Spartathlon 2025

216 ve 183km’lerde son cp noktaları gözükmekte 2 arkadaşın, retired demekte.4 arkadaş tamamlamış.Herbirinin ayaklarına sağlık

Yarın Marmara için kuvvetli sağanak demekte, Yunanistanda yağışla bitmiş sanırım;ne kadarı yağmur bilmem.Gözle 123 kişi saydım bitiremiyen.Az mı çok mu?2/3 bitiren yaklaşık.

Sanırım bitirme olarak yüksek oranlardan bir yıl oldu.

10 Beğeni

Herkese tebrikler. Hava bu sene serindi sanirim. Hem bitirme oranina hem de surelere guzel bir katkisi olmustur. Radek Brunner senelerdir 2. ve 3. oluyordu. Bu yil sonunda kazandi, onun icin de guzel oldu.

Isim Zaman
Celikbas Aytug 31:15:57
Esen Ayhan 33:43:03
Kaplan Ozgur 34:46:20
Karakaya Hikmet 35:17:53

Kayit: 402
DNS: 29
Start: 373
DNF: 126
Bitirme orani: %66.2

@aykutc yine oradaydi, detayli yazacaktir.

17 Beğeni

Çok yoğun geçen bir haftadan sonra Spartathlon 2025

Yarışa başlayan 6 arkadaşımızdan 4 tanesi finişe ulaştı. Bu da bu seneki genel bitirme oranı ile hemen hemen aynı oldu. Bu sene 2017 ve 2023’ten sonra tarihin en yüksek bitirme oranı gerçekleşti ve bunda tabii ki en önemli faktör hava şartları idi. İlk gün parçalı bulutlu, maksimum 24-25’lere çıkan ve her zamankinden daha iyi bir hava vardı. Gece ilerleyen saatlerde dağ etabında yağmur başladı ama rüzgar olmadığı için yükseklerde çok olumsuz bir etki yaratmadı. İkinci günün tamamı ise bulutlu ve 15-20 derecelik sıcaklıkta koşuldu. Yarışın ertesi günü Sparta Belediye Başkanı’nın verdiği öğle yemeğinden çıktığımızda sıcaklık 29 dereceydi ve Sparta’nın klasik yakıcı güneşi vardı. Tabii hep dediğim gibi hava şartları göreceli olarak iyi olmasına rağmen mesafe aynıydı!

Geçen sene bitiremeyen Özgür Kaplan bu kez finişe ulaştı. Özgür’le yıl içinde birçok kez konuştum, çok iyi hazırlandığını bildiğim için bunu bekliyordum. O ve ona destek olan ailesi hak ettikleri başarıyı kazandılar.

Hikmet bu yılın en acayip işlerinden birini yaptı. Kurada ana listede çıkmamıştı ve yedeklerde çok gerilerdeydi. Temmuz ayında yarıştaki son bib numarası olan 400 numara için davet aldı. Yatırdığı kayıt ücretinin hesaba geçmesinde sorun yaşandığı için organizasyon ile yoğun bir email trafiği yaptık ve son saniyede 400 nolu son göğüs numarasını aldık. Hikmet birkaç yıl önce 3 saatte maraton koşmuş olsa da bu yıl çok fazla antrenman yapmamıştı ve haliyle Spartathlon’un çıkmasını da beklemiyordu. Buna rağmen onunla konuşmalarımda zihinsel olarak çok güçlü olduğunu hemen anladım. Dağcılıktan gelen tüm zihinsel gücünü ve tecrübesini bu yarışa aktardı ve son 85 km’de büyük sindirim sorunları yaşamasına rağmen finişe ulaştı.

Ayhan ikinci finişinde tecrübeli ve sakindi. Geçen seneki gibi yarışın orta bölümünde sıkıntılar yaşamasına rağmen son 15-20 km’de canlandı. Her zaman pozitif kalabilmesi ve sürekli gülümseyebilmesi ile bir kez daha başardı.

Aytuğ ile Temmuz ayında üç hafta birlikteydik. Uzun mesafe için belki en fit halindeydi. Beklenmedik bir sorun olmadığı sürece iyi koşacağını biliyordum. Her gördüğümde, bak bu havayı bir daha bulamazsın ona göre, diye diye istasyondan gönderdim. Fırsatı iyi kullandı ve en iyi zamanını üç saatten fazla geliştirdi.

Sezgin Sarban çok iyi götürdüğü yarışta diz sakatlığı yüzünden bırakmak zorunda kaldı. Yarış sonrası diz kötü gözüküyordu ama sanırım kalıcı bir şey olmayacak. Geçen seneki finişi ile bu yarışı bitiren en yaşlı Türk ünvanı hala kendisinde. En hızlı zamanımızın sahibi Özgür Sancak ise bu kez hedefi tutturamadı ama Özgür çok güçlü bir koşucu ve önümüzdeki yıllarda kendi zamanını geliştirmek için en büyük aday yine kendisi olacak.

3 hafta sonra Dünya 24 saat şampiyonası olduğu için bazı favoriler bu yıl koşamadı. (Ülke federasyonları tarih bu kadar yakınken koşmalarına izin vermedi). Fotis’in yokluğunda erkekler yarışı her şeye açıktı. Sonunda benim ve birçok kişinin kazanmasını istediği Radek Bruner birinciliği kazandı.

Radek’in hikayesi içinde birçok ders barındırıyor. İlk kez 2015’de bu yarışı koştu ve 30 saatte bitirdi. Ben de o sene 31 saatte koştuğum için ikinci günde birçok yerde beraber koşmuştuk. Bu onunla koşabildiğimiz son sene oldu çünkü bundan sonra defalarca ikinci ve üçüncü oldu ama bir türlü birinciliği kazanamadı. Buna rağmen her sene yarışa gelmeye devam etti. Bazı yıllar Dünya ve Avrupa Şampiyonalarına gitmemeyi göze alarak geldi. Ve sonunda 10. denemesinde 21.24 ile en iyi derecesini yaparak hak ettiği birinciliği aldı. Tarihteki en yaşlı ikinci kazanan oldu.

Kadınlar yarışını Macar Andrea Morocza kazandı. Bu yıl Ultrabalaton’u 18:30’da koşup kadınlarda bir, genelde ikinci olarak çok formda olduğunu göstermişti. İkinci olan Yunan Despoina ile ilk kez kadınlarda bir Yunan koşucu ilk üçe girdi.

Onun da ilginç bir hikayesi var. 2019’da Spartathlon’dan hemen sonra Kapadokya Ultra Trail’de gönüllüydüm. 120k koşanların 62 km’sindeki Ürgüp istasyonunda birisi bana seslendi. Baktım, 120 km koşan Yunan bir kız. O yıl bir arkadaşı için Spartathlon’da destek vermiş, beni tanıdı konuştuk. Yarışı koşup bitirdikten sonra senin Spartathlon koşman gerek diye konuştuk ama o zaman o mesafeler ona imkansız geliyordu. 2024’te kayıt oldum diye mesaj attı. Geçen sene 27:52’de bitirdi. Bu yıl 25:37 ile müthiş bir derece yaptı.

37 Beğeni

Konuyla bağlantılı olarak, hocam 24 saat yarışını biz faniler için Türkiye’ye kazandırmanızı dört gözle bekliyorum ki Spartathlon için içimizdeki bu alev harlansın.:smiling_face_with_three_hearts:

13 Beğeni

Radek’in bu yılki süresi gelmiş geçmiş en hızlı 7. süre. Kouros’un efsanevi 4 süresinden ikisinin de üstünde. Aşağıda şimdiye kadar 23 saatten hızlı süreler var. Bu senenin ikincisi Perini de 12. sırada. Listede tek kadın var, Camille Herron. 90lardan kimse yok, 2000lerden sadece Scott Jurek var. 80leri söylemeye gerek yok.

8 Beğeni

Bu da bizim son durumumuz. 29 finish, 12 isim.

16 Beğeni