsan ya koşucu olur ya triatloncu.

5 Beğeni

1 saat aralıksız yürüyebiliyorsan; 5k koşabilirsin,
5k koşabiliyorsan; 10k yarışını bitirebilirsin,
10k bitirebiliyorsam; YM yapabilirsin,
YM yapabiliyorsan; Maraton bitirebilirsin,
Maraton bitirebiliyorsan; 90k yarışını bitirebilirsin,
90k yarışını bitirebiliyorsan; 160k yarışını bitirebilirsin.

Netice; bugün kendinizi test edin. 1 saat yürüyebiliyorsanız sizi İznik 160k’ya bekliyorum. :grinning_face:

12 Beğeni

++ Boğulmadan suyun üstünde kalabiliyorsan, Ironman yapabilirsin. :laughing:

6 Beğeni

Orijinali İngilizce mı Almanca mı ?
Türkçeye çevrilirken hata olabilir mi ?

2 Beğeni

Orjinali Almanca. İngilizce olsa net bir çeviri yapabilirdim ama Almanca bilgim sınırlı. Belki Almanca bilgisi iyi olan birisi net bir çeviri yaparsa, güzel olurdu.

“Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt.” (Hayal gücü, bilgiden daha önemlidir çünkü bilgi sınırlıdır.) – Albert Einstein

2 Beğeni

:+1: Kesinlikle çok güzel anlatmışsınız, katılıyorum. Bence bahsettiği, sahip olduğumuz bilim anlamındadır. Her geçen gün daha çok şey öğreniyoruz. Bilim evren kadar geniş aslında. Elbette evrenin de bir sınırı var ama biz sonsuz olarak nitelendiriyoruz. Bu da bizim düşüncelerimizin de bir sınırı olduğunu ifade eder. Yine de düşüncelerimizi, hayal ettiklerimizi sonsuz olarak nitelendirebilriz. Düşündüğümüz her şeyin (en uçuk olanların bile) gerçek olduğunu ve gerçekleştirilebileceğine inanıyorum. Yani hayal gücü bilimi geliştiriyor.

Sahip olduğumuz bilgi ve bilim sınırlı. Hayal gücümüz ne kadar genişse, o kadar geliştirebiliriz.

Evet, bu söz insan bakış açısını ve aslında günümüzde teknolojinin gelişmiş olduğunu düşünmekte ne kadar yanlış olduğumuzu ve hala çok ilkel bir hayat yaşadığımızı anlatan güzel bir örnek.

:star_struck: Çok güzel bir söz.

Ne kadar çok şey öğrenirsek, aslında ne kadar az şey bildiğimizi farkediyoruz.

1 Beğeni

O şimdi Patikacı
.
.
.

5 Beğeni

Keramet ayakkabıda olsaydı Kenyada doğanlar aslanlara yem olurdu.

4 Beğeni

Her ayakkabi (malzeme) postunun altina yaziyorum. Belki soz olur:

Ayakkabi (malzeme) bir sekilde bulunup alinir, siz satin alamayacaginiz seylere, sabir ve istikrara odaklanin.

Daha ozlu soz formatinda olsun derseniz:

• Para malzemeyi satın alır, ama sabır satın alınmaz.
  • Ekipman bir gün bulunur; istikrar bulunmazsa hiçbir şey olmaz.
  • Malzeme alınır, karakter inşa edilir.

Her saatim-mesafeyi-yanlis-olcuyor postunun altina yaziyorum. Belki soz olur:

O mesafeyi olcmek icin 31 uydu yorungede ucuyor. Sen isi onlara birak, 300 metrenin hesabini yapma duzenli kosmaya bak.

Daha ozlu soz formatinda olsun derseniz:

• Metreyi teknoloji sayar, yolu disiplin bitirir.
9 Beğeni

Pek özlü söz sayılmaz ama ChatGPT bir keresine bana “VO2 max, nabız, pace gibi her şey ölçülür ama “kaç kere vazgeçmemeyi seçtin?” sorusu cihazlarda yoktur.” gibi bir cümle etmişti.

7 Beğeni

Soguk havalarda kosmaktan imtina edenler icin zamaninda yazdigim Sozu ekleyebilirim.

Kosmak icin kotu (soguk) hava yoktur, dogru secilmemis ekipman vardir. (copyright :slight_smile: )

8 Beğeni

Hayatıma günler katmak için değil, günlerime hayat katmak için koşarım.

9 Beğeni

Başarı bağımlılık yapar, kazanmak sarhoşluk.

Kazanan bir kişiyse diğerleri ne kaybetti.

Fırsatın varken yarışmıyorsan rakiplerinden değil kendinen çekiniyorsun.

Hep kazanmak için başlıyorsan zaten kaybettin.

3 Beğeni

https://youtube.com/shorts/mUtMo_m23Ic?si=yggFYVx-5BHSbsx4

2 Beğeni

:star_struck: :+1:
Always be moving forward

2 Beğeni

Only the disciplined ones are free in life. If you are undisciplined, you are a slave to your moods. You are a slave to your passions.
Sadece disiplinli insanlar hayatta özgürdürler. Disiplinli değilseniz ruh durumunuzun kölesi olursunuz. Tutkularınızın kölesi olursunuz.

Eliud Kipchoge

Kaynak:

https://ritimblog.com/2018/09/18/maraton-dunya-rekoru-ve-eliud-kipchoge/

5 Beğeni