Bunu türkçeleştirip ayrı bir başlıkta paylaşmaya değer ![]()
Birşey sormak istiyorum? Ayakkabıyı günlük kullanım için mi koşu / spor için mi araştırıyorsunuz?
Sağ olun bunları deneyeceğim Wide kalıp büyük ihtimalle bulamayacağım, bunları denerim sağ olun.
Günlük kullanım için.
Yazdığınız modellere internetten baktığım kadarıyla Nike modellerinin sizi tarak genişliği konusunda mutlu edeceğini sanmıyorum.
Bahsedildiği gibi mizuno nun tarakları geniş modelleri olduğunu duymuştum W-wide kodlu olarak. Onlar denenebilir.
Ben de gün içinde iş süresince sürekli yürüyen biriyim. Buna yönelik olarak ayakkabılarım tecrübe sonucunda hep arazi koşu veya yürüyüş ayakkabıları oluyor ama north face vectiv gibi modellerin tabanları da yürüyüş için aşırı yumuşak olabiliyor. Dengenizi dağıtıyor yürürken veya ayakta dururken bumda fazladan yorgunluk yapıyor. 2 adet ayakkabı neredeyse sıfır kutusunda hala. Bazı Nike modelleri de böyle yumuşak tabanlı olabilir. Dikkat edin derim.
Yani benim şahsi tavsiyem goretex olmayan, kumaş yapılı, alt tabanı da çok yumuşak olmayan tarakları geniş modeller olur. Mutlaka fiziksel olarak deneyerek alın. Bazı salomon modelleri oldukça geniş yapıya sahipler tarak kısmında. Günlükte 2 ayakkabıyı değişimi giymek daha uzun vadeli kullanım da sunabilir.
Bu arada her durumda en iyi ayakkabı bile yürüyüş ve iş temposuna göre değişmekle beraber günde 10 saat ayakta kalmaya 7 8 aydan daha fazla dayanamıyor. (En azından benim için) Dış görseli hala çok iyi olsa da tabanı ezilmiş, deforme olmuş ve yürüyüş, ayakta duruşunuzu bozar hale geliyor. Diz ve bel ağrıları olarak geri dönüyor.
Yani bir ayakkabıyı günlük tempoda 2 sene giymeyi bırakın 1 sene giyebilmek için herhalde taş gibi bir vücuda sahip olmak gerekir diye düşünüyorum bahsettiğiniz tempoda.
HOKA Challenger 8 ile HOKA Stinson 7 nasıldır?
Maalesef, Mizuno markasından uygun bir alternatif bulamadım.